Toen ik afgelopen week de Xenos in liep en weer langs de bakafdeling liep, besloot ik eens wat mee te nemen. Vaak ben ik wat terughoudend hierin, want ik vind het altijd érg jammer als iets tegenvalt. Deze keer besloot ik maar eens wat te proberen. Ik bekeek de bakmixen voor cupcakes, maar vond deze tegenvallen. Toen ik een van de pakken terug zette viel mijn oog op het volgende doosje.

Macarons1

Macarons. Deze kleine zoete lekkernijen had ik nog nooit gegeten, laat staan gemaakt. Deze van oorsprong Franse koekjes bestaan uit twee schuimachtige koekjes met daartussen een crème of jam. Om ze zelf te maken is nogal een karweitje, dus ik was benieuwd hoe dat dan zou gaan met zo’n bakmix. In het doosje zit een bakmix en een mix voor de crème. Naast deze mixen heb je 2 eiwitten nodig, 50 gram zachte boter en 1 eetlepel melk. Ik had alles al in huis, dus ik kon meteen aan de slag.

Macarons2

De twee eiwitten klop je stijf met de mixer tot je zachte pieken hebt. Dan voeg je het hele zakje bakmix toe en dit lepel je voorzichtig door elkaar. Je moet dit echt niet te ruig doen, dan sla je de lucht uit de opgeklopte eiwitten. Het mengsel wordt roze, aangezien het macarons met aardbeiensmaak worden.

Macarons3

Je schept met een theelepel 24 rondjes op een bakplaat, ik hield nog best wat mix over. Ik geloof dat ik 2/3 van de mix op de bakplaat had liggen. Geeft niks, liever te veel dan te weinig. De bakplaat schuif je in een koude oven. Je zet de oven op 50°C en laat de macarons 20 minuten op deze temperatuur rusten. Na 20 minuten verhoog je de temperatuur naar 150°C en laat de macarons nog 15 minuten bakken. Als de 15 minuten om zijn, haal je de macarons uit de oven en laat je ze op de bakplaat afkoelen.

Macarons4
Sommige macarons werden mooier dan andere…

Ondertussen maak je de crème. Niet moeilijk, je mixt de mix voor de crème met de boter en de melk.

Macarons5

Als de macarons helemaal zijn afgekoeld besmeer je de onderkant van een koekje met de crème en plak je een ander koekje met de onderkant er tegenaan.

Macarons

Tadaa, macarons! Ze zijn erg zoet, maar ook erg lekker. Een leuke traktatie en erg origineel bij de koffie. Deze mix is zeker een aanrader, het is erg makkelijk en als je de instructies precies volgt, maak je perfecte macarons!

Deze bakmix voor Macarons is te koop bij Xenos voor €2,99

Join the Conversation

 1. Lotje says:

  Ziet er lekker en makkelijk uit!

 2. Hester says:

  Haha wat grappig deze heb ik gisteravond net gemaakt, ook van de Xenos, maar dan chocolade! Super makkelijk & lekker. Aardbei wil ik zeker ook een keertje proberen.
  Over een uurtje is het weer macarontijd :)

 3. Debora says:

  mmm ziet er lekker uit !
  zijn er ook nog andere smaken dan aardbei ?

  1. Annebeth says:

   Bij mijn Xenos niet, maar Hester hierboven zegt dat ze ook chocolade hebben! Jamm!

 4. Esmay says:

  Hé, da’s leuk! :D
  Jammer dat ik niet echt dichtbij een Xenos woon, anders zou ik er direct heen gaan :D

 5. Ohh leuk! Ik ga even kijkne bij de Xenos

 6. Oeeeh wat handig zeg!

 7. Allissa says:

  Ah! Dit ziet er lekker uit,
  ik heb het ook nog nooit gehad dus ik neem het denk ik maar even mee als ik toch naar de xenos moet :D

 8. Juudith says:

  Oee ziet er leuk uit!!

 9. Lekkerensimpel says:

  Haha, deze komen me erg bekend voor: https://www.lekkerensimpel.com/2012/01/20/ingezonden-door-agnes-eenvoudig-zelf-macarons-maken/ ze zijn inderdaad erg lekker!

 10. Shirley says:

  Oeh looks jummie!

 11. SophieSweetVintage says:

  Ze zijn mooi geworden!

 12. Leuke post!
  Ik heb ook nog nooit macarons gehaald, ben wel super benieuwd. Misschien deze mix ook maar een keertje halen ;)

 13. nirosha says:

  Ik kan niet tegen amandelen, en dat is een van de basisingredienten van het macaronbeslag. geen macarons voor mij dus. Ze zien er wel atijd zo schattig uit!

 14. Laralaurentia says:

  Leuk! Ik ga zeker snel eens langs bij de Xenos.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close