Kip korma uit de slowcooker

Dat ik fan ben van de slowcooker is inmiddels geen geheim meer. Na het schrijven van twee kookboeken gevuld met in totaal 150 slowcookerrecepten, zou je denken dat ik alle klassiekers inmiddels wel een keer heb gehad. Maar niets is minder waar. Ik blijf maar experimenteren en blijf spelen met smaken, kruiden en nieuwe ideeën en vandaag is daar Kip Korma uitgekomen.

Denk je nu HUH, welke kookboeken? In Het Slowcookerboek vind je 80 makkelijke recepten voor iedere dag. Het boek is inmiddels 30.000 keer gedrukt en staat al 1,5 jaar in de Bestseller lijsten. Echt absurd!

Liever vega eten? Dan is het Vega Slowcookerboek echt iets voor jou! Met daarin 75 recepten voor iedere dag, allemaal op basis van groenten en peulvruchten.

Deze Kip Korma uit de slowcooker is daar een goed voorbeeld van. Een milde, kruidige curry die in het rijtje van comfortfood absoluut niet mag ontbreken. En het mooiste: de slowcooker doet natuurlijk vrijwel al het werk weer voor je.

Kip korma recept

Wat is kip korma?

Kip Korma is een Indiase curry die bekendstaat om z’n romige saus en zachte smaak. In tegenstelling tot pittigere curry’s zoals tikka masala of vindaloo, is korma een stukje milder. Dat maakt het ook een perfecte curry voor het hele gezin – ook voor jongere kinderen. Zelfs mijn kleine moeilijke eter vond de curry goed te doen.

De basis van een traditionele korma is kip, yoghurt en kokosmelk of room, gecombineerd met een mix van specerijen zoals komijn, koriander, garam masala en kurkuma. Het resultaat is een volle, lichtzoete curry met de warme smaak van kruiden en specerijen. Heerlijk om te serveren met rijst of met een stuk naan om die romige saus mee op te vegen.

Kip Korma slowcooker recept

Wat deze kip korma extra fijn maakt, is dat je er nauwelijks moeite voor hoeft te doen. Je mikt gewoon alle ingrediënten in de pot van de slowcooker en giet er kokosmelk bij. Daarna is het een kwestie van de slowcooker aanzetten en wachten maar.

Laat de curry vier uur pruttelen op low of twee uur op high, afhankelijk van je planning. De kipdijfilet wordt in die tijd boterzacht en valt bijna uit elkaar zodra je erin prikt met een vork.

Belangrijk om te weten: gebruik bij voorkeur volle kokosmelk en volle yoghurt. De light-varianten of magere varianten kunnen gaan schiften door de lange kooktijd, en dat wil je natuurlijk niet. Bovendien kunnen light-varianten de curry veel te dun maken en dat zou ook zonde zijn. Juist de volle varianten zorgen voor die romige, fluweelzachte saus waar een goede korma om bekendstaat.

En mocht je nu richting het einde van de kooktijd merken dat de saus wat aan de dunne kant blijft, haal dan het laatste halfuur van de kooktijd het deksel van de slowcooker. Zo kan het vocht wat verdampen en dikt de saus mooi in. Toch een stukje lekkerder dan aan de slag gaan met een maïzenapapje vind ik.

Meer recepten uit de slowcooker ontdekken? Je vindt al mijn favoriete slowcooker recepten hier.

kip korma slowcooker

Wat serveer je bij kip korma?

Kip korma is een gerecht dat zich, dankzij de vrij milde smaak, goed laat combineren met verschillende bijgerechten. De klassieker is natuurlijk een flinke lepel gestoomde basmatirijst. De rijst neemt de saus goed op en is neutraal genoeg om de smaak van de curry niet te laten overheersen.

Ook lekker: versgebakken naanbrood. Je kunt het kant-en-klaar kopen of zelf maken, en het is perfect om die laatste restjes saus van je bord te vegen. Een frisse komkommersalade erbij doet het ook altijd goed, of een simpele raita met yoghurt en munt voor wat verkoeling. Ga je voor Naan, kijk dan zeker of je de ingevroren Naans van Ashoka kunt vinden. Dat zijn mijn absolute lievelings!

Wil je het gerecht er nou extra feestelijk uit laten zien voordat je het op tafel zet, roer de lepel yoghurt dan niet helemaal door de curry. Dan krijg je zo’n mooie witte swirl door het gerecht.

Garneer de curry vervolgens met verse peterselie of koriander; de groene blaadjes steken heel mooi af tegen de subtiel groene kleur van de korma.

Mocht je de kip korma al van tevoren willen maken, dan kan dit. Roer dan wel de yoghurt pas vlak voor het serveren door de curry, om te voorkomen dat deze gaat schiften.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

wat is kip korma
No ratings yet

Kip korma uit de slowcooker

Romige kip korma uit de slowcooker: mild, kruidig en perfect voor het hele gezin. Het ultieme comfortfood met minimale moeite!
Porties4 personen
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 4 uur
Totale tijd 4 uur 10 minuten
Waar te bewaren in de koelkast of vriezer
Hoelang te bewaren 3 dagen of 3 maanden

Benodigdheden

  • slowcooker

Ingrediënten

  • 400 g kipdijfilet – in blokjes
  • 2 el olijfolie
  • 2 tl komijnpoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • 2 tl garam masala
  • 1 tl kurkuma
  • 1 el gember – fijngesneden
  • 4 teentjes knoflook – fijngehakt
  • 1 ui – gesnipperd
  • 200 ml kokosmelk
  • sap van 1 citroen
  • 50 g dikke yoghurt
  • verse peterselie of koriander
  • peper en zout

Instructies

  • Doe de kip in een kom en voeg hier de olie, komijn, koriander, garam masala en kurkuma aan toe. Schep even goed om.
  • Doe de kip in de pot van de slowcooker en doe hier ook de knoflook, ui, kokosmelk en citroensap bij. Roer goed door.
  • Gaar de Kip Korma 4 uur op Low of 2 uur op High.
  • Roer de dikke yoghurt door de curry en breng op smaak met peper en zout. Garneer de Kip korma met verse peterselie of koriander.
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Indiaas
Trefwoord: curry uit de slowcooker, kip korma, kip uit de slowcooker, korma curry, slowcooker

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close