Inspiratie: Mijn ideale keuken

Dit jaar hopen Tim en ik te verhuizen naar een groter huis waar ruimte is voor een kantoorruimte, in de toekomst een mogelijke uitbreiding van het gezin en het liefst een grotere keuken. Hoewel mijn minikeukentje in onze huidige bovenwoning prima volstaat, merken we nu wel dat de ruimte karig wordt en dat we toe zijn aan iets groters. Hoewel de volgende woning nog geen koopwoning zal zijn en we dus niet ons eigen keuken uit kunnen kiezen, vind ik het wel een heerlijk iets om stil te staan bij mooie keukens. Te tobben over wat mijn droomkeuken nu eigenlijk is en bedenken wat ik zou doen met opslagruimte en ovens (ja, het liefst meervoud inderdaad). Ik heb eens wat inspiratie bij elkaar gezocht van diverse keukens die ik mooi vind en hoewel er ergens wel een overeenkomst in alles te vinden is, zijn ze toch best nog allemaal verschillend. En mede daarom ben ik blij dat ik mijn keus voor een nieuwe keuken (nog) niet hoef te maken want jee… wat is er veel moois!

keukeninspiratiehttps://www.njestates.net/
keukeninspiratiehttps://www.pinterest.com/Blissfullyafter/
keukeninspiratiehttps://www.houzz.com/
keukeninspiratiehttps://www.thekitchykitchen.com/

keukeninspiratieIk ben dol op witte, rustige keukens. Keukens die niet helemaal staan volgebouwd, waar alles netjes achter deurtjes valt en alles zo licht mogelijk van kleur is, hier en daar misschien gecombineerd met een wat donkerdere kleur. Wit oogt voor mij heel ruimtelijk en hoewel sommigen het waarschijnlijk heel saai vinden, vind ik het op de een of andere manier heel sereen. Ik breng natuurlijk enorm veel tijd in de keuken door en ik vind het prettig als dit dan ook een plek kan zijn waar ik graag ben en me fijn voel. Ruim voldoende aanrecht, zonder al teveel prullaria.

Het aanrechtblad is een ander puntje van twijfel: ga ik (in een toekomstig huis dan he!) voor wit hoogglans dat prachtig is en wederom sereen, of voor hout dat een perfecte ondergrond vormt voor foto’s, een wat landelijkere uitstraling heeft en beter schoon te maken is of voor totaal iets anders in de vorm van natuursteen dat er niet alleen mooi uit ziet maar ook nog eens heel praktisch is.

keukeninspiratie
keukeninspiratiehttps://www.digsdigs.com
keukeninspiratiehttps://delightbydesign.blogspot.nl/

Industriële keukens vind ik ook wel wat hebben. Grove (roestvrijstalen) apparatuur gecombineerd met verder lichte kleuren en hout, prachtig. Hoewel je bij dit soort type keukens vaak open kastjes ziet en uitgestalde producten ben ik daar dan weer niet zo’n fan van, want ik heb een hekel aan rommel.

Sowieso roestvrijstaal vind ik prachtig, in de vorm van keukenapparatuur. Ik zie dan ook het liefst een gasfornuis met een oven eronder, een mooie koelkast en een magnetron in diezelfde stijl uitgevoerd. Kastjes mogen wat mij betreft van hout of ander materiaal, het moet ook weer niet té fabriekachtig aan doen.

De lampen die je hierboven op de tweede foto ziet vind ik overigens prachtig, zowel voor in de keuken boven een eventueel kookeiland of voor boven een grote houten eettafel. Echter liggen die een stuk makkelijker voor het grijpen dan een hele nieuwe keuken.

keukeninspiratiehttps://www.dbkeukens.nl
keukeninspiratiehttps://www.smittenstudioonline.com

Nu de stijl zo’n beetje bekend is zijn er een aantal dingen waaraan de ideale droomkeuken ook nog moet voldoen. Let wel: droomkeuken. Het zijn geen harde eisen, wellicht ook niet allemaal haalbaar op één oppervlak maar als ik toch zou moeten kiezen dan bevat mijn droomkeuken de volgende elementen:

 • Een kookeiland met daarop het gasfornuis (6-pits) en daarboven een roestvrijstalen afzuigkap. Aan de andere kant van het kookeiland staan barkrukken;
 • Een ruime gasoven van ± een meter breed;
 • Een grote Amerikaanse koelkast met twee openslaande deuren, genoeg ruimte om alles in kwijt te kunnen;
 • Een pantry waarin je alle producten makkelijk kunt opbergen zodat je de keukenkastjes vrij hebt voor bestek, kookgerei en apparatuur;
 • Eén of meerdere planken met daarop doorzichtige voorraadpotten gevuld met pasta, kruiden, superfoods etc.

Hoewel het keukentje waarmee ik het nu moet doen prima vertoeven is, is het toch wel heerlijk om te brainstormen over de ideale keuken.

Ik ben dan ook wel benieuwd: hoe ziet jouw ideale keuken eruit?

Join the Conversation

 1. Susanne says:

  Ik zie er wel een paar mooie tussen staan! Mijn ideale keuken is landelijk, wit/gebroken wit, met hout en een soort van ontbijtbar. Verder kom ik nu niet. Voorlopig alleen maar om te dromen…

 2. Maaike says:

  Mooi! Ik zou zelf denk ik wel voor wat minder wit gaan.. Dat wordt zo snel vies, haha.

 3. Leonie Smit says:

  Precies hoe ik mijn perfecte keuken er uit zou zien!! Alleen dan wel in een landelijk sfeer maar toch ook strak.

 4. MySimplySpecial says:

  Mooie foto’s!

 5. DoorEten says:

  Mijn droomkeuken bevat drie ovens waarvan een hetelucht, een combi en een stoomoven.

  Daarnaast wil ik een ‘butlersink’, zo’n ouderwetse gootsteen.

  Het ergste is misschien wel de koekkast. Ik wil niet een gewone Amerikaanse koelkast, maar een extra grote, die is bijna twee keer zo groot als een ‘normale’ Amerikaanse.

  O en als we toch bezig zijn, doe ook maar 2 vriezers. ;)

  Heel over the top allemaal, maar goed, dromen moet je groot doen he :D

 6. Sheela says:

  Hier zitten zo’n prachtige keukens tussen, ik ben ook dol op wit maar mijn favo is de derde laatste x

 7. Roxanne says:

  Oh, hier zitten echt prachtige keukens tussen *droomt mee weg*

 8. Manon says:

  Ik heb vorig jaar mijn droomkeuken mogen “kopen”. Een heerlijk groot eiland met veel opbergruimte. Een los gasfornuis met 6 pitten en een mooie oven erover. Greeploze deurtjes en laatjes. Ik kook elke dag met zoveel plezier, ben er helemaal happy mee!

  1. Sabine Author says:

   Oh wat heerlijk! <3

 9. Marije says:

  Oeh ja een witte keuken met aluminium en een hele grote Amerikaanse koelkast, dat wil ik! De koelkast heb ik trouwens al en ik vind het heerlijk om met een wijds gebaar dat ding open te slingeren en te loeren naar de spullen die er in liggen, haha. Nu nog genoeg knaken om onze keuken te verbouwen. Telkens als we weer wat gespaard hebben besluiten we weer om op reis te gaan. *poef* Wég geld, haha.

 10. Suzanne says:

  Mooie keukens, vooral de bovenste. De combinatie wit en houten vloer blijft mijn favoriet. Ik ben het met je eens over geen prullaria op het aanrecht, alleen functionele dingen. De keuken die ik heb komt redelijk in de buurt van mijn droomkeuken. Landelijk cremewit en de vloer is van hout. Alleen blijf ik balen van het aanrechtblad, die is van hoogglans hout, heb ik spijt van, zou liever steen gehad hebben. Maar zo blijft er iets over om van te dromen. :)

 11. Sanne says:

  De laatste foto komt toch wel dicht in de buurt van mijn droomkeuken. Wij wonen nu een aantal jaar in ons huis en hebben destijds voor een donkere vloer gekozen met een witte keuken. Een beetje zoals je op een paar foto’s hierboven kan zien. Dat vind ik ook nog steeds heel mooi.

 12. Landelijke keukens says:

  Mooie foto’s!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close