OMF op Curaçao #3

Sommige dagen zijn gewoon magisch. Vandaag was er zo een. Ik werd wakker en bleek overspoeld te zijn met berichtjes, zwom met dolfijnen, kookte écht Curaçaos en genoot van al het moois om me heen. Ik zou wel kunnen wonen op dit eiland. Ik heb al veel mooie dingen gezien op de wereld maar op Curaçao zou ik echt wel kunnen wonen. Of ik zou er in ieder geval wel een vakantiehuis willen kopen om vervolgens de hele winter hier te kunnen doorbrengen. Curaçao heeft iets magisch. Ondanks dat ik er op persreis ben kom ik er tot rust. Ik hoef niets, moet niets van mezelf – buiten het persprogramma om natuurlijk – en toch werk ik lekker mijn mails weg en schrijf ik blogposts. De vibe hier is anders dan in Nederland. Minder gestresst, minder haastig. En het mooie weer heeft ook zo zijn invloed nauturlijk. Ja, ik ben echt een beetje verliefd aan het worden op Curaçao.

foto10

Zoals ik al zei werd ik overspoeld met berichtjes wakker vanochtend. Metro had besloten mij gewoon even megagroot in de editie van vandaag te plaatsen. Whuuuut! Ik deed vorige week een interview met ze voor de site, maar ik wist niet dat dit ook gepubliceerd zou worden in de krant zelf. Laat staan met foto. Wow! Al die media-aandacht rondom het boek went nog steeds niet hoor.

foto9

Ik werd al vroeg opgepikt vanochtend voor het eerste programmapunt van de dag. Ik mocht met dolfijnen zwemmen! Ik moet toegeven dat ik daar mijn bedenkingen bij had van tevoren. Vaak zijn zulke swims toch wel erg commercieel en ik maak me altijd zorgen om het welzijn van de dieren. Maar ik moet toegeven: ik heb mijn mening hierover toch een beetje bijgeschaafd. Mijn kennis over dolfijnen reikt totaal niet ver maar ik had wel het idee dat de dolfijnen het zelf ook écht heel leuk vonden om te doen. En ze werden rijkelijk beloond door de trainers voor alles wat ze deden, ook heel fijn. We hadden trouwens mazzel. In totaal zwommen we met zes personen in een bassin en normaal doe je dit met twee dolfijnen. Wij hadden er vandaag zes. Dolphins everywhere! Ik vond het echt heel, heel bijzonder en had het niet willen missen. Absolute aanrader, zeker als je met een gezin gaat.

foto1

Na een snelle opfrisser in het hotel reden we naar Mambo Beach, een van de aangelegde stranden op Curaçao en immens populair bij toeristen. Wij dronken er alleen een drankje maar ik kan me voorstellen dat het leuk is om hier een dag door te brengen. Je betaalt zo’n 6 gulden voor een bedje en overal om je heen zijn shops en barretjes waar je iets kunt bestellen.

foto3

We waren ietwat aan de vroege kant voor onze volgende afspraak dus Cecil, afgevaardigde van het Curaçao Tourism Board en degene die mij deze week op sleeptouw neemt, liet me wat van het eiland zien. We reden naar Jan Thiel, het deel waar vrijwel alle Nederlanders wonen en waar je ook de grotere resorts als het Papagayo Beach Hotel vindt. Leuk en ik kan me voorstellen dat het populair is onder de toeristen. Er is zelfs een Albert Heijn, lol. Het uitzicht was er fenomenaal. Curaçao is zo mooi.

foto4

Vervolgens reden we door naar dit kleine hutje. Op het eerste gezicht niet zo speciaal maar oh boy. Dit is Chillzz, een mini-restaurantje gerund door Clifford aan de Caracasbaaiweg. Ik leerde er Curaçaos koken.

foto5

We maakten Red Snapper met Funchi (polenta op zijn Curaçaos). Deze saus die we erbij maakten was zo eenvoudig maar zó lekker. Ui, knoflook, visbouillon, tomatenketchup, nootmuskaat en een beetje knoflookpoeder.

foto6

Verser dan vers in de frituur. Ik ga dit thuis ook echt een keer maken, zo makkelijk.

foto7

En het resultaat! Ik kan me voorstellen dat het er voor niet-visliefhebbers niet heel appetijtelijk uit ziet maar ik heb gesmuld. NOM.

foto8

In de middag was ik in principe vrij maar we deden nog een beetje sightseeing. We stopten even bij de Sambil Shoppig Mall, gingen een supermarkt binnen en reden nog wat rond over het eiland.

De rest van de middag besteedde ik aan het zwembad en aan het begin van de avond werkte ik in de binnentuin van Hotel ’t Klooster. Wat een relaxte persreis is dit. Zoveel freetime heb ik nog nooit gehad tijdens zo’n trip. Het voelt hierdoor stiekem ook echt aan als een vakantie. Wat een luxe.

Morgen ga ik suppen en staat er ‘relaxing on the beach’ in mijn programma opgenomen. Lol! Zijn jullie al een beetje jaloers?

Tot morgen! x

Join the Conversation

 1. Lieke says:

  Al een beetje? Heel erg zelfs! Vind het erg leuk om je fotoverslagen te bekijken en te lezen! :)

 2. Marijke I easydailyfood says:

  Wauw wat een mooie foto’s! Ontzettend leuk dat Metro je zo groot heeft geplaatst in de krant!

 3. Daniëlle says:

  Prachtig! Het lijkt mij zo bijzonder om eens met dolfijnen te zwemmen, maar wil het dan inderdaad wel ergens doen waar ze het goed hebben!

 4. Maris Maria Renne says:

  Heeeeeeel erg jaloers!!!! Maar het is je gegund, enjoy

 5. Margot says:

  Wat een heerlijk dagje weer! En gaaf dat je met dolfijnen mocht zwemmen! Ik heb dat jaren geleden ook eens gedaan en dat is zo bijzonder!

 6. Samantha - Daily Pleasures says:

  Heerlijk gewoon! Dat visje ga ik ook eens proberen.

 7. Ellen says:

  Het gaat om de manier waarop de dolfijnen gevangen worden, ook al kunnen ze daarna nog zo goed behandeld worden. Het is de moeite waard om de documentaire The Cove te kijken, dan zal je nooit meer met dolfijnen WILLEN zwemmen.

 8. Brenda (kookt) says:

  Wauw Sabine, wat een geweldige reis! Curaçao staat ook op mijn travellist, door jouw plogs schuift het zeker een paar plekken naar boven. En wat fijn dat je ook een beetje je rust kunt pakken. Kun je er straks in NL weer helemaal tegenaan.
  Ik ben benieuwd naar wat je allemaal gegeten hebt, maar het foodie op Curaçao-artikel hebben we nog te goed volgens mij :)

 9. Miranda says:

  Wat leuk dat je zo genoten hebt op ons heerlijke eiland. Ik heb zelf recentelijk gekozen om definitief hier te komen wonen. Mijn emigratie en de dagelijkse dingen Blog ik op http://www.onderdebeuk.blogspot.com. Misschien heerlijk tropisch leesvoer.

  XX Miranda

 10. Muriel says:

  Hi,
  Wat leuk dat je hier bent (geweest)! Ik hoop dat dit gekke eiland je een geweldige tijd heeft bezorgd. Kom je de volgende keer even kijken bij mijn farm-to-table workshops voor kids op Curacao?

  :) Groetjes, Muriel

 11. Minnie Beijert says:

  Ik ben best wel een beetje jaloers,(maar ik gun het je wel) het is jaren geleden dat ik er was samen met mijn man Joop maar die is er niet meer,dus is het voor mij moeilijker geworden,Wij , ik ben nog steeds verliefd op het eiland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close