Back to school/work food

De zomervakantie zit er voor een groot deel van de Nederlanders alweer op. De komende weken gaan de scholen weer beginnen en laten we de zomervakantie achter ons. Dus begint ook weer het klaarmaken van de lunch om mee te nemen naar school of werk. OhMyFoodness geeft je wat ideeën om je lunch gevarieerd te houden en deelt ook tips voor lekkere en gezonde tussendoortjes.

Lunch
Je kunt enorm variëren met je lunch. Het grootste deel van de scholieren, studenten en werkenden zullen wel brood meenemen, maar dat hoeft natuurlijk helemaal niet saai te zijn! Neem bijvoorbeeld wat rauwkost mee (zo’n handig klein zakje uit de supermarkt of snij zelf wat komkommer en/of wortel) en beleg je broodje kaas (en/of ham, kipfilet, boterhamworst, etc.) hiermee. Ik raad je aan de rauwkost nog niet op je brood te doen ’s ochtends, dan wordt het brood zo klef. Pak het even apart in en beleg je brood vlak voor je gaat eten.
Ook kun je een lekkere salade maken. Verpak ook dan weer wat dingen apart, zoals de dressing, rauwkost en eventueel croutons of andere toevoegingen. Stop het als je kunt in een koelkast, de meeste kantoren hebben dit wel, op school wordt dit lastiger (word vrienden met de kantinejuffrouw!). Als je voor het eten alles bij elkaar gooit, heb je een lekker verse salade!
Voor de variatie kun je ook bijvoorbeeld een keer yoghurt of kwark meenemen. Ook bij deze lunch is het handig als je beschikking hebt over een koelkast. Snijd ’s ochtends wat fruit in stukjes en roer dit er vlak voor het eten door, lekker!
Maak het voor jezelf leuk en pak één dag in de week lekker uit met de lunch. Bak de avond van tevoren een eitje en neem die de volgende dag mee op brood. Maar je kunt ook denken aan een broodje kip-, zalm- of eiersalade bijvoorbeeld, dan besmeer je ’s ochtends daar je brood mee. Of trakteer jezelf op een belegd broodje uit de kantine.

Photobucket

Tussendoortjes
Vaak heb je na het ontbijt rond half 11/11 uur wel weer trek of zin in iets. Voor mij is dit het moment voor een stuk fruit. Een appel of banaan is lekker handig, zeker als je niet veel tijd hebt of geen zin hebt in gedoe. Een mandarijntje pellen kost je wat meer tijd (en iedereen kan van de geur meegenieten), maar is ook wel erg lekker. Wat je ook kunt doen is ’s ochtends tijdens het klaarmaken van je lunch wat fruit in stukjes snijden en meenemen in een bakje. Om verkleuring tegen te gaan , sprenkel je wat citroensap over je fruit. Ook lekker en handig; een bakje druiven! Mmm..!

Photobucket

Rond half 4/4 uur begint je lichaam wel weer te vragen om wat te eten. Dat uit zich niet altijd in hongergevoel, maar je kunt ook merken dat concentreren op je werk of op de les wat moeilijker wordt. Vaak neem ik rond dit tijdstip een plak ontbijtkoek of een pakje fruitbiscuit. Wat ik ook erg lekker vind is een bakje rauwkost. Ik gooi ‘s ochtends wat tomaatjes, komkommer en/of worteltjes in een bakje en dan heb ik ’s middags lekker wat te knabbelen. Een goede tip kreeg ik laatst van mijn beste vriendin, doe een beetje water bij je komkommer, dan drogen ze niet uit!
Je kunt de tussendoortjes van 11 uur en 4 uur natuurlijk ook omdraaien (of afwisselen), wat je zelf het lekkerst vindt! 

Wat neem jij graag mee als lunch naar je werk of school? En welke tussendoortjes raad jij ons aan?
Bron foto.

Join the Conversation

 1. Leuk artikel! Wat ongezouten (of gezouten, maar dat is niet zo gezond natuurlijk!) nootjes mee is ook erg lekker. Wat pinda’s, hazelnoten.. mm :)

  1. Annebeth says:

   Ja, da’s een goeie!
   Of macadamia’s, cashewnootjes of gebrande amandelen, jam!

 2. Carla says:

  Een pastasalade. Kun je mooi je restje van de avond ervoor voor gebruiken. Je kunt erdoor doen wat je zelf lekker vind. Ik kook er soms zelfs weleens wat extra pasta voor!

 3. Lotje says:

  Lekkere tips! Vaak kom ik zelf niet veel verder dan een bruine boterham met kaas :’)

 4. Foodloveandhappiness says:

  Hee dit is leuk en slim, deze post! Inderdaad weer aan het werk en ik ga proberen meer gevarieerd te eten (maakt het wel zo leuk én gezond he)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close