Ik probeer regelmatig een dagje zonder vlees te eten, niet alleen omdat het verantwoord is, ook om nieuwe ideeën op te doen voor OMF. Al eerder schreef ik over gevulde portobello’s, dit keer wilde ik het iets anders aanpakken. Ik kwam op deze portobello pizza’s, lekker gevuld waardoor het smaakt naar pizza! Wij aten ze met een frisse salade, maar ook met een aardappel salade (probeer deze eens) is het een heerlijke lichte maaltijd.
Wat heb je nodig? (voor 2 personen)
- 4 portobello’s
- 1 grote ui
- 1 klein preitje
- 3 tomaten
- pizzakruiden
- parmezaanse kaas (geraspt)
Zo ga je te werk:
1. Verwarm eerst je oven voor op 200°C. Hol de portobello’s uit, zorg dat de randjes intact blijven. Snipper de ui, snijd de prei en de tomaten in kleine stukjes.
2. Fruit de uit en voeg dan de prei en de tomaten toe. Met een beetje peper en zout breng je het geheel op smaak. Voeg nu ook een flinke theelepel pizzakruiden toe.
3. Wanneer de tomaten zacht zijn, kun je de portobello’s gaan vullen. Leg ze hiervoor op een bakplaat (bedekt met een bakpapiertje). Schep de vulling in de portobello’s, druk het goed aan. Bedek ze met een laagje parmezaanse kaas en dan zijn ze klaar voor de oven.
Na zo’n 12 minuten zijn je portobello pizza’s klaar!
Deze variant is vegetarisch, wil je tóch wat vlees toevoegen? Snijd dan wat blokjes salami en bak deze met de ui mee.
Wij vullen portobellos’s vaak met geitenkaas, walnoten en honing, maar dit vind ik ook wel een erg goed idee!
Yum! Lijkt me heerlijk!
Leuk idee! Zelf vul ik portobello’s altijd met allerlei restjes kaas die ik nog in de koelkast heb liggen en wat kruiden en knoflook.
Lijkt me heerlijk!
Dit klinkt inderdaad lekker. Wij vullen portobello’s ook vaak met de steeltjes, wat aubergine en geitenkaas en tijm.
O ja, en tomaten natuurlijk ;)
Ziet er heerlijk uit zeg! Ik wil altijd nog een portobello’s proberen :)
Wat een leuk idee! Ik ga dit recept zeker uitproberen :)
Mmmmmm heerlijk ik hou van portobello’s