Carpaccio-rolletjes

Toen wij laatst een keer dineerden met soep wilde ik daar Carpaccio-toast bij maken. Uiteindelijk maakte ik overdag verse tortillawraps en het leek mij een veel beter idee om deze direct voor het avondeten te gebruiken. En daarom toverde ik mijn bedachte Carpaccio-toast om in Carpaccio-rolletjes. Die zijn niet alleen heel erg lekker bij een soepje maar ook prima te eten als lunch of om te serveren als partysnack. Een multifunctioneel gerecht, daar houd ik van. En bovendien zijn de rolletjes in no-time klaar en dat zien we toch allemaal graag? Omdat ik het moeilijk vind in te schatten hoeveel rolletjes je per persoon zou eten, leg ik het ‘recept’ uit aan de hand van één wrap.

Wat heb je nodig? (1 wrap – 5/6 rolletjes)

  • 1 verse tortillawrap
  • 1 theelepel truffelmayonaise
  • 3 plakjes rosbief
  • klein handje rucola
  • Parmezaanse kaas
  • peper en zout

1. Smeer één kant van de tortillawrap in met de truffelmayonaise en verdeel de plakjes rosbief hier overheen.

2. Strooi peper en zout naar smaak over de rosbief en verdeel de rucola over de wrap.

3. Schaaf met behulp van een dunschiller wat plakjes Parmezaanse kaas en verdeel ook deze over de wrap.

4. Rol de wrap strak op en snijd hem vervolgens in kleine rolletjes.

5. Serveer de Carpaccio-rolletjes direct of leg ze op een bord en dek ze af met aluminium- of plasticfolie. Je kunt de wraps prima een nacht in de koelkast bewaren.

Zoals je wellicht is opgevallen heb ik de pijnboompitjes achterwege gelaten maar dit komt omdat mijn meneer allergisch is. Ik kan je van harte aanbevelen om bij deze rolletjes wat pijnboompitjes te roosteren en ook deze over de wrap te verdelen voordat je hem oprolt. Héérlijk.

Carpaccio-rolletjes

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Carpaccio rolletjes

Join the Conversation

  1. Marlotte says:

    Yum, dit ziet er echt onwijs leuk én lekker uit. Sowieso is carpaccio echt mijn favoriete eten, dus deze gaan zeker weten gemaakt worden.

  2. Kelly says:

    Ik denk dat ik dit recept eens door ga brieven aan een vriendin van mij, die houdt hiervan!

  3. Margot says:

    Wat ziet dat er lekker uit! En nog leuk ook!

  4. Cheese and Chinese says:

    Erg lekker om mee in het lunchtrommeltje te nemen, denk ik!

  5. Laura - Dagelijkse hap says:

    Oh ja echt wel! Wat ziet dit er suuuuper lekker uit :D Leuk voor een gezellig avondje met vrienden (of samen) :)

  6. MARIJKE says:

    Dit zou mijn vriend ontzettend lkker vinden! Zelf gen vlees eter maar hij wel!

  7. Rachel Kromdijk says:

    Ziet er onwijs lekker uit zeg

  8. Megan says:

    Mmm, carpaccio en truffelmayonaise is zo’n lekkere combi. Leuke rolletjes voor op een verjaardag ofzo, een keer eens wat anders dan met zalm!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close