Mijn 10 favoriete Travel Instagram-accounts

Wat ben ik blij dat er een medium bestaat als Instagram, want zeg nou zelf.. het is toch heerlijk om plaatjes en foto’s van anderen te kunnen bekijken? Vooral voor Food vind ik Instagram een echte aanwinst maar voor Travel is dit natuurlijk ook. Hoe vaak heb je tijdens een lange werkdag wel niet naar foto’s van helderblauwe zeeën en zwaaiende palmbomen gekeken? Te vaak durf ik te wedden. Omdat ik inspiratie-artikelen altijd heerlijk vind bij anderen om terug te zien, zet ik er vandaag even eentje voor jou op een OMF. Mijn 10 favoriete Travel Instagram-accounts op een rij.

1. Papertravels

Papertravels

Ik trap af met het Papertravels Instagram-account van Simone. Blogger, foodfotografe, manusje van alles. Simone is zo’n beetje zoals ik: altijd willen bloggen en overal een blog voor willen beginnen haha. Je kunt haar vooral kennen van haar prachtige foodfotografie en recepten op Simone’s Kitchen, maar mijn favoriet van haar is Papertravels. Op dit Instagram-account vinden we een mix van dieren, reisfoto’s en persoonlijke foto’s terug. Naast haar foodfoto’s ben ik vooral gecharmeerd van de prachtige dierfoto’s die ze erop heeft staan.

2. Beautiful Destinations

Beautiful Destinations

Op het Instagram-account van Beautiful Destinations is het gewoon ordinair plaatjes kijken, wat een prachtige foto’s zitten ertussen. Het leuke van deze foto’s vind ik dat ze door allemaal verschillende mensen zijn gemaakt. Wanneer je een foto tagt met de #beautifuldestinations kunnen de makers van het Instagram-account je vinden en je foto doorplaatsen. Vind ik leuk, want zo zie je écht foto’s van over de hele wereld. Waarschuwing: je wordt instant jaloers op de mensen die de foto’s hebben gemaakt.

3. World Wanderlust

Mijn favoriete Travel Instagramaccounts

Ik denk dat ik niet overdrijf wanneer ik zeg dat World Wanderlust een van de populairste internationale travelblogs is toch? Ik lees de blog zelf niet, maar het Instagram-account van Brooke volg ik zeker. Ze reist werkelijk de héle wereld over en verblijdt ons op iedere bestemming met een flinke dosis aan mooie foto’s. Van mij mag ze zichzelf wat minder vaak op de foto zetten, ben ik niet zo’n fan van, maar verder zijn de foto’s prachtig. Vooral degene die ze maakte in Abu Dhabi afgelopen week, wauw! Daar wil je toch direct heen?

4. Murad Osmann

Murad Osmann

De foto’s die Murad Osmann op zijn Instagram-account plaatst zijn weer van een heel ander kaliber. Het is niet een 100% travelaccount maar de reisfoto’s die hij publiceert hebben allemaal dezelfde stijl. Aan de hand van zijn vriendin laat Murad je namelijk kennismaken met alle bestemmingen die hij bezoekt en dat is tof! Ik houd er wel van als iemand één stijl hanteert binnen een Instagram-account. Het zijn wel allemaal HDR-foto’s die worden geplaatst trouwens.

5. Fursty

Fursty

Op het Instagram-account Fursty van fotograaf Dylan Furst zien we vooral buitenfoto’s terug, Dylan is namelijk outdoor activities en lifestyle fotograaf. Niet echt een Travelaccount dus, maar de foto’s die hij deelt op Instagram mogen daar wat mij betreft wel voor doorgaan. Ook binnen dit account vinden we één stijl terug en persoonlijk vind ik het ietwat duister. Dit maakt de foto’s in mijn optiek wel magisch en bijzonder. Liefhebbers van natuurfoto’s zouden Dylan zeker moeten volgen.

6. What About Her

What about her

Natuurlijk moet er meer ruimte zijn voor Nederlandse Travelbloggers en wat mij betreft past Laura van What About Her zeker in dit rijtje thuis. Haar blog is al meer dan de moeite waard om te bezoeken, maar haar Instagram-account doet het ‘em wat mij betreft echt. Sfeershots, eigen foto’s, kleine video’s, het komt allemaal voorbij en iedere foto maakt me een beetje jaloers. Iedere bestemming die zij bezoekt wil ik ook bezoeken, al is het alleen maar vanwege de foto’s. Kortgeleden startte ze ook het Instagram-account In Fifteen Seconds waar ze korte sfeervideo’s van verschillende bestemmingen plaatst. Tof!

7. Fotograferen op Reis

Fotograferen op reis

Ik ben echt fan van de foto’s die Denise van Fotograferen op Reis maakt en gelukkig heeft ze naast haar blog ook een Instagram-account waarop ze prachtige foto’s plaatst. Denise is geen fulltime Travelblogger maar toch mag ze regelmatig mooie reisjes maken en daar ben ik blij om, al is het alleen al om haar mooie foto’s te kunnen zien. Ze is niet súper actief op dit Instagram-account maar ik hoop dat ze het eerdaags weer oppakt, want ik ben fan.

8. Girl Eat World

Girl Eat World

Van Girl Eat World ben ik zo’n fan dat ik er al eens een heel artikel aan wijdde. Wat mij betreft is dit Instagram-account de perfecte mix tussen Food en Travel. In iedere foto zien we namelijk beide elementen terug. Girl Eat World laat de wereld aan je zien doormiddel van eten. De foto’s zorgen ervoor dat je op reis wilt én dat je trek krijgt. Dit is echt zo’n idee waarvan je denkt: had ik het zelf maar bedacht.

9. Girls Love 2 Travel

GirlsLove2Travel

Natuurlijk mag het Instagram-account van onze eigen ’travelgirls’ niet ontbreken. Fieke, Manon en Viola reizen apart van elkaar de hele wereld over en dit zorgt ervoor dat we met foto’s van over de hele wereld verblijdt worden. Mooie sfeerfoto’s worden afgewisseld met persoonlijke shots en de foto’s van GirlsLove2Travel benadrukken maar weer even hoe mooi de wereld kan zijn wanneer je er zelf wat van maakt.

10. Migrationology

Migrationology

Met het laatste Instagram-account dat ik met jullie wil delen cheat ik eigenlijk enorm, Migrationology is namelijk meer een Food- dan een Travelaccount, maar aangezien er zo heel af en toe ook reisfoto’s voorbij komen, plaats ik hem er toch tussen. Mark reist namelijk wel de hele wereld over alleen laat hij vooral lokale gerechten zien en daar word ik natuurlijk hartstikke blij van. Niet kijken op een lege maag!

Vergeet je niet om mij ook te volgen op Instagram voor je dagelijkse dosis food- en travelinspiratie?

Wat zijn jouw favoriete Instagram-accounts?

Join the Conversation

 1. Nathalie says:

  Hele fijne tips! Weet wat mooie plaatjes erbij iedere keer als ik Instagram open!

 2. margreet says:

  Goede tips ! Mijn meest favoriete staat er (nog) niet bij : notbythetravelbook. Heel recent gestart maar heel inspirerend!

  1. Sabine Author says:

   Die ken ik niet, ga ik eens naar kijken dankjewel!

 3. Ellen says:

  Zo leuk!! Altijd fijn als je op het werk zit, om dan te verdwalen in de avondturen van anderen. :)

 4. Rosanne says:

  Heerlijke inspiratie! Een paar bekende en een paar nieuwe voor mij. Even lekker wegdromen.

 5. Margot says:

  Fijne tips! Murad kende ik al, gave stijl heeft hij.

 6. Madeline says:

  Ohh, wat mooi!! Die ga ik echt allemaal volgen :)

 7. Mylène says:

  Ik weet niet of ik al deze instagrammers moet volgen, want dan krijg ik alleen maar meer zin om te reizen. Zo jaloersmakend, al die mooie plaatjes, haha. Ik wil ooook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close