Gevulde kipfilet met spinazie

Vandaag een gerechtje dat op twee manieren goed voor je is. Ten eerste is het een gezond gerecht, met groente en mager vlees. Maar het is ook goed voor je, omdat je lekker in beweging moet komen! Voor deze gevulde kipfilet moet je namelijk even de mouwen opstropen, de kipfilets moeten plat! En dat doe je met flink wat spierkracht. Tijd om die opgekropte agressie er eens goed uit te meppen. Deze gevulde kipfilets garen voor het grootste gedeelte lekker in de oven, waardoor er weinig vet aan te pas komt. Daarnaast gebruik je spinazie als vulling, waardoor het al met al een gezond maaltje is. Dit recept is voor 1 gevulde kipfilet, wat ruim genoeg is voor 1 persoon, afhankelijk van de grootte van de kipfilet. Niet veel ingrediënten, dus dat is mooi meegenomen.

Wat heb je nodig?

– 1 middelgrote kipfilet
– 2-3 handjes verse spinazie
– 1 teentje knoflook (of meer, als je er erg van houdt)
– tomatentapenade
Gevulde kipfilet 1

Zo ga je te werk:

1. Verwarm je oven voor op 180˚C. Dan beginnen we gelijk met het leukste gedeelte. Leg je kipfilet tussen twee lagen huishoudfolie op een vlakke ondergrond. Pak een vleeshamer (of doe als ik en neem een steelpan of kleine koekenpan ter hand) en sla de kipfilet plat. Zorg er wel voor dat de kipfilet uiteindelijk over ongeveer even dik is, dan gaart hij mooi gelijkmatig. De kipfilet moet niet dikker zijn dan een halve centimeter.

2. Snijd de knoflook in dunne plakjes en bak deze kort met een klein beetje olie in een koekenpan. Zodra de knoflook goed begint te geuren, doe je spinazie erbij. Schep dit om, zodat alle blaadjes zijn geslonken. Breng op smaak met een beetje peper en zout.

3. Bak in een andere koekenpan op hoog vuur heel kort 1 kant van de kipfilet. Dit doe je om een beetje kleur en knapperigheid te krijgen, wat zo kort in de oven niet lukt. Hoog vuur, want je wil de kifilet niet te ver garen. De bovenkant moet nog rauw zijn.

4. Leg de kipfilet weer op een plank of bord en besmeer de ongebakken kant met een dun laagje tomatentapenade (of mosterd). Leg op 1 zijde de spinazie en rol de kipfilet strak op. Zet eventueel vast in met wat cocktailprikkertjes.
5. Leg de kipfilet in een ovenschaal en gaar hem in zo’n 15 minuten in de oven. Serveer hem bijvoorbeeld met een lekkere spinaziesalade.

Join the Conversation

 1. Joyce says:

  Oeh dit ga ik zeker eens proberen!

 2. Marije says:

  Omnomnom! Goed om de agressie even kwijt raken inderdaad. En ook nog eens goed voor de smaakpapillen!

 3. elisa says:

  Mmm ziet er erg lekker uit. Jammer dat in het meeste (kippen)vlees zoveel antibiotica zit.

 4. Dat ziet er echt ongelofelijk lekker uit!

 5. Als ik de knapperig aangehaalde kipfilet probeer op te rollen, barst de buitenkant (en is het onderliggende vlees nog maar heel dun en fragiel) . Hoe kan ik dit voorkomen? Nog korter en heter aanbraden?

 6. nikki says:

  Met wat zou je de spinazie kunnen vervangen?Pesto ofso?..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close