Krokant gefrituurde sushi

Er zijn een aantal dingen die ik zo min mogelijk wil doen in mijn keuken: pannenkoeken bakken, sushi rollen en eten paneren. In het recept voor deze krokant gefrituurde sushi heb ik de laatste twee gedaan – haha. Sushi rollen vind ik eigenlijk gewoon teveel werken en eten paneren, wat ik overigens wel héél vaak doe maar gewoon súper stom vind om te doen, zorgt altijd voor zoveel troep… Maar goed, laat het je allemaal niet weerhouden om deze krokant gefrituurde sushi te maken, want dat is namelijk echt net zo lekker als het eruit ziet. Bij voorbaat al geen zin om te frituren, check dan mijn recept voor krokante sushi uit de Airfryer.

In mijn recept zul je zometeen zien dat ik garnalen, komkommer, avocado en wasabimayonaise heb gebruikt in mijn sushirol, maar daar kun je natuurlijk naar hartenlust mee variëren he. Maak de sushi vegetarisch, gebruik vis of eventueel zelfs vlees als je dat lekkerder vindt. Waar je in ieder geval voor wil zorgen is dat de sushi niet té gevuld is. De rollen moeten namelijk wel goed dicht gerold worden om ervoor te zorgen dat ze niet uit elkaar vallen in de hete olie.

Nu zonnebloemolie zo lastig is om te krijgen of simpelweg héél duur is om te kopen, kun je in plaats daarvan arachideolie gebruiken. Mocht je dat niet kunnen vinden dan is raapzaadolie eventueel ook nog een prima alternatief.

krokant gefrituurde sushi

krokant gefrituurde sushi

3.29 van 14 stemmen

Krokant gefrituurde sushi

Sushilovers opgelet: deze krokant gefrituurde sushi kun je prima thuis maken en smaakt net zo lekker als de sushi van de sushitent om te hoek. Kost even wat tijd en moeite, maar dan heb je wel wat.
Porties2 rollen (ong. 16 stukken)
Moeilijkheidsgraad gevorderd
Voorbereidingstijd 1 uur
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 2 uur
Hoelang te bewaren Direct opeten.

Benodigdheden

  • sushimatje om te rollen
  • plasticfolie
  • pan met ong. 2 cm olie

Ingrediënten

Sushirijst

  • 250 g sushirijst
  • 350 ml water
  • 3 el rijstazijn
  • 1 tl zout
  • 1 tl kristalsuiker

Sushirol

  • 2 vellen nori
  • 2 tl wasabimayonaise
  • 100 g garnalen
  • 1/4 komkommer - in repen
  • 1/2 avocado - in plakjes

Paneerlaag:

  • 50 g bloem
  • 1 ei
  • 1 el sojasaus
  • 50 g panko

Toppings:

  • wasabimayonaise
  • 1 bosui - fijngesneden
  • geroosterde sesamzaadjes

Instructies

  • Begin met het maken van de sushirijst. Doe hiervoor de rijst en het water in een pan en breng dit aan de kook. Draai het vuur laag zodra het water kookt en doe de deksel op de pan. Kook de rijst 10 minuten. Draai het vuur uit en laat de rijst nog 15 minuten met deksel op de pan stomen.
  • Verwarm de rijstazijn, zout en kristalsuiker in een steelpannetje en roer dit door de rijst wanneer deze helemaal gaar is. Laat de rijst volledig afkoelen.
  • Leg een vel plasticfolie op een sushimatje. Verdeel een dun laagje sushirijst over de nori. Til de nori met rijst op en draai het vel om. De sushirijst komt nu direct op het folie te liggen.
  • Verdeel de wasabimayonaise garnalen, komkommer en avocado over de breedte van de nori op de onderste helft van het vel.
  • Rol de sushi nu met behulp van het matje stevig op. Rol het plasticfolie strak om de rol heen zodat de rol stevig dicht blijft zitten.
  • Verwarm de olie in de koekenpan naar 180℃. Doe de bloem in een kom, klop het ei met de sojasaus los en verdeel de panko over een bord.
  • Rol de sushirol uit het plasticfolie. Wentel 'm door de bloem, het ei en vervolgens goed door de panko. Druk de panko een beetje aan.
  • Leg de sushirol in de hete olie en frituur de sushi in 3-4 minuten aan alle kanten krokant en goudbruin. Laat even uitlekken op een vel keukenrol.
  • Snijd de sushirol in 8 plakken en decoreer de sushi met wasabimayonaise, bosui en sesamzaadjes. Serveer direct.
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Japans
Trefwoord: frituursnack, gefrituurde sushi, krokante sushi, sushi

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

krokant gefrituurde sushi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close