Pittig rundvlees met komijn

Een paar maanden geleden alweer kreeg ik het kookboek Uit de keuken van Xi’An Famous Foods thuisgestuurd en niet heel veel later at ik zelfs bij een vestiging van hen in New York. Xi’An Famous Foods staat bekend om hun hand pulled noedels en pittige gerechten. Ik daar een waanzinnig lekker noedelgerecht met lamsvlees dat gecoat was in een specerijenlaagje met onder andere komijn. Ik kon het thuis niet laten om direct het recept in het kookboek op te zoeken en ermee aan de slag te gaan. Wel maakte ik er een kleine twist op; ik maakte pittig rundvlees met komijn en serveerde dat met rijst.

Als je niet van komijn houdt kun je dit recept beter achterwege laten. De komijn is heel flink aanwezig en ondanks het gebruik van andere kruiden en specerijen, is komijn vooral hetgeen dat je proeft.

Daarbij is dit gerecht, zoals de naam al doet vermoeden (pittig rundvlees met komijn), vrij pittig. Ik heb in mijn versie al wat pepertjes achterwege gelaten, maar als je het recept van Xi’An Famous Food wil volgen, dan voel je een behoorlijke burn tijdens het eten; haha! In New York was dit gerecht een van de minst pittige, maar ik vond het alsnog behoorlijk blussen.

Mocht dit gerecht bij je in de smaak vallen en ben je nieuwsgierig naar meer Chinese gerechten; het kookboek is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com voor €34,99. Er staan een aantal hele bijzondere gerechten in en ik ben ook zeker voornemens om nog eens aan de slag te gaan met hun authentieke noedels.

En trouwens, mocht je het lekker vinden dan kun je het rundvlees vervangen voor lamsbout in de dit recept!

Pittig rundvlees met komijn

Pittig rundvlees met komijn

No ratings yet

Pittig rundvlees met komijn

Oorspronkelijk wordt dit gerecht gemaakt met lamsbout, maar door dat te vervangen door rundvlees wordt het recept een stukje toegankelijker. Maar zeker niet minder lekker!
Porties2 personen
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 25 minuten
Hoelang te bewaren Bij voorkeur direct eten.

Ingrediënten

  • 300 g rundvlees (bijv. biefstuk) - in dunne plakjes
  • 2 tl maizena
  • 2 tl olie
  • 1 bosui - in ringetjes
  • 2,5 cm gember - fijngehakt
  • 1 teentje knoflook - fijngehakt
  • 1,5 el komijnpoeder
  • 1 tl zout
  • 1,5 tl chilipoeder
  • 1 rode ui - in plakjes

Instructies

  • Doe de plakjes rundvlees in een kom en voeg hier de maizena en neutrale olie aan toe. Schep alles even goed om.
  • Verhit een flinke lepel olie in een wok en bak hierin de bosui, gember en knoflook aan tot het goed begint te geuren. Bak dan de reepjes rundvlees mee voor 3-4 minuten.
  • Zet het vuur laag zodra het vlees rondom bruin is en voeg de komijn, zout, chilipoeder en rode ui toe.
  • Schep even goed om en serveer.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Pittig rundvlees met komijn

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close