Mijn Guilty Pleasures 2.0

Alweer twee jaar geleden deelde ik op OMF mijn lijstje van Guilty Pleasures, niet wetende dat ik twee jaar later bezig zou zijn met het maken van een Guilty Pleasures Kookboek. In de aanloop naar de lancering van mijn boek krijg ik steeds vaker de vraag wat nou echt mijn guilty pleasures zijn. Heb ik favoriete gerechten uit het boek, waar mag je mij nou echt voor wakker maken en wat is zó fout maar vind ik zo lekker dat ik het liefst niet deel dat ik het eet? Het leek me leuk om een ‘Mijn Guilty Pleasures 2.0’ te maken. In de vorige editie zag je vooral foute pakjes en zakjes voorbij komen, in dit artikel meer de wat foutere gerechten en snacks. Stuk voor stuk vind ik ze heerlijk maar zou ik me er eigenlijk voor moeten schamen. Het is voor mij onmogelijk om een favoriet uit mijn aankomende boek te kiezen dus dat doe ik niet, maar hieronder deel ik wel mijn buiten-het-boek-om-guilty-pleasures. En natuurlijk ben ik ook benieuwd naar de jouwe!

1. Shoarma-rol met knoflooksaus

Wanneer we patatjes gaan halen bestel ik al-tijd hetzelfde: een kroketje om uit te lepelen met de patat en een shoarma-rol met knoflooksaus. Hoe fout wil je het hebben, haha. Ik heb shoarma altijd al lekker gevonden maar in een gefrituurde deegrol vind ik het alleen maar lekkerder. Lekker stinken ’s avonds, tot groot ongenoegen van Tim. Sorry mop. Ik moet zelf eens zo’n shoarma-rol gaan maken trouwens!

mcdonalds

2. Fastfood Ketens

Deze weten jullie natuurlijk al een beetje maar zo af en toe halen wij wel eens eten bij één van de bekendere fastfoodketens. Mijn favoriet is McDonald’s (na New York Pizza trouwens). En ja ik weet dat die burgers nul smaak bevatten, dat ze veel te zout zijn en dat je puur vergif je lichaam in stopt maar op zijn tijd vind ik het heerlijk. We plaatsen ook altijd een flinke bestelling trouwens, ik heb echt niet genoeg aan een burger met friet en frisdrank. We sluiten trouwens al-tijd af met een McFlurry, haha! Favoriet is KitKat of M&M’s.

3. Ice Tea

Mijn favoriete drinken is Ice Tea. Altijd al geweest trouwens, van jongs af aan dronk ik dat het allerliefst en als ik een drankje bestel op het terras is het altijd Ice Tea (Green bij voorkeur) of Spa Blauw. Doordeweeks drink ik het trouwens nooit. Van maandag tot en met vrijdag drink ik altijd water of water met een smaakje. Alleen in het weekend hebben we frisdrank in huis en dan nog niet eens altijd. Ook Shandy van Royal Club vinden we allebei erg lekker en nemen we eens per maand/eens per twee maanden mee voor in het weekend.

Pindarotsjes

4. Pindarotsjes

Pindarotsjes, oh boy… ik zou ze iedere zaterdag mee kunnen nemen van de markt maar uit pure zelfbescherming doe ik dit niet. Ik kan deze namelijk niet per stuk eten. En daarmee bedoel ik niet dat ik handenvol tegelijkertijd in mijn mond prop, maar de zak moet wel leeg als ik er eenmaal aan begonnen ben. Naderhand heb ik er altijd spijt van trouwens, zó vol en bijna misselijk word ik ervan. Ik eet ze dan ook hooguit een paar keer per jaar, maar ik vind ze zó lekker… Best gek want pinda’s zijn niet eens favoriet, maar de combinatie met chocolade is echt hemels. Ik heb zo’n zelfde schrans fest met Pringles trouwens, daar kan ik ook niet zomaar een klein stapeltje van eten. Die komen dus ook zelden in huis.

5. Broodje kroket

Een broodje kroket, oh de nostalgie! Laat ik vooropstellen dat ik dit helemaal niet zo vaak eet maar soms heb ik er ZO’N zin in! Toen ik nog in het hotel werkte was de zaterdag een beetje krokettendag, meestal nam ik als lunch dan een broodje kroket. Hartstikke fout natuurlijk maar ik kan daar zo van genieten. Ik ben trouwens een van de weinige mensen die een broodje kroket niet met mosterd eet denk ik? Ik vind het veel lekkerder met een flinke klodder mayo. Who’s with me?

Zo kijkend naar mijn lijstje zijn het er niet eens zoveel he? En ik heb er best even hard over na moeten denken! In feite kun je alles natuurlijk wel guilty pleasures noemen wat ook maar een beetje fout is, maar er zijn er slechts een paar waar ik echt los op kan gaan. De bovenstaande dus.

Wat zijn jouw ultieme guilty pleasures?

Join the Conversation

 1. Elisabeth says:

  Oh heerlijk al die dingen. Ik hou ook enorm van fastfood. Terwijl het niet alleen ongezond, maar ook ws niet helemaal vrij van dierenleed is. Ik geef op het momet nog borstvoeding, dus kan wat meer eten, en daar maak ik dankbaar gebruik van…

 2. Joyce says:

  Oh, fastfood is inderdaad ook een guilty pleasure van me. Zo ongezond en zout, maar zo lekker… Aan jouw andere guilty pleasures kan ik vreemd genoeg goed weerstaan :-)

 3. Margot says:

  Oh een broodje kroket! Daar kan ik ook heel veel zin in hebben af en toe.

 4. Catho says:

  Is als vegetariër zijnde, af en toe zó’n trek hebben in kipnuggets en hier daadwerkelijk stiekem aan toegeven, guilty genoeg? Zo nee, geef mij dan maar 5 literpakken Campina Licht&Luchtig Banaan, want die eet ik enkel per liter ;)

 5. Laura - Dagelijkse hap says:

  Yep, stuk voor stuk gaan ze hier ook met gemak naar binnen! Soms is het toch zo moeilijk om je in te houden xD

 6. hester says:

  kroket moet wel écht met mosterd bij mij haha!
  verder:
  -pombeer chips
  – pindasaus, maar dan ook echt alles kunnen eten met pindasaus. Een vriendin van mij heeft dan met mayonaise wat ik me niet voor kan stellen, ik heb dat met pindasaus.
  – de goedkoopste bolognese pizza met ijsbergsla en olijfolie en tuinkruiden erop

 7. Simone says:

  McDonald’s! Ik heb er al zo’n anderhalf jaar een bijbaantje en wanneer ik aan de kassa sta en steeds eten wat klaar is af moet geven heb ik zoooveel zin om het zelf op te eten haha..

 8. Tessa says:

  Hihi, leuk artikel! Mijn guilty pleasures zijn zeker weten schoolkrijtdropjes, zo’n pak gaat altijd op. Trouwens, klein puntje, trouwens dreigt een beetje een stopwoord van je te worden ;) kijk maar eens naar het eind van de alinea over fastfoodketens. Dacht misschien helpt het je schrijven want je hebt het zelf vaak niet door!

 9. Ploni says:

  Jaaa broodje kroket met mayo!! Heerlijk!

 10. Marvin says:

  Mijn guilty pleasures? Hmm, ik houd wel erg van spekkoek en Turkse Pizza / Doner… af en toe moet kunnen toch? :)

 11. Wat heerlijk om te lezen en zo herkenbaar! 1 pindarotsje is inderdaad niet mogelijk. Een tonnetje van de groothandel is geen lang leven beschoren. En ik trouwens ook geen mosterd op mijn kroket. Eigenlijk het liefst gewoon zonder saus. Mijn guilty pleasures? Te veel om op te noemen, maar momenteel zijn de Tony Chocolonely’s niet aan te slepen…

 12. Kroket met mayo, ja hoor! Iemand gevonden die dat ook doet. En het uitlepelen van een kroket, goddelijk. Ik eet ze bijna nooit, omdat ik niet genoeg heb aan 1. Zelfbescherming doe ik dus ook aan. Waar je mij écht wakker voor kan maken is chips, naturel en het liefst huismerk (zijn veel zouter als lays) en dan het liefst met guacamole uit het blikje met de groene deksel. Ohhhh heb er meteen trek in!

 13. Vivian says:

  – Cote D’or Melk.
  – Maltesers.
  – Cheesecake.
  – Stroopwafelijs van Hertog.
  – Boterkoek (en dit haal ik dus gewoon echt niet in huis, want dan weet ik dat ik binnen 2 dagen zo’n heel pak op heb gegeten). Of, nog beter, het deeg van zelfgemaakte boterkoek…
  – Een witte boterham met een dikke laag echte boter en melk hagelslag. Zoals m’n moeder hem vroeger iedere ochtend voor me maakte.
  – Croky paprikachips.
  – Paprika Bugles met een bakje smeerkaas.
  – Nacho’s met Gooische dip (creme fraiche, chilisaus en verse koriander).
  – Kapsalon (na een kater het beste food EVER).

 14. MamavanElara says:

  Op de shoarma-rol na hadden we zo tweelingzussen kunnen zijn.

 15. Marleen van Beek says:

  Ook hier graag een broodje kroket met mayo. Lekker hoor. Een van mijn andere guilty pleasures die gelukkig iets minder guilty is zijn geglaceerde worteltjes. Je doet de worteltjes in de wok, klontje roomboter erbij, tijm en honing. Even wachten tot de boel een beetje verkleurd en dan kokend water erbij en lekker laten pruttelen. Het resultaat: heerlijk zoete worteltjes waar ik mij helemaal misselijk aan kan eten. Zo lekker. Je mag mij voor een pint Ben en Jerry’s ook midden in de nacht wakkermaken!!!

 16. Marleen van Beek says:

  Nog eentje en best een rare naturelchips met als dipsaus appelmoes. Zo lekker!!!

 17. Annette says:

  Broodje koket hmmmm dat vind ik ook zoooo lekker.

 18. Jacqueline says:

  Ohhh heerlijk een broodje kroket!! en mc donalds ook lekker heel soms! en wat ik echt super lekker vind is naturel chips en dan een dip sausje maken van mayo en curry :D heel slecht om over dit soort onderwerpen te praten krijg ik alleen maar honger van haha!

 19. Anouk says:

  Ohh een broodje kroket en pindarotsjes!! Die zijn hier ook echt favoriet. Ik kies ook vaak voor spekkoek, pannenkoeken of drie chocolade-ijs van Hertog! Yamyam

 20. simone says:

  Ook hier iemand die het liefst haar broodje kroket met mayonaise eet ;). En mijn guilty pleasure is echt de big king van de burger king en dan wel de kleine variant want de grote krijg ik niet op. En eens in de maand snak ik gewoon naar drop en dan het liefst dropsleutels

 21. Ben & Jerry’s Cinnamon Buns, die bak gaat in 1x leeg (en daarna niets meer eten), Milka Oreo of Choco Chip Cookies. Voor de rest valt het nog mee ;)

  1. oh… oreo monchoutaart. Maar die maak ik maar 1x per jaar, ter bescherming haha.

 22. Tamara says:

  Heerlijke guilty pleasures!!

 23. Petra says:

  och och ik heb ook wel enkele van zulke guilty pleasures!
  -vers brood van de bakker met een DIKKE laag kruidenboter (zo dat je het bij elke hap bij smeert)
  -vers brood met een dikke laag latta en pindakaas (bij voorkeur die met nootjes vd lidl)
  -extra gevulde lasagne vd AH
  -tony chocolonely met karamel zeezout

  En voor elk van bovenstaande geldt, als ik er eenmaal aan begin……………

 24. Nathalie says:

  Ik verlang ook al een hele tijd naar een kroket! Gelukkig hebben we zelf geen frituurpan! ;)

 25. Nicole says:

  Dat broodje kroket herken ik, dus echt niet met mosterd hè, lekker met een klodder mayo erop! Mijn guilty pleasures zijn doritos (de lichtblauwe zak) met de chilisaus van go-tan (ik eet dit alleen als ik ’s avonds oppas bij mijn neefje en nichtje, want als ik die te vaak in huis zou hebben….), scones met room en jam zijn ook echt fantastisch en ik doe mijn best om ze dan ook niet vaak te bakken/nemen, een klodder duo penotti op je mes en dan zo in je mond, deden jullie dit vroeger ook?? Ik heb het al heel lang niet meer gedaan, maar oo jee ik heb er meteen weer zin in! Croissantjes zijn ook echt een guilty pleasure, lekker met boter en suiker! Oooo zo kan ik nog wel even doorgaan… als ik dan denk aan zelfgebakken worteltjestaart oeff

  1. Lindsay says:

   Hoi Nicole!

   Wij vinden het een eer dat je doritos met onze chilisaus een guilty pleasure noemt :p Vooral het woordje ‘pleasure’ doet het ‘m natuurlijk!

   Thanks for spreading the word!

   Foodloving groetjes,

   Lindsay
   Go-Tan

 26. Roxanne says:

  Ok, doe mij die hele lijst maar haha, oeps :P Op de McD na. Ik heb er 3,5 gewerkt vanaf mijn 16e en daar ook mijn huidige vriend ontmoet. Beiden eten we het wel eens een keertje, maar echt maar 1 of 2x per jaar. Een shake of ijsje er van dan wel weer graag vaker ;)
  Shoarma rol heb ik nog nooit gegeten eigenlijk, maar klinkt heerlijk! En broodje kroket met mayo of met curry, kom maar door!!! ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close