Krokant gefrituurde sushi
Sushilovers opgelet: deze krokant gefrituurde sushi kun je prima thuis maken en smaakt net zo lekker als de sushi van de sushitent om te hoek. Kost even wat tijd en moeite, maar dan heb je wel wat.
Voorbereidingstijd1 uur uur
Bereidingstijd1 uur uur
Totale tijd2 uur uur
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Japans
Trefwoord: frituursnack, gefrituurde sushi, krokante sushi, sushi
Servings: 2 rollen (ong. 16 stukken)
sushimatje om te rollen
plasticfolie
pan met ong. 2 cm olie
Sushirijst
- 250 g sushirijst
- 350 ml water
- 3 el rijstazijn
- 1 tl zout
- 1 tl kristalsuiker
Sushirol
- 2 vellen nori
- 2 tl wasabimayonaise
- 100 g garnalen
- 1/4 komkommer - in repen
- 1/2 avocado - in plakjes
Paneerlaag:
- 50 g bloem
- 1 ei
- 1 el sojasaus
- 50 g panko
Toppings:
- wasabimayonaise
- 1 bosui - fijngesneden
- geroosterde sesamzaadjes
Begin met het maken van de sushirijst. Doe hiervoor de rijst en het water in een pan en breng dit aan de kook. Draai het vuur laag zodra het water kookt en doe de deksel op de pan. Kook de rijst 10 minuten. Draai het vuur uit en laat de rijst nog 15 minuten met deksel op de pan stomen.
Verwarm de rijstazijn, zout en kristalsuiker in een steelpannetje en roer dit door de rijst wanneer deze helemaal gaar is. Laat de rijst volledig afkoelen.
Leg een vel plasticfolie op een sushimatje. Verdeel een dun laagje sushirijst over de nori. Til de nori met rijst op en draai het vel om. De sushirijst komt nu direct op het folie te liggen.
Verdeel de wasabimayonaise garnalen, komkommer en avocado over de breedte van de nori op de onderste helft van het vel.
Rol de sushi nu met behulp van het matje stevig op. Rol het plasticfolie strak om de rol heen zodat de rol stevig dicht blijft zitten.
Verwarm de olie in de koekenpan naar 180℃. Doe de bloem in een kom, klop het ei met de sojasaus los en verdeel de panko over een bord.
Rol de sushirol uit het plasticfolie. Wentel 'm door de bloem, het ei en vervolgens goed door de panko. Druk de panko een beetje aan.
Leg de sushirol in de hete olie en frituur de sushi in 3-4 minuten aan alle kanten krokant en goudbruin. Laat even uitlekken op een vel keukenrol.
Snijd de sushirol in 8 plakken en decoreer de sushi met wasabimayonaise, bosui en sesamzaadjes. Serveer direct.