Ga terug
–+ servings
kip korma uit de slowcooker
Recept afdrukken
No ratings yet

Kip korma uit de slowcooker

Romige kip korma uit de slowcooker: mild, kruidig en perfect voor het hele gezin. Het ultieme comfortfood met minimale moeite!
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd4 uur
Totale tijd4 uur 10 minuten
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Indiaas
Trefwoord: curry uit de slowcooker, kip korma, kip uit de slowcooker, korma curry, slowcooker
Servings: 4 personen

Equipment

  • slowcooker

Ingrediënten

  • 400 g kipdijfilet - in blokjes
  • 2 el olijfolie
  • 2 tl komijnpoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • 2 tl garam masala
  • 1 tl kurkuma
  • 1 el gember - fijngesneden
  • 4 teentjes knoflook - fijngehakt
  • 1 ui - gesnipperd
  • 200 ml kokosmelk
  • sap van 1 citroen
  • 50 g dikke yoghurt
  • verse peterselie of koriander
  • peper en zout

Instructies

  • Doe de kip in een kom en voeg hier de olie, komijn, koriander, garam masala en kurkuma aan toe. Schep even goed om.
  • Doe de kip in de pot van de slowcooker en doe hier ook de knoflook, ui, kokosmelk en citroensap bij. Roer goed door.
  • Gaar de Kip Korma 4 uur op Low of 2 uur op High.
  • Roer de dikke yoghurt door de curry en breng op smaak met peper en zout. Garneer de Kip korma met verse peterselie of koriander.