Creatief met kliekjes, dat dacht ik toen ik aan de slag ging met dit recept. Ik wilde een Tonijn Maaltijdsalade maken voor op de blog, maar toen ik de koelkast indook en ingrediënten bij elkaar raapte, werd het idee helemaal omgetoverd. Ik vond Nori vellen, wasabi in de kast en zag sesamzaadjes staan. Tijd om totaal iets anders te doen, lekker fusion koken. Ik maakte een Japanse Tonijnsalade met wasabi/sesamdressing, maar gebruikte als basis voor de salade wel pasta en een restje ijsbergsla. Het klinkt allemaal als een gekke combinatie wellicht, maar probeer deze salade eens. Heel erg lekker! Vergeet ook vooral niet om je eigen kliekjes te verwerken in deze salade.
Wat heb je nodig? (4 – 6 personen)
- 300 gram pasta
- ½ krop ijsbergsla
- 3 eieren
- 1 nori vel
- 1 rode ui
- 2 blikjes tonijn op water
Voor de dressing:
- 1 eetlepel wasabi
- 1 eetlepel sojasaus
- ½ eetlepel rijstazijn
- 1 theelepel honing
- ½ eetlepel sesamolie
ter garnering:
- sesamzaadjes
- bosui
- gefrituurde uitjes
1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
2. Snijd de ijsbergsla fijn, snijd de ui in halve ringen en laat de tonijn goed uitlekken. Doe alles bij elkaar in een kom.
3. Scheur de nori in grove stukken en doe deze bij de tonijn en sla in de kom.
4. Giet de pasta af en spoel deze kort af onder de koude kraan zodat de pasta wat afkoelt. Doe de pasta bij de rest van de ingrediënten in de kom en schep het geheel even om.
5. Roer voor de dressing alle ingrediënten door elkaar en sprenkel deze vervolgens over de tonijnsalade.
6. Kluts de eieren en bak hier vervolgens één omelet van. Snijd de omelet in reepjes en schep deze door de tonijnsalade.
7. Garneer de salade met sesamzaadjes (die je eventueel nog kort kunt roosteren), in ringetjes gesneden bosui en de gefrituurde uitjes.
Wat een goed idee!
Oh lekker! Dit gooi ik voor komende week ergens op de planning:) Ik gooi er nog wel wat meer groente bij denk ik. Komkommer en rode paprika denk ik. Nom!
Ohh lekker man! En mooie foto’s heb je! Welke camera gebruik je?
Dankjewel! Nikon D610 met 50mm f/1.8 objectief.
Klinkt heerlijk!
Wat een goed idee! Ga dit recept zeker een keer uitproberen!