Olijfolie van Olioliva + geen verzendkosten!

Al vaker heb ik benadrukt dat het hebben van een goede extra vergine olijfolie geen overbodige luxe is. In mijn keuken maak ik vaak gebruik van olijfolie, eigenlijk altijd. Ik heb dan ook verschillende flessen staan. Olijfolie om mee te bakken sowieso, maar ook een fles olijfolie die ik met liefde behandel. Waarvan ik de olie alleen gebruik om smaak toe te voegen aan een gerecht, om een verrukkelijke dressing mee te maken of om mijn Salade Caprese nét die finishing touch te geven. Onlangs kreeg ik een fles olijfolie van Olioliva opgestuurd en ja, dit is zo’n olijfolie die een beetje extra aandacht verdient.

Olioliva
Eerst iets over de webshop. Zoals de naam al een klein beetje verklapt kun je bij Olioliva terecht voor diverse olijfolies van Fattoria Bernardini. De Fattoria Bernardini extra vergine olijfolie wordt geproduceerd op het landgoed Fattoria Mansi Bernardini. Dit landgoed is het levenswerk van Marcello, directe afstammeling van de fameuze Bernardini familie die zich al eeuwen bezig hielden met de productie en handel van olijfolie uit Lucca. Als je olijfolie bij Olioliva besteld weet je dat je kwalitatieve, échte Italiaanse olijfolie kunt verwachten. De olijfolies bij Olioliva zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen en formaten. Zo kun je als grootgebruiker prima uit de voeten met een vijf liter blik olijfolie, maar ook kun je kijken of je het wat vindt door een blikje van 250 ml te kopen.

olioliva

olioliva

Fattoria Bernardini extra vergine olijfolie
Ik ontving een 500 ml fles olijfolie en over deze extra vergine olijfolie vertel ik je graag iets meer. Zoals ik net al zei wordt de Fattoria Bernardini extra vergine olijfolie geproduceerd in Lucca, Toscane. In mijn paar jaar die ik tot nu toe graag in de keuken heb gespendeerd heb ik aardig wat olijfolies geprobeerd. Variërend van supercheap van Lidl waar ik graag in bak, tot een extra vergine variant van Albert Heijn tot deze iets duurdere variant. Een fles Fattoria Bernardini extra vergine olijfolie van 500 ml is verkrijgbaar voor € 15,95 bij Olioliva (op dit moment is hij afgeprijsd naar € 13,95).

De bijzondere olijfolie die ik ontving onderscheidt zich door een fruitige smaak. Heel zoet, heel mild maar tegelijkertijd ook enorm fris. Door deze milde smaak is de olijfolie breed inzetbaar en dat is wel heel prettig. De smaak overheerst niet zo snel maar geeft net dat extraatje dat sommige gerechten gewoon nodig hebben. Om eerlijk te zijn bak ik mijn vis en vlees het liefst in deze olijfolie, maar dat zou zonde zijn. In plaats daarvan gebruik ik hem puur om mijn gerechten af te maken.

olioliva

Kenners van olijfolie zullen verrukt zijn om te horen dat deze Fattoria Bernardini in 2012 de prestigieuze Oliva d’Oro Award heeft gewonnen in de categorie Fruitig. Deze award wordt ieder jaar uitgereikt aan de beste Italiaanse olijfolies. Deze extra vergine olijfolie bevat overigens de volgende olijvenrassen: Frantoio 40%, Moraioli 20%, Leccino 15% en Maurino 5%. Nu zegt mij dat persoonlijk niet zoveel, veel belangrijker vind ik dat deze olijfolie lekker en bijzonder is. En dat is ie zeker. Absoluut een aanrader wanneer je op zoek bent naar een goede en smaakvolle extra vergine olijfolie en daar niet direct tientallen euro’s voor neer wilt leggen.

Let op: Wanneer je bij Olioliva een bestelling plaatst betaal je normaal gesproken nog € 5,00 verzendkosten. Wanneer je bij het afronden van jouw bestelling de code ohmyfoodness invult betaal je dit niet. Je betaalt dan dus alleen voor de fles (of het blik) olijfolie. Leuk meegenomen toch?

Kijk voor meer formaten van de Fattoria Bernardini extra vergine olijfolie en meer achtergrondinformatie over de producten op de site van Olioliva.

Join the Conversation

  1. Lara M says:

    Goede olijfolie kan een gerecht echt helemaal afmaken heb ik al gemerkt. Mijn vader had parmezaan en olijfolie meegebracht uit Italie en je merkt zeker het verschil kwa smaak:)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close