Voor mij is iets al gauw comfort food als het veel kaas bevat, het liefst meerdere soorten. Pastaschotels met héél veel kaas bijvoorbeeld! Mac & Cheese vind ik verrukkelijk, tot grote gruwel van Tim die dat allemaal véél te kazig vind. Deze kazige kipfilet met kastanjechampignons is echter een maaltje die bij iedereen bij ons in huis in de smaak valt. Ultiem comfort food, veel kaas én nog eens makkelijk om te maken ook. Daarnaast is deze kipschotel lekker om te eten met knapperig vers brood, rijst óf met pasta dus kijk vooral wat je nog in huis hebt en maak restjes op; dat kan perfect! Serveer er eventueel een frisse salade bij als je nog wat meer groente wilt binnenkrijgen.
De champignons heb ik aan deze schotel toegevoegd omdat ik dol ben op champignons, maar vervang dit vooral naar hartenlust als je er niet zo gek op bent. Courgette is een goed alternatief of een mixje van paprika en ui. Zelfs de wat meer Hollandse groenten zoals bloemkool of broccoli passen hier prima bij.
Om jullie even voor te zijn: ja, deze schotel kun je prima van tevoren klaarmaken en op het laatste moment in de oven schuiven. Zet de ovenschaal afgedekt in de koelkast en strooi de kaas pas over het gerecht voordat je de kazige kipfilet in de oven schuift.
Kazige kipfilet uit de oven met kastanjechampignons
Benodigdheden
- ovenschaal
Ingrediënten
- 4 kipfilets
- 1/2 tl knoflookpoeder
- 1/2 tl gerookt paprikapoeder
- 1 tl gedroogde oregano
- 400 g kastanjechampignons - in plakjes
- 1 ui - in halve ringen
- 2 teentjes knoflook - fijngehakt
- 1 el olijfolie
- 1/2 el bloem
- 250 ml paddenstoelenbouillon
- 30 g Parmezaanse kaas - geraspt
- 100 g mozzarella - geraspt
- peper en zout
- klontje boter
- verse peterselie - fijngehakt
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C en vet de ovenschaal in.
- Wrijf de kipfilet in met knoflookpoeder, gerookt paprikapoeder, gedroogde oregano en peper en zout.
- Smelt het klontje boter in een koekenpan en bak hierin de kipfilets rondom bruin. Leg ze vervolgens in de ingevette ovenschaal.
- Bak de champignons, ui en knoflook in het achtergebleven bakvet tot de champignons bruin en zacht zijn geworden. Schep de champignons en de ui vervolgens over en naast de kipfilets in de ovenschaal.
- Verhit de olijfolie in dezelfde koekenpan als die je net hebt gebruikt en bak hierin de bloem tot deze bruin begint te kleuren. Schenk vervolgens de paddenstoelenbouillon in de pan en roer dit met een garde tot een klontvrije saus.
- Schenk de champignonsaus over de kipfilets in de ovenschaal.
- Verdeel beide soorten geraspte kaas over de kipfilet en champignons en schuif de ovenschaal 15 minuten in het midden van de oven of tot de kipfilet helemaal gaar is.
- Garneer met verse peterselie.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.