Gevuld Turks brood

Soms zie je ergens wel eens een recept bijkomen en een aantal weken zie je het nog eens ergens anders. Dit had ik een poos geleden met gevuld brood. Rudolph maakte op 24Kitchen eens een Mediterraans gevuld lunchbrood en in Light Koken las ik ooit een artikel over gevulde pita’s voor avondeten. Tijd voor een eigen variant, zeer healthy, boordevol groenten, niet duur qua ingrediënten. Het kost je wat tijd om te maken, maar dan heb je ook wat!

2.67 van 12 stemmen

Gevuld Turks brood

Wie lust het niet, Turks brood. En dan boordevol gevuld met groenten en gesmolten kaas. Och wat lekker!
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Waar te bewaren in de koelkast
Hoelang te bewaren verpakt in keukenfolie, 2 dagen

Benodigdheden

  • grill apparaat of grillpan
  • oven

Ingrediënten

  • 1 Turks brood
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 2 paprika's - 1 geel, 1 rood
  • 1 bakje champignons
  • 2 uiten
  • 2 kipfilets
  • geraspte kaas
  • cajunkruiden
  • peper/zout
  • chilipeper
  • olijfolie
  • 3 teentjes knoflook - geperst

Instructies

  • Snijd alle groenten in grove, maar niet te dikke plakken.
  • Maak een marinade van olijfolie, twee geperste teentjes knoflook, peper/zout en chilipeper. Marineer hier de aubergine en courgette in.
  • Kruid de kipfilet met cajunkruiden en grill de filets totdat de kip gaar is. Snijd ondertussen het kapje van het brood af en hol het brood voorzichtig uit. Zorg ervoor dat je de bodem niet té dun maakt.
  • Grill alle groenten totdat ze zacht zijn en grillstrepen bevatten. Trek, terwijl de groenten grillen, de kipfilet uit elkaar met een vork of snijd er lange repen van.
  • Smeer de bodem van het brood in met een knoflookteentje en vul het brood met de groenten en kip. Begin met een laagje aubergine, vervolgens de paprika, champignons en ui. Daarna een laagje kipfilet en sluit af met een laagje courgette.
  • Bestrooi het open brood met geraspte kaas en zet het brood desgewenst nog even in de oven totdat de kaas gesmolten is.
  • Leg het afgesneden kapje brood terug op het gevulde brood en serveer het brood in zijn geheel met een lekkere knoflook saus.
Gang: bijgerecht, hoofdgerecht, lunch
Keuken: Mediterraans
Trefwoord: budget, gevuld turks brood, gezond, groenten, kip

gevuld-turks-brood

gevuld-turks-brood

gevuld-turks-brood

Join the Conversation

  1. Maaike says:

    Hmmm, ziet er super lekker uit!

  2. Hester says:

    Turks brood is sowieso heerlijk, dit ziet er ook onwijs lekker uit!

  3. Caroline Brouwer says:

    Wat ziet dit brood er verrukkelijk uit. En mooie foto’s!

    1. Sabine says:

      Dankje!

  4. Foodloveandhappiness says:

    Leuk idee dit! En op zoveel manieren te doen, ik ga ‘em onthouden!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close