Favoriete recepten

In de collectie hieronder worden alle recepten opgeslagen die door jou als favoriet worden gemarkeerd. Standaard komen deze recepten in het mapje Favorieten terecht, maar je kunt zelf via de ‘edit collections’ knop verschillende lijsten aanmaken. Zo kun je bijvoorbeeld lijstjes met favoriete recepten maken voor Kerst of andere feestdagen, maar ook kun je via deze optie een eetplanning maken voor bijvoorbeeld aankomende week.

Om je een beetje op weg te helpen:

Het maken van lijsten en eetplanningen
Add collection: hiermee maak je een nieuwe lijst aan, bijvoorbeeld ‘mealplanning week 1’ of ‘kerstrecepten’.

Add item: voeg een recept toe aan de lijst. Via “add from Collection” kun je een recept vanuit je Favorieten toevoegen aan je mealplanning-lijst. Onder ‘Favorieten’ staan alle recepten die jij als favoriet opslaat.

Columns & Groups –> Edit Groups: hiermee maak je een apart groepje binnen een lijst aan. Een group kan bijvoorbeeld ‘maandag’ zijn in de mealplanning, maar ook ‘dinsdag, woensdag etc.’. Maak je themalijsten dan zou je als group ook ‘voorgerecht’ kunnen aanmaken of ‘dessert’.

Eigen recepten of die van andere blogs toevoegen
Als extraatje kun je binnen jouw lijsten ook zelf recepten toevoegen. Maak je een mealplanning en haal je een recept van een andere blog, dan kun je deze handmatig toevoegen als item aan jouw eetplanning. Dit doe je door binnen een lijst naar Add item te gaan en dan te kiezen voor Add custom recipe. 

Boodschappenlijst
Met de knop Shopping List kun je een boodschappenlijst maken van alle recepten uit één lijst. Op de boodschappenlijst worden standaard alle ingrediënten uit de geselecteerde recepten opgesomd. Ingrediënten die je al in huis hebt kun je doorstrepen op de boodschappenlijst door op het rondje voor het genoemde ingrediënt te klikken.

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close