Ga terug
–+ servings
no bake cheesecake met aardbeien
Recept afdrukken
No ratings yet

No bake aardbeiencheesecake

Het aardbeienseizoen is volop aan de gang, tijd om er een lekkere cheesecake mee te maken. Een no bake variant wel te verstaan waar zowel de aardbeien in als op de taart te vinden zijn.
Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Opstijven4 uur
Totale tijd4 uur 40 minuten
Gang: nagerecht
Keuken: Amerikaans, Hollands
Trefwoord: aardbeiencheesecake, fastfood friday, no bake cheesecake, taart
Servings: 16 stukken

Equipment

  • vierkante bakvorm (20x20cm)
  • foodprocessor of ziplockzakje + deegroller
  • elektrische (hand)mixer
  • staafmixer

Ingrediënten

  • 200 g Digestives
  • 100 g ongezouten roomboter
  • 4 blaadjes gelatine
  • 600 g naturel roomkaas
  • 100 g poedersuiker
  • 1 tl vanille-extract
  • 150 ml slagroom
  • 200 g aardbeien

Topping

  • 400 g aardbeien
  • 1 tl maizena
  • 3 el kristalsuiker
  • 1 el citroensap

Instructies

  • Bekleed de bakvorm met een vel bakpapier zodat je de cheesecake er straks makkelijk uit kunt tillen.
  • Doe de Digestive biscuits in de foodprocessor en maal ze helemaal fijn.
  • Smelt de boter en voeg de koekkruimels aan de gesmolten boter toe. Schep goed om en schep de mix vervolgens in de bakvorm. Druk de bodem goed aan.
  • Laat de gelatineblaadjes in koud water weken.
  • Klop de roomkaas samen met de poedersuiker, vanille en slagroom tot een lobbig mengsel.
  • Pureer de aardbeien en schenk dit in een steelpannetje. Verwarm heel kort en voeg de gelatineblaadjes aan de aardbeiensaus toe. Roer goed door tot de gelatine volledig is opgelost.
  • Klop dan de aardbeiensaus door het roomkaasmengsel en schenk het cheesecakebeslag in de bakvorm.
  • Laat de cheesecake minimaal 4 uur in de koelkast opstijven.
  • Pureer voor de aardbeientopping de helft van de aardbeien met de staafmixer en halveer de rest van de aardbeien.
  • Schenk de aardbeiensaus in een steelpannetje en voeg hier de kristalsuiker, maizena en citroensap aan toe.
  • Verwarm het geheel tot de kristalsuiker helemaal is opgelost en voeg dan de gehalveerde aardbeien aan de saus toe.
  • Roer door en laat de saus helemaal afkoelen.
  • Schenk de aardbeiensaus over de cheesecake zodra deze is opgesteven en snijd de taart in de stukken.