Ik deel het al ontzettend vaak op Instagram en in mijn weekoverzichten: ik betrek onze kindjes zo veel mogelijk bij het koken. Niet onder dwang hoor, ze vinden het gewoon heel erg leuk om bij mij in de keuken te zijn. Cody zet ik lekker in zijn stoel naast me zodat hij precies kan zien wat ik allemaal doe, en Vic plant ik op het aanrecht. Waar ik voorheen alleen nog maar kon bakken met Vic, wil hij steeds vaker helpen met andere dingen. Roeren in de pan, de standmixer aanzetten maar het allerliefste snoept hij natuurlijk van alles wat ik maak.
Laatst hebben we samen tortillachips gemaakt. Vic is dól op chips (en alles wat maar met ‘snoepen’ te maken heeft) en hoewel hij dit het liefste iedere dag zou eten, krijgt hij dit natuurlijk niet. Tortillachips zijn voor mijn gevoel altijd net iets verantwoorder en het is fijn dat je ze in de oven kunt klaarmaken. Resultaat is minstens net zo krokant als gefrituurde chips uit zak maar dan een stuk minder vet. Fijn, met name voor Vic want die heeft na het bakken ongegeneerd kunnen snoepen van de chips, haha. Voor het maken van de tortillachips gebruikte ik de volkoren wraps van Santa Maria. Deze zijn gewoon in de supermarkt te koop en wat ik fijn vind aan deze wraps is dat ze in de oven extra krokant worden. Verder bevatten ze geen toegevoegde suikers en conserveringsmiddelen en als je wraps overhoudt kun je ze heel makkelijk invriezen en gebruiken voor een ander gerecht. Of je maakt later gewoon nog een portie chips want echt niet dat je nog overhoudt. Wij eten zelf niet vegetarisch of veganistisch maar de volkoren wraps van Santa Maria zijn ook geschikt voor vegetariërs en veganisten, toch handig om te weten.
Natuurlijk heb ik bij dit recept ook rekening gehouden met de volwassenen onder ons en daarom maakte ik bij de tortillachips een warme kaasdip. Goed gevuld met gekruid gehakt, waarvoor ik de tacokruiden van Santa Maria gebruikte, en tomaat. Wedden dat de schaal chips en de warme kaasdip wel héél snel op zijn?
Op zoek naar nog meer fijne TexMex recepten? Je vindt ze allemaal hier!
Tortillachips met warme kaasdip
Ingrediënten
- 4 Santa Maria Soft Tortilla with whole wheat
- scheutje zonnebloemolie
- 250 ml volle melk
- 1 1/2 el maïzena
- 150 gr cheddar - geraspt
- 50 gr rundergehakt
- 1 ui - gesnipperd
- 1 el Santa Maria Taco Seasoning Mix
- 1 tomaat - in blokjes
- peper
- verse peterselie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180℃ en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
- Snijd de volkoren tortillawraps in driehoekjes* en verspreid ze over de bakplaat.
- Besprenkel de ongebakken chips met zonnebloemolie en bak ze in het midden van de oven in 10 minuten krokant.
- Roer ondertussen de maïzena door de melk tot deze is opgelost.
- Verhit een droge koekenpan op het vuur en bak hierin het gehakt rul. Voeg de ui toe en bak deze mee tot de ui glazig is geworden.
- Voeg de Taco Seasoning Mix aan het gehakt en de ui in de pan toe en schep goed om.
- Verwarm de melk met maïzena onder continu roeren op het vuur. Breng zachtjes aan de kook en kook net zolang tot de melk dik wordt.
- Voeg dan de geraspte kaas en gemalen peper toe en roer goed door tot de kaas helemaal is gesloten.
- Schep tot slot het gehaktmengsel en de tomaat door de kaassaus.
- Strooi verse peterselie over de warme kaasdip en serveer deze direct met de versgebakken chips.
Notities
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.
In samenwerking met Santa Maria