Voor een goede gehaktschotel ben ik altijd te porren. En zeker als er nog een flinke lading kaas overheen gestrooid is. Ook bij deze gehaktschotel gevuld met kastanjechampignons is dat het geval. Heel erg smaakvol door de saus die een tijdje op het vuur heeft staan pruttelen. Met daarin onder andere gebakken champignons, wat kruiden en gehakt. Eenmaal op smaak (blijven proeven, altijd blijven proeven), giet je de inhoud van de pan in een ovenschaaltje en vervolgens druk je twee schoongeboende portobello’s met de bolle kant in de saus. Een heel zakje Old Amsterdam erover verdelen en lekker nog even verder laten pruttelen in de oven.
Je kunt er nog wat bij serveren zoals een paar sneetjes donker brood, maar eigenlijk staat deze gehaktschotel wel op zichzelf en hoef je er niet perse wat aan toe te voegen. Zo namelijk al heel lekker!
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.
Paddenstoelen gehaktschotel met oude kaas
Ingrediënten
- 1 flink rode ui gesnipperd
- 2 tenen knoflook geraspt
- 250 gram kastanjechampignons in plakjes
- 500 gram gehakt
- 400 gram tomatenblokjes
- 1,5 bospaddestoelen bouillonblokje
- 1 el oregano gedroogde
- 1 tl tabasco
- peper
- zout
- 2 portobello's schoongeboend
- 100 gram Old Amsterdam geraspt
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Verhit een beetje olijfolie in een hapjespan en voeg de ui en knoflook eraan toe. Bak heel even en voeg dan de kastanjechampignons eraan toe. Wanneer deze lekker gebakken zijn voeg je het gehakt toe. Rul het gehakt in de pan en laat gaar worden.
- Wanneer het gehakt bijna gaar is voeg je de tomatenblokjes eraan toe. Roer goed door en vul de gehaktsaus aan met de kruiden; verkruimel de bouillonblokjes erboven en voeg de oregano, tabasco en peper en zout eraan toe.
- Laat de gehaktsaus een half uurtje pruttelen op middelhoog vuur zodat de smaken goed intrekken. Roer af en toe door.
- Wanneer de saus op smaak is giet je deze in een ovenschaal. Druk vervolgens de twee portobello's met de bolle kant erin en vul deze met de geraspte kaas. Laat de kaas in 10 minuten smelten.