Hartige Kruidnoten met Olijven en Kaas

Als er eenmaal kruidnoten in de winkel liggen, dan gooi ik ze in mijn karretje. Héérlijk vind ik ze, maar ik ben dan ook een echte zoetekauw en tijdens deze periode gek op al het zoete wat er verkrijgbaar is. Van kruid- en pepernoten tot aan gevuld speculaas, schuimpjes en marsepein. De verleiding is dan ook groot om voor deze tijd van het jaar zoete recepten te verzinnen voor OMF, maar de uitdaging zit hem dan eigenlijk meer in het hartige voor mij. En daar moest ik toch even goed over nadenken hoor. Want naast die enorme berg zoetigheid, is er weinig hartigs te vinden in de supermarkt – wat gerelateerd is aan Sinterklaas dan hè, laat ik daar even duidelijk over zijn. Dus wat moest het dan worden? Nou dit dus, een hartige variant van wat we normaal als iets zoets kennen. Sabine deed het ook al eens, ze maakte een lekkere hartige bladerdeeg-letter. En het recept voor deze kruidnoten kunnen we dus mooi aan het hartige rijtje toevoegen. Want het deeg heb ik volgestopt met Italiaanse kruiden, fijngehakte olijven een beetje zout en ik strooide er ook nog wat kaas overheen. Lekker zijn ze!

Met dit recept maak je een flinke hoeveelheid en ze blijven de hele week nog lekker mits je ze in een goed afgesloten bak of pot stopt. Ze zijn hier allemaal opgegaan, en ook wel iets sneller dan die week…

Hartige Kruidnoten met Olijven en Kaas

Porties1 volle pot
Moeilijkheidsgraad Makkelijk
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 40 minuten
Waar te bewaren In een goed afgesloten pot of trommel.
Hoelang te bewaren Maximaal een week.

Ingrediënten

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 6 el melk
  • 4 tl Italiaanse kruiden
  • 100 gram koude boter
  • 20 gram zwarte olijven fijngehakt
  • 50 gram oude kaas geraspt + een beetje extra voor erover
  • snuf zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Doe alle ingrediënten voor de kruidnoten in de kom van een staande mixer, en mix dit tot een stevig deeg.
  • Draai kleine balletjes van het deeg en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk ze een beetje aan met je vinger.
  • Strooi nog een beetje extra kaas over de bolletjes en schuif de bakplaat in de oven voor 20 tot 25 minuten.
  • Laat de kruidnoten even afkoelen voordat je ze eet.
Gang: Tussendoortje
Trefwoord: kruidnoten

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Join the Conversation

  1. Francien says:

    Het hele internet staat deze tijd van het jaar vol met hetzelfde, maar het lukt jullie altijd om daar met kop en schouders bovenuit te steken, zoals met dit leuke en inventieve recept. Dankjulliewel!

    1. Wat een mooi compliment, dankjewel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close