Yoghurtbowls, smoothiebowls, inmiddels hebben we ze geloof ik allemaal wel een keer gehad en vind je een dergelijke bowl in ieder ontbijttentje wel op de kaart. Maar wist je dat een hartige yoghurtbowl ook waanzinnig is? Als je een keer zin hebt in een uitgebreide, maar toch ook simpele, lunch dan is deze hartige yoghurtbowl met harissa-eieren en Libanees brood wel wat voor jou. De basis bestaat uit heerlijk romige knoflooklookyoghurt, afgetopt met zachtgekookte of gepocheerde eieren, harissa en geserveerd met gekruide avocado en Libanees brood. Een zeer complete en ontzettend lekkere lunch. Ik ben zelf iemand die iedere dag wel iets van zuivel eet. Als ontbijt een kommetje kwark of yoghurt of juist ’s middags als ik ’s ochtends al brood heb gegeten. Maar ook schep ik regelmatig een dot yoghurt op mijn avondeten als frisse tegenhanger. Helemaal iets voor mij dus, deze yoghurtbowl. Hij ging dan ook he-le-maal op.
Het is wel lekker als je voor dit recept een goede, romige yoghurt gebruikt. Het liefst niet te vloeibaar want je wilt wel dat je het brood goed in de yoghurt kunt dippen. Ik heb voor dit recept FAGE Total 0% gebruikt. FAGE Total 0% is een romige, uitgelekte yoghurt volgens natuurlijk Grieks recept. Door het uitlekken krijgt de yoghurt zijn typerende dikke en romige textuur – waanzinnig lekker. FAGE Total 0% is vetarm en bevat geen toegevoegde suikers. Het is rijk aan proteïne en voedzaam dus perfect voor de lunch. Al is de yoghurt als ontbijt ook hartstikke lekker natuurlijk.
Hartige yoghurtbowl met harissa-eieren en Libanees brood
Ingrediënten
- 250 g FAGE Total 0%
- 1 teentje knoflook - geraspt
- 2 eieren
- 1 tl (rozen)harissa
- 1 tl extra vergine olijfolie
- 1 avocado
- 1 tl verse peterselie
- 1 tl verse bieslook
- 1 tl verse dille
- 1 Libanees brood of flatbread
- peper en zout
Instructies
- Doe de Fage Total 0% yoghurt in een kommetje en voeg hier de knoflook aan toe. Roer goed door en schep de knoflookyoghurt op een bord.
- Kook de eieren in 6 minuten zacht. Laat ze goed schrikken onder de koude kraan. Pel de eieren en leg ze op de knoflookyoghurt.
- Roer de harissa en olijfolie door elkaar en sprenkel de harissa-olie over de eieren en de yoghurt.
- Snijd de avocado in de blokjes en meng deze met de verse kruiden, peper en zout.
- Schep de avocado bij de yoghurt en de eieren op het bord en serveer met Libanees brood.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.
Super lekker dit. Heb er mee geluncht. Ga hem zeker nog veel vaker maken.