No bake cheesecake met aardbeien (Fastfood Friday)

Yes, het is tijd voor het ultieme seizoensrecept: no bake cheesecake met aardbeien. De aardbeien zijn volop te verkrijgen, inmiddels zijn ze niet meer zo schrikbarend duur en ze zijn net snoepjes, zo zoet.

We hebben al behoorlijk wat bakken verslonden hier in huis, mijn jongens zijn er namelijk ook dol op, maar ik kon het niet laten om er ook iets lekkers mee te maken.

P.S: deze Cheesecake aardbeien zijn ook een hele lekkere zomersnack. En vergeet niet om direct al mijn cheesecake recepten te bekijken.

cheesecake met aardbeien
aardbeiencheesecake

No bake cheesecake recept

Voor al mijn no bake cheesecakes gebruik ik hetzelfde basisrecept. Hier en daar pas ik wel eens wat aan, maar in de basis ga ik altijd uit van hetzelfde. Want: never change a winning team, toch?

Het no bake cheesecake recept dat ik altijd hanteer is als volgt:

Voor de bodem:

  • 200g Jodekoeken
  • 50g boter

Voor het beslag:

  • 600g naturel roomkaas
  • 100g poedersuiker
  • 1 vanillestokje
  • 150 ml slagroom
  • 1 zakje KlopFix

Ik ben zó gek op dit basisrecept, vooral omdat het me altijd doet denken aan softijs. Het is dat het beslag natuurlijk niet bevroren is, maar anders had net een softijsje kunnen zijn. Zo heerlijk!

En fijn: omdat je geen eieren nodig hebt in een no bake cheesecake, kun je zonder problemen de beslagkom uitlikken. Yuuummm.

Je zult zien dat ik voor deze aardbeiencheesecake gelatine gebruik. Dit komt omdat er naast bovenstaande ingrediënten ook aardbeiensaus wordt toegevoegd aan het beslag. Hiervan wordt het beslag dunner en is de KlopFix niet genoeg om de cheesecake op te laten stijven.

No bake cheesecake

Aardbeiencheesecake

Ik had het mezelf makkelijk kunnen maken en gewoon mijn no bake basisrecept kunnen pakken en deze af te toppen met aardbeiensaus. Maar de aardbeien zijn nu zó heerlijk, die wilde ik ook graag in het beslag terug laten komen.

Vandaar dat ik voor de aardbeiencheesecake ook 200g aardbeien heb gepureerd met een staafmixer en deze puree heb toegevoegd aan het cheesecakebeslag. De cheesecake wordt daar heel lichtroze van en krijgt een subtiele aardbeiensmaak. Heerlijk!

De aardbeiensaus bovenop maakt het plaatje vervolgens helemaal compleet. Een ultieme zomercheesecake dit!

Mijn andere cheesecakes met aardbeien zijn overigens ook echt de moeite waard:

no bake cheesecake recept

Zo maak je de no bake aardbeiencheesecake

Een no bake cheesecake maken is echt een fluitje van een cent, ik weet zeker dat iedereen het kan. Zolang je het recept volgt krijg je een cheesecake die stijf genoeg is om in blokjes te snijden, maar niet net een pudding lijkt door teveel gelatine. Ik heb mijn no bakes het liefst tussen pudding en dikke vla in.

Stap 1

We beginnen natuurlijk met de bodem. Daarvoor gebruik ik deze keer Digestives biscuits, die zijn lekker vol van smaak. Ik heb de bodem van een cheesecake ook wel eens geprobeerd te maken met Maria biscuits, maar dat vond ik wel zo smakeloos!

Voor deze cheesecake met aardbeien zijn Jodekoeken ook erg lekker, dus die zou je ook kunnen gebruiken.

Stap 2

Het maken van het beslag is niet meer dan een kwestie van ingrediënten opkloppen. Zorg ervoor dat de klontjes zijn verdwenen, meer hoef je er niet aan te doen.

De gelatine gaat er straks voor zorgen dat de cheesecake opstijft in de koelkast, dus het is wel de bedoeling dat je deze ten eerste goed laat oplossen in de aardbeienpuree en ten tweede GOED door het cheesecakebeslag klopt. Je wil geen gelatineklontjes in je beslag namelijk.

Stap 3

Tijdens het laten opstijven van de cheesecake in de koelkast, kun je alvast aan de slag met het maken van de aardbeiensaus.

Ik heb een theelepel maizena aan de saus toegevoegd omdat ‘ie daar iets dikker van wordt, maar ook wordt de saus er wat zachter van. Vind ik lekker!

Laat de saus wel goed afkoelen voordat je deze over de opgesteven cheesecake schenkt. Anders laat het bovenste laagje van de cheesecake los door het temperatuurverschil en krijg je stukjes in je saus. Geen fraai gezicht.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

aardbeiencheesecake
No ratings yet

No bake aardbeiencheesecake

Het aardbeienseizoen is volop aan de gang, tijd om er een lekkere cheesecake mee te maken. Een no bake variant wel te verstaan waar zowel de aardbeien in als op de taart te vinden zijn.
Porties16 stukken
Moeilijkheidsgraad gemiddeld
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Opstijven 4 uur
Totale tijd 4 uur 40 minuten
Waar te bewaren in de koelkast of vriezer
Hoelang te bewaren 4 dagen of 3 maanden

Benodigdheden

  • vierkante bakvorm (20x20cm)
  • foodprocessor of ziplockzakje + deegroller
  • elektrische (hand)mixer
  • staafmixer

Ingrediënten

  • 200 g Digestives
  • 100 g ongezouten roomboter
  • 4 blaadjes gelatine
  • 600 g naturel roomkaas
  • 100 g poedersuiker
  • 1 tl vanille-extract
  • 150 ml slagroom
  • 200 g aardbeien

Topping

  • 400 g aardbeien
  • 1 tl maizena
  • 3 el kristalsuiker
  • 1 el citroensap

Instructies

  • Bekleed de bakvorm met een vel bakpapier zodat je de cheesecake er straks makkelijk uit kunt tillen.
  • Doe de Digestive biscuits in de foodprocessor en maal ze helemaal fijn.
  • Smelt de boter en voeg de koekkruimels aan de gesmolten boter toe. Schep goed om en schep de mix vervolgens in de bakvorm. Druk de bodem goed aan.
  • Laat de gelatineblaadjes in koud water weken.
  • Klop de roomkaas samen met de poedersuiker, vanille en slagroom tot een lobbig mengsel.
  • Pureer de aardbeien en schenk dit in een steelpannetje. Verwarm heel kort en voeg de gelatineblaadjes aan de aardbeiensaus toe. Roer goed door tot de gelatine volledig is opgelost.
  • Klop dan de aardbeiensaus door het roomkaasmengsel en schenk het cheesecakebeslag in de bakvorm.
  • Laat de cheesecake minimaal 4 uur in de koelkast opstijven.
  • Pureer voor de aardbeientopping de helft van de aardbeien met de staafmixer en halveer de rest van de aardbeien.
  • Schenk de aardbeiensaus in een steelpannetje en voeg hier de kristalsuiker, maizena en citroensap aan toe.
  • Verwarm het geheel tot de kristalsuiker helemaal is opgelost en voeg dan de gehalveerde aardbeien aan de saus toe.
  • Roer door en laat de saus helemaal afkoelen.
  • Schenk de aardbeiensaus over de cheesecake zodra deze is opgesteven en snijd de taart in de stukken.
Gang: nagerecht
Keuken: Amerikaans, Hollands
Trefwoord: aardbeiencheesecake, fastfood friday, no bake cheesecake, taart

Join the Conversation

  1. Isrid says:

    Hey hoi! Kan je ook diepvries aardbeien gebruiken in plaats van verse aardbeien? :)

    1. Sabine Author says:

      Ja hoor, maar wel even goed laten ontdooien van tevoren. Anders wordt de taart veel te nat.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close