Homemade Zwitserse Aardappelschotel

Al sinds Aviko haar aardappelschotels in de winkels legde was ik fan van de Zwitserse Aardappelschotel. Eerlijk waar, toen ik nog bij mijn ouders woonde at ik hem het liefst iedere week – wat natuurlijk niet gebeurde. De laatste jaren heb ik de aardappelschotel niet meer gegeten maar laatst dacht ik er ineens weer aan. In plaats van een zak in de supermarkt te halen, besloot ik een poging doen om er zelf een te maken. En oh boy, wat werd ik hier gelukkig van. Deze homemade Zwitserse aardappelschotel komt hier nog veel vaker op tafel!

Wat heb je nodig? (2 – 3 personen)

 • 400 gram aardappels
 • 100 gram hamblokjes
 • 1 ui
 • 50 gram Belegen kaas
 • peper en zout

1.Was en schil de aardappels en snipper de ui.

2. Rasp de aardappels vervolgens met de grove kant van een rasp en spoel de rösti goed uit onder de koude kraan tot er helder vocht vanaf komt. Knijp het overtollige vocht uit de aardappels of laat ze goed uitlekken.

3. Verhit een beetje olie in de koekenpan en doe hier de gesnipperde ui en de geraspte aardappel bij.

4. Bak het geheel op middelhoog vuur zo’n 10 minuten tot de ui glazig is en de geraspte aardappel bijna gaar.

5. Voeg de hamblokjes toe en bak dit nog eens 5 minuten mee.

6. Snijd de Belegen kaas in kleine blokjes en doe deze bij de rest van de ingrediënten in de koekenpan. Schep even om en breng de aardappelschotel op smaak met peper en zout.

Serveer deze Zwitserse aardappelschotel met een lekker stukje vis of vlees en een salade. Deze schotel is ook erg lekker bij een hele kip uit de oven!

Zwitserse Aardappelschotel

Join the Conversation

 1. Patricia says:

  Dankjewel Sabine voor dit recept. Ik ben ook fan van de zwitserse variant van Aviko, fijn dat ik het nu eens zelf kan gaan maken.
  Groetjes Patricia

 2. Margot says:

  Hmm dit is wel iets voor mij!

 3. Heerlijk!

 4. Nathalie says:

  Nom nom nom… ik beken, wij maken ons vaak schuldig aan de Aviko zak. De Zwitserse en Italiaanse liggen maar al te vaak in het winkelkarretje. Ik ga dit ook eens proberen!

 5. Peter says:

  Wat gek dat jullie zo enthousiast zijn over een zakje met aardappelschilfers, beetje vleersnippers en wat ui. Verder zit er niets in namelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close