Pittig rundvlees met komijn
Oorspronkelijk wordt dit gerecht gemaakt met lamsbout, maar door dat te vervangen door rundvlees wordt het recept een stukje toegankelijker. Maar zeker niet minder lekker!
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd10 minuten min
Totale tijd25 minuten min
Servings: 2 personen
- 300 g rundvlees (bijv. biefstuk) - in dunne plakjes
- 2 tl maizena
- 2 tl olie
- 1 bosui - in ringetjes
- 2,5 cm gember - fijngehakt
- 1 teentje knoflook - fijngehakt
- 1,5 el komijnpoeder
- 1 tl zout
- 1,5 tl chilipoeder
- 1 rode ui - in plakjes
Doe de plakjes rundvlees in een kom en voeg hier de maizena en neutrale olie aan toe. Schep alles even goed om.
Verhit een flinke lepel olie in een wok en bak hierin de bosui, gember en knoflook aan tot het goed begint te geuren. Bak dan de reepjes rundvlees mee voor 3-4 minuten.
Zet het vuur laag zodra het vlees rondom bruin is en voeg de komijn, zout, chilipoeder en rode ui toe.
Schep even goed om en serveer.