Hotspot New York: Lombardi’s

In het najaar van 2012 hebben Tim en ik de reis van onze dromen gemaakt: drie weken naar Amerika waarin we New York, Las Vegas en Los Angeles bezochten. Tijdens deze reis hebben we niet alleen heel veel gezien, maar uiteraard ook heel veel gegeten. Over onze favoriete hotspot in Los Angeles heb ik al geschreven en ook over de Chelsea Market in New York is al een artikel verschenen. Vandaag is het de beurt aan een ge-wel-di-ge Italiaan in New York: Lombardi’s. Er wordt gezegd dat Lombardi’s de eerste pizzeria van New York is en het is echt een hotspot waar je vanaf moet weten. Gelukkig hebben wij van te voren een beetje research gedaan en werden we over dit restaurantje getipt, anders hadden we hem waarschijnlijk nooit gevonden.

Lombardi’s is te vinden op een hoek van Spring Street in Little Italy. Wanneer je de metro naar Spring St. neemt is het vanaf daar op loopafstand. Dat het een populair restaurant is bleek wel toen we aankwamen. Er stonden véél mensen – vooral Amerikanen – voor de deur. Reserveren bij Lombardi’s is niet mogelijk en dat hebben we geweten. Toen we ons meldden bleek dat de gemiddelde wachttijd voor een tafeltje ongeveer 30 minuten zou zijn. Nu was het mooi weer en aangezien we zóveel goede dingen hadden gehoord over dit restaurant, vonden we dit het wel waard. We kregen een Buzzer mee die begon te trillen zodra er een tafeltje vrij was. Prima systeem, wordt erg veel gebruikt in Amerika!

In het halfuur dat we hebben gewacht buiten was er in ieder geval genoeg te zien. Je zit echt aan de buitenkant van Little Italy waardoor je vrij weinig toeristen tegenkomt en vooral veel locals. Leuk!

Lombardi'sfirstpizza.com

Eenmaal binnen zagen we dat het restaurant vooral heel vol is. Het is vrij klein, maar ieder stukje vrije ruimte wordt benut. Hoewel je wellicht niet heel warm wordt van de aanblik van Lombardi’s, is de sfeer binnen wel heel gezellig. Geblokte tafelkleedjes, kleine houten tafeltjes en stoelen, een stenen muur en vintage lampen. En laten we uiteraard het personeel niet vergeten: voornamelijk rasechte Italianen die zich met een flink accent verstaanbaar kunnen maken in het Engels.

Hoewel het propvol zat toen wij er waren, werden we al vrij snel bediend. We kregen de menukaart, de drankbestelling werd opgenomen en uiteindelijk gaven we onze pizzakeuze ook door. Op onze pizza hebben we wat langer moeten wachten maar ach, je zat er erg gezellig en we keken onze ogen uit naar alles wat voorbij kwam.

Lombardi's

Hierboven zie je de pizza die wij namen. Omdat we van te voren al hadden gehoord dat de pizza’s bij Lombardi’s enorm groot waren, besloten we op safe te spelen en een Small pizza met zijn tweeën te delen, we zouden immers altijd nog een tweede pizza kunnen bestellen. Een Small pizza bij Lombardi’s bestaat uit zes slices en kost $ 17.50. De pizza is standaard belegd met tomatensaus, mozzarella, Romano en verse basilicum.  Hier kun je naar keus dan nog toppings aan toevoegen.

Wanneer je goed naar de bovenstaande foto kijkt kun je al een beetje zien hoe groot de ‘small’ pizza is, maar kijk dan eens naar de foto hieronder…

Lombardi's

HOE HUGE is die pizza?! Sowieso nam de schaal de hele tafel in beslag – wij hebben de schaal zoveel mogelijk op het randje neergezet -, maar vergelijk de pizzaslice die Tim pakt eens met het witte bordje op tafel, bijna net zo groot! Ken je de LARGE pizza’s die je hier bij Domino’s of New York Pizza kunt bestellen? Bij Lombardi’s zijn de small pizza’s nog groter. Met zijn tweeën heb je ruim voldoende aan één pizza, je zou hier zelfs makkelijk met zijn drieën van kunnen eten. En dan te bedenken dat je omgerekend rond de € 12,- à € 13,- betaalt voor één zo’n pizza he. Dat is een goedkoop avondmaal!

Naast het feit dat de pizza gigantisch is en er waanzinnig goed uit ziet was de smaak ook fantastisch. Een echte steenovenpizza, dunne en fluffy maar toch krokante bodem en ook de toppings waren geweldig. Bij Lombardi’s maken ze gebruik van écht verse producten en dat proef je. Dit is ongetwijfeld de lekkerste pizza die ik ooit gegeten heb en stiekem zou ik alleen al naar New York terug willen vanwege deze hotspot.

Ben je in New York en heb je de tijd: ga naar Lombardi’s. Je moet er wat geduld voor hebben maar dat halfuur dat wij buiten hebben staan wachten was het dubbel en dwars waard. De volgende keer ben ik best bereid om een uur te moeten wachten want de pizza’s… die zijn geweldig.

Lombardi’s New York is te vinden op 32 Spring St. in Little Italy. 

Bron featured image: Wikipedia

Join the Conversation

 1. Brenda says:

  Laat ik nou zeer binnenkort naar New York gaan….! Staat genoteerd ;-)

  1. Sabine Author says:

   Ik ben maar een heel klein beetje jaloers!

 2. MySimplySpecial says:

  Dat ziet er heerlijk uit! En wat is dat ding ontzettend groot!

 3. Marije says:

  Omnomnom! Bizar hoor, dat verschil qua maten!

  1. Sabine Author says:

   Idioot he! Het is maar goed dat we geen groter formaat bestelden ;)

 4. Hester says:

  Aaah nu heb ik er gelijk zin in, te lekker! En zooo groot (en goedkoop)!

 5. Annebelle says:

  Wauw, wat groot en lekker!

 6. Krysta says:

  Wat leuk om dit te lezen en terug te zien, zijn zelf in 2005 (na eigen research, want op vakantie wil ik zeker zijn dat het eten goed is) bij Lombardi’s geweest en het is duidelijk geen spat veranderd! Hopelijk snel weer eens terug

 7. Floor says:

  Thanks voor de tip! Staat genoteerd, ik krijg al honger bij het zien van de foto!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close