Houd je net als ik van de combinatie hartig met zoet? En ben je gek op een kaas zoals brie? Lees dan vooral verder en máák deze panini’s. Ze zijn heerlijk. Supersimpel en lekker voor de lunch als je het mij vraagt. En ook al heb je ‘speciale’ paninibroodjes om af te bakken bij de supermarkt, die heb ik uiteraard niet gebruikt. Niet nodig. Want een panini is in principe te maken van elk type brood, al heb ik gekozen voor een rustiek afbakstokbrood. Gewoon een grote, en daar snijd je dan drie panini’s van.
Verder is het een kwestie van royaal beleggen met plakken brie, de gebakken plakken bacon erop leggen en dan een handje cranberry’s erover verdelen. Afmaken met wat honing, de bovenkant insmeren met een laagje boter en dan even goed grillen onder een contactgrill.
Panini's met Brie, Bacon en Cranberry's
Benodigdheden
- Contactgrill
Ingrediënten
- 100 gram bacon plakjes
- 1 bruin, robuust stokbrood
- 1 stuk brie in plakken gesneden
- een handje gedroogde cranberry's
- honing
- roomboter
Instructies
- Zet de contactgrill aan en verwarm deze op de hoogste stand.
- Bak vervolgens in een droge koekenpan de plakjes bacon bruin en licht krokant.
- Snijd het stokbrood in drie gelijke stukken en vervolgens horizontaal door de helft. Beleg de onderkanten volledig met plakken brie. Daarop leg je plakjes bacon, wat cranberry's en drizzle er dan nog wat honing overheen.
- Smeer de bovenkanten van het brood in met een laagje boter en grill de panini's vervolgens stuk voor stuk onder de contactgrill totdat ze platgedrukt zijn en mooie bruine strepen hebben.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.