Nieuwe functie: jouw favoriete recepten opslaan!

Wellicht had je het allang gezien want stiekem bestaat de functie waarover ik je vandaag kort iets meer wil vertellen al even, maar ja… momlife happened hier en ik kwam er simpelweg niet eerder aan toe om deze post te maken. In het kader van liever laat dan nooit: bij deze! Een paar weken geleden vroeg ik via Instagram Stories jullie een mini enquete in te vullen. Hierin vroeg ik onder andere naar wat volgens jullie OMF uniek maakt, waarvan jullie in het nieuwe jaar meer wilden zien en welke functionaliteiten jullie nog mistten op de blog. Op de laatste vraag werd héél vaak geantwoord dat jullie het fijn zouden vinden om recepten op te kunnen slaan op de blog, zodat je ze altijd makkelijk kunt terugvinden. Hier was ik het zelf roerend mee eens en vrijwel direct ben ik achter de laptop gekropen om het een en ander voor jullie mogelijk te maken. En HOERA vanaf nu, maar stiekem al een paar weekjes, kun je jouw favoriete recepten opslaan!

Lid worden

Voor het kunnen opslaan van een recept is één ding nodig en dat is dat je lid wordt van Ohmyfoodness. Neem van mij aan dat hier geen haken of ogen aan zitten, we doen helemaal niets met jouw gegevens en het kost je ook geen geld, een account is echter noodzakelijk om jouw favoriete recepten ook daadwerkelijk op te slaan. Lid worden van OMF kun je doen via het ledenmenu waarvoor je een knop ‘Leden +’ ziet in de menubalk hierboven. Onder het tabje ‘Registreer als lid‘ kun je een account aanmaken waarmee je vervolgens kunt inloggen. Eenmaal ingelogd zie je automatisch bij ieder recept een mogelijkheid om het recept op te slaan als favoriet en krijg je ook toegang tot de pagina met jouw favoriete recepten vanwaaruit je themalijsten en zelfs een mealplanning kunt maken.

Het lidmaatschap van OMF omvat nu nog niet veel meer dan het kunnen opslaan van je recepten. In de (nabije) toekomst breiden we de ledenomgeving van OMF nog uit met andere toffe dingen, maar voor nu is dit het nog even.

recepten favorieten

Recepten opslaan

Het opslaan van recepten is echt kinderspel. Wanneer je bent ingelogd als lid op Ohmyfoodness zie je in iedere receptenbox een extra knop. Naast de standaard knoppen ‘Afdrukken’ en ‘Recept pinnen’ zie je een knop ‘Voeg toe aan favorieten’. Wanneer je hierop klikt wordt het recept automatisch toegevoegd aan jouw favorietenlijst welke je kunt opvragen in het ledenmenu.

omf mealplanning

Maar er is meer…

Naast het simpelweg opslaan van jouw favoriete recepten heb je binnen jouw account ook de mogelijkheid om zelf themalijsten aan te maken of een complete mealplanning te maken. Op deze pagina leg ik je daar alles over uit, maar aangezien deze pagina uitsluitend te zien is als je bent ingelogd op de blog, hieronder nog even iets meer teasers. 

Naast het opslaan/bewaren van jouw favoriete recepten zoals ik hierboven heb beschreven heb je namelijk binnen jouw account ook de mogelijkheid om de opgeslagen recepten te verdelen in lijstjes. Deze lijsten kun je helemaal zelf maken. Maak bijvoorbeeld een lijstje ‘Kerst’ waarin je al jouw favoriete kerstrecepten opslaat of maak zelf een ’to-make’ lijstje waarin je alle recepten opslaat die jij graag nog zou willen maken.

Omdat je binnen jouw persoonlijke omgeving alle lijsten zelf kunt aanmaken, is het ook heel makkelijk om zelf een mealplanning samen te stellen. Maak zelf een schema met daarin de dagen van de week, sleep jouw favoriete recepten naar de betreffende dag waarop je het wilt eten en druk jouw hele planning met één druk op de knop af. Ook handig: vanuit je mealplanning kun je heel snel een complete boodschappenlijst afdrukken waarop alle ingrediënten uit de gekozen recepten staan. Mocht je toevallig al iets in huis hebben dan kun je dit ingrediënt alvast digitaal doorstrepen voordat je de boodschappenlijst afdrukt.

Tot slot, een andere hele handige feature is dat je binnen jouw account ook custom recipes kunt toevoegen. In de toekomst hoop ik het mogelijk te maken dat je deze recepten met andere OMF-leden kunt delen maar voor nu is het vooral handig als je binnen jouw persoonlijke omgeving op OMF een mealplanning wilt maken en daar ook recepten van andere blogs aan wilt toevoegen.

Dat waren de functionaliteiten voor nu even. Er staan nog meer dingen op de planning die allemaal worden toegevoegd aan de ledenomgeving dit jaar, maar de allerbelangrijkste functie (het daadwerkelijk bewaren van jouw favoriete recepten) is in ieder geval hier.

Join the Conversation

 1. Elcofood says:

  Heb me aangemeld op het blog.
  Ben reuze benieuwd naar wat gaat volgen.
  Kende je nog niet en ben dus nieuwsgierig geworden.
  Laat maar komen!!

  1. Sabine Author says:

   Wat leuk, welkom dan!

 2. Sabinevh says:

  Ik zie bij lang niet alle recepten de mogelijkheid om ze op te slaan in favorieten.
  Erg jammer. Komt dit nog?

  1. Sabine Author says:

   Dat klopt, bij de echt oude recepten van een paar jaar terug heb je deze optie niet. Dit komt omdat deze recepten niet in een receptenbox staan. Het is wel ons doel dit uiteindelijk te realiseren, maar ieder recept omzetten is stuk voor stuk handwerk en kost enorm veel tijd. Daar gaat dus echt nog wel even wat tijd overheen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close