Mijn favoriete snacks

Gesponsord – Sinds jaar en dag krijg ik vragen die allemaal dezelfde strekking hebben: wat zijn jouw favoriete… lunches, snacks, drankjes. Er zijn nog steeds mensen die denken dat ik iedere avond diner met een drie-gangendiner of die denken dat ik drie keer per dag warm eet. Is niet zo hoor, was het maar zo’n feest! Ook mijn eetdagen zien er vrij eenvoudig uit. Ik ontbijt, ik lunch en ik diner en tussendoor snack ik. De ene dag is extreem gezond, de andere dag eet ik iets meer dan de dag ervoor en zo kabbelen we een beetje voort. Het is wel zo dat we iedere avond iets anders eten en dat ons eetpatroon hierdoor heel gevarieerd is. Maar extreem uitgebreid of super culinair? Nee hoor, lang niet altijd. In het artikel van vandaag wil ik je mijn favoriete snacks laten zien. Die ik zelf maak, maar ook degene die ik graag in de supermarkt koop. De chocolade laat ik even achterwege, ik ga in op de wat meer verantwoorde snacks.

Havermoutmuffins

Havermoutmuffins met nectarine

Havermoutmuffins vind ik een ideale snack to-go. Je maakt op zondag een hele batch en kunt een hele week vooruit. Eentje per dag vind ik trouwens prima om te eten, maar ik houd het hier wel bij. Het gevaar met ‘gezonde muffins’ is dat je jezelf toestaat om er meer van te eten en dat is niet zo slim. Het blijft een vorm van snacken natuurlijk. Het fijne aan deze muffins is bovendien dat je er goed mee kunt variëren. Ik gebruik het liefst fruit dat in het seizoen is.

Snacks van Zonnatura

Mijn favoriete snacks

Ik koop niet heel vaak snacks in de supermarkt omdat er vaak toegevoegde rommel in zit. Af en toe niet erg, maar voor doordeweekse dagen houd ik het ’t liefst zo natuurlijk mogelijk. Gelukkig heeft onze Albert Heijn een heel uitgebreid assortiment van Zonnatura en hun snacks zijn heel prettig. Ook fijn is dat ze dit assortiment continu uit blijven breiden. Zo heeft Zonnatura nu Soja Knabbels in drie verschillende smaken: gebrande sojabonen gemixt met zonnebloem- en pompoenpitten. Heel handig om mee te nemen voor onderweg, gezien de makkelijke portiezakjes. Maar de Soja Knabbels eet ik ook graag ’s avonds als ik zin heb in chips of bij de borrel. Ik vind vooral de Soja Knabbels Tamari erg lekker, maar die met tomaat zijn ook fijn. De knabbels zijn rijk aan eiwitten en vezels en rijk aan mineralen zoals Magnesium, IJzer en Zink. Goede vervangers voor chips of borrelnootjes!

De Soja Knabbels zijn vanaf nu in diverse supermarkten verkrijgbaar voor € 2,99 per doosje. In één doosje zitten drie zakjes van 30 gram Soja Knabbels. Omdat velen van jullie altijd benieuwd zijn naar de ingrediënten van dergelijke snacks, hieronder de ingrediënten van de Zonnatura Soja Knabbels Tomaat:

Ge­roos­ter­de so­ja­bo­nen* 60%, ge­roos­ter­de zon­ne­bloem­pit­ten* 19%, ge­roos­ter­de pom­poen­pit­ten* 19%, zee­zout, to­ma­ten­poe­der* 1,3%, ta­ma­ri so­ja­saus*(so­ja­bo­nen*, wa­ter, zee­zout, mi­rin* (zoe­te rijst*, wa­ter, ge­fer­men­teer­de rijst*)), uip­oe­der*, knof­look­saus* (knof­look*, zee­zout, zon­ne­bloem­olie*), pa­pri­ka­poe­der*, mar­jo­leinex­tract, ore­ga­no-ex­tract*. *in­gre­di­ënt van bi­o­lo­gi­sche teelt. Kan spo­ren van no­ten be­vat­ten.

Van Zonnatura koop ik ook wel eens de Crunch- en notenrepen. De notenrepen liggen in het schap van de muesli-repen. De overigen producten vind je in het Zonnaturaschap bij Jumbo of het Biologische schap van Albert Heijn.

Wraps/groenterolletjes

Kalkoen BLT rolletjes

Ik ben meer een hartig persoon dan een zoetekauw. Van chocolade word ik natuurlijk wel blij, maar ik eet net zo lief een stukje kaas of worst. Ook horend bij mijn favoriete snacks zijn wraps en/of groenterolletjes. Handig om mee te nemen, fijn om restjes mee op te maken en je kunt er naar hartenlust mee variëren. Ik maak graag Kipwraps, BLT rolletjes en verse springrolls.

Fruitsalade

fruitsalade

In de zomermaanden is een fruitsalade mijn grote favoriet. Het liefst met meloen, appel en aardbeien. In de wintermaanden eet ik alsnog wel fruit, maar neem ik de moeite niet om het allemaal in blokjes te snijden. Vaak neem ik dan een losse banaan, appel of peer mee.

Zonder moeite snacks

Omdat ik me voor kan stellen dat niet iedereen het ziet zitten om ’s avonds aan de slag te gaan met het voorbereiden van snacks, zijn er ook nog een aantal makkelijke en snelle varianten die ik graag eet. Naast de snacks van Zonnatura waar ik je net over heb verteld vind ik het ook fijn om de volgende snacks mee te nemen:

 • Komkommer met aromat
 • Gekookt eitje
 • Augurkjes gerold in plakjes boterhamworst of kalkoenfilet
 • Handjevol gebrande gekruide noten
 • Caprese spiesjes (mozzarellabolletjes + een cherrytomaatje)

Wat zijn jouw favoriete healthy snacks?

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Zonnatura

ohmyfoodness nl&sz=1x1&t=campaign%3Dohmyfoodness nl 344269564 2
ohmyfoodness nl article&sz=1x1&t=campaign%3Dohmyfoodness nl article 344269564 2

Join the Conversation

 1. Margot says:

  Caprese spiesjes en havermoutmuffins vind ik en goed idee! Fruit en noten zijn mijn favoriete tussendoortjes, maar ik probeer lekker te variëren.

 2. Curly creative says:

  Mmmjum die knabbels ken ik nog niet. Ik schreef laatst ook een blogpost over healthy snacks

  X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close