Nieuwe BROS tabletten

Toen er afgelopen week een pakketje werd bezorgd sprong Tim bij thuiskomst toch wel een gat in de lucht: we kregen namelijk de drie nieuwe BROS tabletten thuisgestuurd. BROS kennen we allemaal nog wel van vroeger, toen had je echt nog van die (mini)repen waar je er vaak eentje van mocht als je thuis kwam. Heerlijk die luchtige chocolade. Maar ook BROS gaat graag met de trend mee en goot in 2011 de repen ook al in tablet vorm en voegde een pure chocoladetablet aan het assortiment toe. En nu is er weer iets nieuws, drie nieuwe chocoladetabletten: Melk & Praliné, Melk & Caramel en Melk & Wit. Deze nieuwe tabletten laat ik graag aan je zien.

BROS tablettenAnders dan bij de melk en pure chocotabletten staat op de drie nieuwe verpakkingen het Nestlé Cocoa Plan logo gedrukt. Dit wil zeggen dat de tabletten gemaakt zijn met duurzame cacao, met oog voor de leefomstandigheden van de cacaoboer. Positief puntje. Verder is er gelukkig weinig veranderd. BROS bestaat al in Nederland sinds 1934 en is nergens anders als merk verkrijgbaar. Door de toevoeging van de bubbels aan de chocolade smelt de chocolade lekker in de mond en dat maakt het weer heel anders dan andere chocotabletten. Maar laten we eens naar de nieuwe tabletten gaan kijken.

melk & praline

melk & pralineMelk & Praliné
De Melk & Praliné variant is voorzien van een lekkere hazelnotencrème die verstopt zit in de bovenste laag van de BROS tablet. De onderste laag bestaat uit de zachte, bubbelige chocolade zoals we gewend zijn, maar de bovenkant is dus gevuld met een crème. De crème proef je goed wanneer je een stukje van de tablet neemt en het zorgt ervoor dat de chocolade nog sneller in je mond smelt. Let er wel op dat mensen met een notenallergie deze tablet niet kunnen eten!

melk & caramel

melk & caramelMelk & Caramel
Chocolade en karamel is altijd een goede combinatie, dat hebben we al veel vaker gezien en ook bij deze nieuwe BROS tablet zien we dit weer. Ook hier is de karamel bovenin de reep verstopt en is de smaak goed te herkennen. De zachte smaak van de BROS chocolade wordt prettig afgewisseld met de wat zoutige karamel.

melk & wit 1

melk & witMelk & Wit
Leuk, een combinatie van melk en witte chocolade! Lekker ook vooral want wat proef je de witte chocolade goed zeg, zonder dat het afbreuk doet aan de oude vertrouwde BROS smaak. Ook de witte chocoladevulling is voorzien van de BROS bubbels en dus smelt de hele reep fijn op de tong.

Wat ik erg positief aan de BROS tabletten vind is dat ze alle drie ook écht een andere smaak hebben. Vaak houd je bij dergelijke chocoladerepen toch wel eenzelfde smaak omdat de chocolade hetzelfde blijft, bij deze tabletten is dat niet zo. Iedere variant heeft echt zijn eigen smaak, lekker! Fijn om te weten dat BROS nog steeds actief is met de ontwikkeling van hun chocolade, op deze manier hou je toch steeds een beetje van je jeugd bij je maar dan met een likje moderniteit.

Welk van deze BROS tabletten lijkt jou het lekkerst?

De nieuwe BROS tabletten zijn vanaf nu verkrijgbaar bij de supermarkt voor € 0,99.

Join the Conversation

 1. Hester says:

  Ze lijken me allemaal heerlijk!

 2. Suzanne says:

  van dit pakketje word ik echt jaloers! bros is nog steeds mijn favoriete chocolade :)

  1. Sabine says:

   Dan zou ik als ik jou was zeker de site in de gaten houden de komende week! ;)

 3. Suzanne says:

  Lekker!!! Ik hou van chocolade. Maar de blauwe bros blijft favoriet.

 4. Maaike says:

  Ohhhh, Bros <3. Dat heb ik gemist! Zijn deze repen al verkrijgbaar in de supermarkt?

  1. Sabine says:

   Ja, dat staat ook in het artikel :)

 5. Simone says:

  Ooooh jammie! Ze lijken me echt alle drie heerlijk! Waar zijn ze te verkrijgen?

  1. Sabine says:

   Bij de meeste supermarkten.

 6. Marije says:

  Oooooh omnomnom! Ik ren even naar de winkel, goed? :-)

 7. Maaike says:

  Ik heb dat soort repen wel eens bij de expat-winkels in scheveningen zien liggen. Gaaf als ze nu ook in de normale supermarkt komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close