Zoete aardappelquesadilla’s met zwarte bonen

586

Als ik quesadilla’s maak dan is dat zeer regelmatig met vlees of vis en héél veel kaas. Maar vegetarische queasadilla’s kunnen óók heel erg lekker zijn. Deze zoete aardappelquesadilla’s met zwarte bonen vormen bijvoorbeeld de perfecte makkelijke maaltijd. Normaal gesproken zou ik quesadilla’s met een kom soep serveren, maar door de zoete aardappel vullen ze ontzettend goed én bevatten ze voldoende groenten waardoor ze wat mij betreft prima als complete maaltijd kunnen dienen. Ik heb ervoor gekozen om de zoete aardappels samen met wat specerijen in de oven te roosteren, dan krijgen ze namelijk extra veel smaak. Serveer de quesadilla’s warm uit de pan met een dot zure room en rijpe avocado – heerlijk!

Meer quesadilla-inspiratie nodig hebben? We hebben al veel verschillende varianten met je gedeeld! Check bijvoorbeeld deze:

Zoete aardappelquesadilla's met zwarte bonen

Zoete aardappelquesadilla's met zwarte bonen

0 van 0 stemmen

Zoete aardappelquesadilla's met zwarte bonen

Porties24 puntjes
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 25 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 35 minuten
Waar te bewaren luchtdicht in de koelkast
Hoelang te bewaren 2 dagen

Benodigdheden

  • bakplaat met bakpapier

Ingrediënten

Zoete aardappel

  • 400 g zoete aardappel - in blokjes
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • peper en zout

En verder

  • 6 volkoren tortillawraps
  • 100 g zwarte bonen - uitgelekt en afgespoeld
  • 100 g mais - uitgelekt en afgespoeld
  • 100 g geraspte kaas*
  • 2 bosuitjes - in ringen

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180℃.
  • Doe de zoete aardappel samen met de olie en specerijen in een kom en schep dit goed om.
  • Verdeel de zoete aardappelblokjes over de bakplaat en rooster ze in 25 minuten in het midden van de oven zacht. Stamp de geroosterde zoete aardappel met een aardappelstamper fijn.
  • Smeer steeds een halve wrap in met de zoete aardappelpuree en verdeel hier zwarte bonen, mais, geraspte kaas en een deel van de bosuitjes overheen.
  • Vouw de tortillawrap dicht en bak deze in een droge koekenpan tot de wrap aan weerszijden goudbruin en krokant is geworden en de kaas is gesmolten.
  • Snijd de quesadilla in vier punten en serveer met zure room en avocado.

Notities

*Voor deze quesadilla's heb ik de Tex-Mex kaasmix van Albert Heijn gebruikt, dit is een mix van Edammer met chili, cheddar en Goude jonge kaas - erg lekker!
Wil je de quesadilla's bewaren dan kan dit in de koelkast. Krik ze op in de oven zodat de wraps weer krokant worden.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Zoete aardappelquesadilla's met zwarte bonen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close