Kip korma uit de slowcooker
Romige kip korma uit de slowcooker: mild, kruidig en perfect voor het hele gezin. Het ultieme comfortfood met minimale moeite!
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd4 uur uur
Totale tijd4 uur uur 10 minuten min
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Indiaas
Trefwoord: curry uit de slowcooker, kip korma, kip uit de slowcooker, korma curry, slowcooker
Servings: 4 personen
- 400 g kipdijfilet - in blokjes
- 2 el olijfolie
- 2 tl komijnpoeder
- 1 tl korianderpoeder
- 2 tl garam masala
- 1 tl kurkuma
- 1 el gember - fijngesneden
- 4 teentjes knoflook - fijngehakt
- 1 ui - gesnipperd
- 200 ml kokosmelk
- sap van 1 citroen
- 50 g dikke yoghurt
- verse peterselie of koriander
- peper en zout
Doe de kip in een kom en voeg hier de olie, komijn, koriander, garam masala en kurkuma aan toe. Schep even goed om.
Doe de kip in de pot van de slowcooker en doe hier ook de knoflook, ui, kokosmelk en citroensap bij. Roer goed door.
Gaar de Kip Korma 4 uur op Low of 2 uur op High.
Roer de dikke yoghurt door de curry en breng op smaak met peper en zout. Garneer de Kip korma met verse peterselie of koriander.