Picknicksnack: Krokante tortillabites met kruidenkaas

Als ik zou moeten raden dan denk ik dat wraps picknicksnack nummer 1 zijn, wat denk jij? Ik snap het ergens wel hoor want wraps zijn snel klaargemaakt maar ook nog eens makkelijk om mee te nemen. De picknicksnack die ik vandaag met jullie deel heeft ook alles te maken met wraps maar smaakt toch héél anders. Deze krokante tortillabites vul je met een snel gemaakte kruidenkaas. De wrap rol je strak op, snijd je in stukjes en die stukjes bak je vervolgens een paar luttele minuten in een loeihete koekenpan. Het resultaat? Een krokante, hapklare snack voor in de picknickmand.

Zelfgemaakte kruidenkaas

Kruidenkaas maak je heel makkelijk zelf door naturel roomkaas te pakken en daar diverse kruiden aan toe te voegen. Voor deze tortillabites hield ik de vulling vegetarisch, maar als je het lekker vindt kun je de wraps altijd nog beleggen met gerookte zalm of kipfilet voordat je ze op rolt. Het is wel handig als je voor deze tortillabites kiest voor een A-merk roomkaas. Denk aan Philadelphia of Monchou. Deze bevatten namelijk minder water dan een goedkopere variant en dit zorgt ervoor dat de kaas niet volledig uit de wraps loopt zodra je deze gaat bakken. Toch wel fijn!

Variëren met de vulling

In plaats van kruidenkaas kun je vrijwel alle vullingen gebruiken die jij lekker vindt. De tortillabites doen me ergens denken aan een mini versie van taquito’s dus je kunt de vullingen van de romige kip taquito’s met zwarte bonen of de pittige kip taquito’s ook gebruiken.

Knapperige tortillabites met kruidenkaas

Knapperige tortillabites met kruidenkaas

4 van 5 stemmen

Krokante tortillabites met kruidenkaas

Deze krokante tortillabites doen me een beetje denken aan de miniatuurversie van taquito's. Ik word er in ieder geval heel gelukkig van en deze hapklare snack is perfect om mee te nemen in je picknickmand.
Porties8 personen
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Waar te bewaren in de koelkast
Hoelang te bewaren 3 dagen

Ingrediënten

  • 8 medium tortillawraps
  • 200 g naturel roomkaas
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 bosuitje - in dunne ringen
  • 1/2 tl gedroogde bieslook
  • 1/2 tl gedroogde dille
  • 1/2 tl gedroogde peterselie
  • peper en zout
  • boter, olie of margarine om in te bakken

Instructies

  • Doe de roomkaas in een kommetje en voeg hier de knoflookpoeder, bosui, groene kruiden, peper en zout aan toe. Roer het geheel even goed om.
  • Smeer de bovenkant van de tortillawraps in en rol ze vervolgens stevig in.
  • Snijd de wraps in stukken van ong. 2 centimeter breed.
  • Verwarm de boter in een koekenpan op hoog vuur.
  • Bak de tortillabites 5 minuten op hoog vuur tot ze rondom goudbruin en krokant zijn.
Gang: tussendoortje
Trefwoord: kruidenkaas, picknicksnack, tortillabites, vegetarisch, wraps

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Knapperige tortillabites met kruidenkaas

Join the Conversation

  1. Elena says:

    Wat origineel, zeg!

  2. Maike says:

    Hoi Sabine, kan dit ook gewoon in de oven? Of loopt de kaas er dan uit?

    1. Sabine Author says:

      Kan wel hoor! Hoge temperatuur en niet al te lang, je wilt ze net krokant hebben maar de kaas er wel in laten zitten.

  3. “rol ze vervolgens stevig in.”
    in = op denk ik?

    De taquito’s met zwarte bonen is hier in huis een favoriet dus ik ga deze tortillabites ook eens proberen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close