Notenrijst met Pompoen en Cranberry’s

648

Wanneer we richting herfst gaan zijn verschillende ingrediënten goed te vinden in de supermarkt. Waaronder pompoen en wat mij betreft is dat ook echt wel een veelzijdige groente om lekker mee te koken. Door de zoetige smaak heel lekker in combinatie met allerlei hartige smaken. Een beetje zoals de zoete aardappel, kun je ook alle kanten mee op.

Voor dit gerecht bakte ik de blokjes pompoen op in een pan met enkel een beetje olijfolie, rode ui en knoflook. Overigens gebruikte ik verse pompoenblokjes maar mocht je er zin in hebben om met een hele pompoen aan de slag te gaan; doe dat vooral. Ik heb puur voor gemak gekozen. Nóg gemakkelijker; je kunt tegenwoordig ook pompoenblokjes uit de vriezer kopen. In een grote zak, ook ideaal!

Goed, terug naar dit gerecht. Met maar een paar aanvullende ingrediënten staat deze lekkere notenrijst op tafel. Ik vulde de rijst met gebakken pompoen namelijk aan met pecannoten, zoete cranberry’s en verse tijm. Heerlijke combi, en met dit recept heb je genoeg voor 4 personen.

0 van 0 stemmen

Notenrijst met Pompoen en Cranberry's

Porties4 personen
Moeilijkheidsgraad Niet moeilijk.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Waar te bewaren In de koelkast.
Hoelang te bewaren 3 dagen.

Ingrediënten

  • 1 groentebouillonblokje
  • 175 gram notenrijst
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 2 tenen knoflook geraspt
  • 1 el oregano, gedroogde
  • 675 gram pompoenblokjes
  • 150 gram cranberry's gedroogde
  • 150 gram pecannoten grof gehakt
  • olijfolie
  • 4 takjes tijm fijngehakt
  • peper
  • zout

Instructies

  • Breng een pan met water aan de kook en doe hier ook het bouillonblokje in. Roer even door zodat je een kokende bouillon krijgt. Kook hierin de notenrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  • Ondertussen verhit je een beetje olijfolie in een hoge koekenpan en bak hierin de ui licht gebruind. Voeg dan de knoflook, oregano en pompoenblokjes toe en bak totdat de pompoen gaar en mooi gebruind is.
  • Giet de notenrijst af en hussel met de pompoenblokjes, cranberry's en grofgehakte pecannoten. Maak het geheel af door te mengen met wat olijfolie, verse tijm en flink wat peper en zout.
Gang: Bijgerecht, Hoofdgerecht, Salade
Trefwoord: rijstsalade

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Join the Conversation

  1. Ooeh dit ziet er heerlijk uit! Mooi herfstgerecht, gaat op de weeklijst hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close