Ik heb nog een laatste recept met jullie te delen in 2024 en dat is dit gevulde pizza stokbrood. Misschien wordt dit wel je favoriete borrelhapje voor oudejaarsavond! Ik zou er niet gek van staan te kijken in ieder geval.

Met twee kinderen in huis wiens lievelingseten pizza is, was dit pizza stokbrood in no time verdwenen. Het is namelijk niet alleen lekker om te serveren als borrelhapje, het is ook ideaal om op tafel te zetten als je soep gaat eten. Is een keer iets anders dan zo’n kruidenstokbrood uit de supermarkt, toch?

Ik maakte het pizza stokbrood met onze favoriete pizza ingrediënten: veel kaas en salami, maar neem vooral jouw favoriete pizza in gedachten en bouw die om naar een lekker borrelhapjes.

gevuld pizzabrood

Gevuld pizza brood als borrelhapje

Dit gevulde pizza brood is ideaal om als borrelhapje op tafel te zetten. Je bakt het complete stokbrood af en snijd deze vervolgens in plakjes. Niet alleen is het zo heel lekker om te eten, op deze manier kan iedereen goed zien welke ingrediënten in het pizzabrood zijn verstopt.

Voor dit pizza stokbrood kun je zowel een afbakstokbrood als een vers stokbrood gebruiken. Een vers stokbrood zal iets krokanter worden in de oven, maar door de verschillende ingrediënten die als vulling worden gebruikt, wordt het brood nooit té hard. Maar als je al op tijd wilt zijn met de boodschappen, kun je prima een afbakbroodje meenemen.

Zoals je wellicht kunt voorstellen, is dit borrelhapje het aller lekkerst om warm te eten. Koud kan ook, maar er is toch iets aan gesmolten, afgekoelde kaas wat ik niet zo heel lekker vind. Neemt niet weg dat je dit borrelhapje niet kunt voorbereiden, want dat kan namelijk heel goed!

Pizza stokbrood voorbereiden

In feite kun je het complete pizza stokbrood al voorbereiden. Sterker nog, dit had je al wéken van tevoren kunnen doen, want je zou het brood kunnen invriezen.

Volg het volledige recept zoals hieronder, inclusief het vullen. Wikkel het gevulde pizza stokbrood in een paar lagen plasticfolie en leg het daarna in de vriezer. In de vriezer is het brood zeker 3 maanden houdbaar. Het afbakken van het brood gaat na het invriezen hetzelfde als in het recept hieronder staat aangegeven: 20 minuten op 180℃. Wel even het plastic verwijderen natuurlijk! Je hoeft het brood niet te laten ontdooien.

Wil je het brood wel vast voorbereiden maar niet invriezen, volg het hele recept zoals beschreven maar laat de tomaatjes nog even achterwege. Je ontkomt er namelijk niet aan dat het vocht uit de tomaatjes in het brood trekt. Hiervan wordt het brood sompig en helaas maakt de oven dat niet meer helemaal goed. Voeg de tomaatjes dus pas toe vlak voordat je het pizza stokbrood in de oven stopt.

Wel kun je met een gerust hart de binnenkant van het stokbrood helemaal insmeren met pizzasaus. Ik gebruik zelf altijd de pizzasaus met kruiden van Mutti, want die is heerlijk van smaak.

pizza stokbrood hapje

Pizza stokbrood uit de Airfryer

Is de oven bezet, bak dan het pizzabrood al van tevoren af en krik hem daarna nog even op in de Airfryer. 3-5 minuten op 180℃ is voldoende als het broodje al eerder is afgebakken.

Wil je het hele brood in de Airfryer maken, dan kan dat natuurlijk ook. 10 minuten op 180℃ zou voldoende moeten zijn om de kaas te doen smelten en het brood krokant te bakken.

Pizza hapjes maken

Er is iets met pizza hapjes wat het altijd een succes maakt op feestjes, vind je niet? Ik hoef maar een paar mini pizzaatjes in de oven te stoppen en ik weet zeker dat die als eerste opgaan.

Dat vermoeden heb ik ook met dit pizza stokbrood. En gelukkig maar, vers uit de oven is ‘ie namelijk het aller lekkerst!

Wil je er trouwens een heel pizza feestje van maken met nog meer pizza hapjes, zet dan ook onderstaande borrelhapjes op tafel. Succes gegarandeerd!

Meer hapjesinspiratie voor oudejaarsavond vind je hier: 10x de lekkerste hapjes voor Oud & Nieuw en hier: 15x de lekkerste hapjes voor oudejaarsavond.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

pizza stokbrood oven
5 van 1 stem

Gevuld pizza stokbrood

Hartige borrelhapjes zoals dit gevulde pizza stokbrood doen het altijd goed. Het zijn zonder twijfel mijn favoriete hapjes en, gek genoeg, zijn ze ook altijd als eerste van de schaal hapjes verdwenen. Hmm…
Porties12 plakken
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Hoelang te bewaren bij voorkeur direct eten

Benodigdheden

  • bakplaat met bakpapier

Ingrediënten

  • 1 stokbrood
  • 100 ml pizzasaus
  • 100 g geraspte mozzarella
  • 2 tl Italiaanse kruiden
  • 100 g salami (broodbeleg) – in kleine stukjes
  • handje cherrytomaatjes – in partjes

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180℃.
  • Plaats het stokbrood op de bakplaat. Snijd het brood langs de lengtes via de bovenkant in en verwijder de binnenkant van het brood. Je krijgt dan een soort bootje.
  • Smeer de binnenkant van het stokbrood in met pizzasaus en strooi de helft van de mozzarella in het brood.
  • Strooi de Italiaanse kruiden over de mozzarella en verdeel de salami en cherrytomaatjes over de kaas.
  • Strooi de rest van de mozzarella over het stokbrood en bak het pizzabrood 20 minuten in het midden van de oven, tot de kaas helemaal gesmolten is.
  • Snijd het brood in plakken en serveer warm.
Gang: borrelhapje
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: borrelhapjes, gevuld brood, hartig borrelhapje, oudejaarsavond, pizzabroodjes

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close