OMF Takeaway: Crispy beef

Ik vind biefstuk altijd best een kostbaar stukje vlees en om die reden eet ik het eigenlijk altijd zo puur mogelijk: gebakken in een beetje boter, op smaak gebracht met peper en zout maar verder eigenlijk met weinig poespas. Tijdens een zoektocht naar inspiratie op Pinterest kwam ik de blog Table for Two tegen en op die blog vond ik een recept voor Crispy Beef, oftewel: krokante biefstuk. En het klonk zo goed en zag er zó lekker uit dat ik het wel moest proberen. En dus offerde ik twee biefstukjes op om dit gerecht te maken. En daar heb ik geen moment spijt van gehad.

Wat heb je nodig? (2 personen)

 • 300 gram (kogel)biefstuk
 • 3 eetlepels sojasaus
 • 6 eetlepels maïzena
 • 1 sinaasappel
 • 3 eetlepels stroop
 • 1 eetlepel rijstazijn
 • 1½ theelepel sesamolie
 • 1 eetlepel gedroogde chilipeper
 • 3 teentjes knoflook
 • ½ theelepel gemberpoeder

1. Dep de biefstuk goed droog met een stukje keukenpapier en snijd ze in flinterdunne plakjes.

2. Doe een eetlepel sojasaus in een grote kom en schep hier de biefstuk reepjes doorheen. Voeg de maïzena toe en schep het geheel nogmaals om tot alle reepjes vlees bedekt zijn met een laagje maïzena.

3. Verdeel de reepjes biefstuk over een vel bakpapier en plaats deze drie kwartier in de vriezer. Sla deze stap absoluut niet over, dit zorgt er namelijk voor dat het vlees straks lekker crispy wordt. Verwarm ondertussen de frituurpan (of zonnebloemolie in een wok) naar 190°C.

4. Schil de sinaasappel met een dunschiller en snijd dunne reepjes van de schil. Doe de sinaasappelschil samen met het sap van de sinaasappel en alle andere ingrediënten in een pannetje en breng het geheel aan de kook. Laat de saus op laag vuur 3 minuten doorkoken.

5. Frituur ondertussen de (inmiddels hard geworden) reepjes biefstuk in de hete olie tot ze gaar zijn. Dit kost ongeveer drie minuten in totaal. Laat de biefstukreepjes op een stukje keukenrol uitlekken.

6. Haal de sauspan van het vuur en schep de krokante biefstukreepjes door de saus. Serveer het gerecht direct zodat de biefstuk lekker krokant blijft.

crispy beef

Join the Conversation

 1. Anniek says:

  Hmm, dit klinkt echt heel erg goed! Ik ben nooit zo’n fan van biefstuk, behalve van zo’n stukje die echt lekker mals en zacht is, en niet te dik. Dit lijkt me echt superlekker, ik houd altijd wel van knapperige korstjes om vlees, dus dan zou dit perfect zijn!

 2. Ranna says:

  Lekker! !

 3. Hester says:

  Wij eten eigenlijk nooit biefstuk thuis, zo lijkt ‘ie me wel echt enorm lekker!

 4. milou | shimmer-pie says:

  Normaal hou ik niet van dir hompen biefstuk maar dit lijkt me geweldig! Ik ga het binnenkirt ook maken!

 5. Daniëlle says:

  Volgens mij is dit heel erg lekker! De combinatie met sojasaus en stroop klinkt in ieder geval heerlijk.

 6. Birgit says:

  Noooo :-(. waarom komt dit recept net nu ik besloten heb om de frituurpan weg te doen? Gewoon frituren in een pan is voor mij geen optie denk ik, dat vind ik te eng en heb ik geen ervaring mee. Het lijkt me wel erg lekker die biefstuk zo!

  1. Sabine Author says:

   Gewoon doen hoor, in een pan frituren. Doe ik zelf ook regelmatig. Neem gewoon een wok en vul die tot de helft met olie, dan lukt het vast. Zo ver mogelijk op het vuur zetten, dan kan er niets gebeuren :)

 7. Rineke says:

  Dit lijkt me heerlijk, alleen waar ik absoluut niet van houd is sinaasappel in mijn eten, zou je de sinaasappel kunnen vervangen door een citroen? ik denk dat het gewoon ga proberen.

  1. Sabine Author says:

   Ik ben ook niet zo’n fan van sinaasappel in mijn eten hoor, maar moet zeggen dat het in dit gerecht niet zo nadrukkelijk aanwezig is en dat het eigenlijk niet te vervangen is.

 8. Samantha says:

  Ohhh, dit ziet er echt heerlijk uit! Ik hou echt van rijst en ik vind normaal biefstuk op de meest pure manier, het lekkerst. Maar dit ga ik zeker een keer proberen. ^_^

 9. Remy | BakingBeautyNL says:

  WAUW!!!
  Had ik dit eerder geweten, dan had ik mijn biefstuk van gisteravond niet ‘standaard’gegeten ;)

  Bedankt voor de tip!
  Fijn weekend!

 10. MySimplySpecial says:

  Dat ziet er erg goed uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close