Hartige taart met spek en champignons

Als je visite krijgt die je niet zo vaak ziet, die blijven dan ook vaak eten. Gezellig natuurlijk maar je wil dan ook niet de hele tijd in de keuken moeten staan. Daarom heb ik voor vandaag een Hartige taart met spek en champignons op het menu staan. Je maakt het van te voren klaar, je schuift het in de oven en met 50 minuten kun je aan tafel. Makkelijk en heel smakelijk. Lekker met een frisse salade en je hebt een complete maaltijd.

No ratings yet

Hartige taart met spek en champignons

Als je net zo gek bent op hartige recepten als ik dan is deze Hartige taat met spek en champignons echt iets om te proberen.
Porties4 personen
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 1 uur 20 minuten
Waar te bewaren goed afgedekt in de koelkast
Hoelang te bewaren 2 dagen

Benodigdheden

  • springvorm, 24 cm doorsnede

Ingrediënten

  • 1 pakje deeg voor hartige taart Koopmans uit de diepvries
  • 6 eieren op kamertemperatuur
  • 250 g champignons
  • 2 uien middelgroot
  • 250 ml ongeklopte slagroom
  • 1 zakje gratinkaas van Arla, te koop oa bij AH
  • 300 g ontbijtspek
  • peper
  • zout
  • tijm

Instructies

  • Laat het deeg ruim van te voren ontdooien.
  • Zorg ervoor dat je de plakjes uit elkaar haalt, het deeg zet namelijk enorm uit!
  • Verwarm de oven alvast voor op 200 graden. Bekleed een springvorm met het bladerdeeg en zorg dat je een rand van ongeveer 3-4 centimeter hoog maakt.
  • Snijd de champignons in plakjes, het ontbijtspek in reepjes en snijd het ui grof.
  • Bak de champignons samen met de ui in een koekenpan en kruid ze met peper, zout en tijm. Bak ze totdat ze bruin gekleurd en geslonken zijn.
  • Bak de ontbijtspek totdat het knapperig en een beetje verkleurd is. Klop in de tussentijd de zes eieren lichtjes los en roer hier de slagroom doorheen.
  • Bedek de bodem van de hartige taart met de champignons, leg hier overheen het spek en giet vervolgens het eimengsel over de ingrediënten. Zorg ervoor dat alles goed bedekt is met het eimengsel. Strooi vervolgens het zakje geraspte kaas over de taart en zet de taart 50 minuten in de oven.
  • Zorg ervoor dat het eimengsel volledig gestold is voordat je de taart gaat eten!
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Frans
Trefwoord: hartige taart, quiche
DSCF5623
 

Join the Conversation

  1. HippeKipCindy says:

    Dat ziet er wel erg lekker uit met deze closeup foto’s.

  2. Margriet says:

    Hey, wat heb je er een lekkere creatie van gemaakt zeg! Lijkt me heerlijk. Leuk dat mijn recept je geïnspireerd heeft.
    Toevallig heb ik gisteren nog mijn versie op! Het is zo makkelijk van te voren te maken als je vlak voor het avondeten weinig tijd hebt.

    Overigens: superleuke site, ik zet jullie bij mijn links!

    1. Sabine says:

      Leuk dat je reageert! De taart is inderdaad heerlijk, absoluut een blijvertje. En bedankt vor het linken! :)

  3. Nienke says:

    Ziet er erg lekker uit! Ik ga deze proberen!

  4. Jacoba says:

    Wat is de afmeting van de vorm?

    1. Sabine Author says:

      23 centimeter.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close