Getest: &Samhoud** voor Albert Heijn

Laat ik vooropstellen dat ik geen grote afkeer heb voor kant-en-klaarmaaltijden. Natuurlijk maak ik alles liever zelf en vind ik het belangrijk dat alles zo vers mogelijk is, maar ik kan me voorstellen dat je gewoon niet altijd tijd hebt om (uitgebreid) te koken en dat de keus voor een kant-en-klaarmaaltijd dan sneller wordt gemaakt. Sinds kort keur ik dergelijke maaltijden helemaal goed want Albert Heijn is een samenwerking aangegaan met twee sterrenrestaurant &Samhoud Places. Chef Moshik Roth ging aan de slag met het ontwikkelen van vier vegetarische magnetronmaaltijden: Couscous, Lasagne, Moussaka en Chili Sin Carne. De maaltijden zijn ontwikkeld vanuit een gezond oogpunt en bevatten zoals gezegd geen vlees. Het gehakt dat doorgaans gebruikt wordt in de genoemde gerechten is vervangen door tomatengehakt en de maaltijden bevatten geen onnodige geur-, kleur- en smaakstoffen. Zelf testte ik de Lasagne, Moussake en Chili Sin Carne en daar wil ik je graag iets meer over vertellen.

Alle drie de onderstaande maaltijden dienen 4,5 minuut opgewarmd te worden in de magnetron. Van iedere verkochte maaltijd gaat er € 0,05 naar SOS Kinderdorpen.

&Samhoud lasagne

&Samhoud lasagneLasagne
Door de verpakking heen kunnen we al zien dat dit niet een normale kant-en-klaar lasagne is. Waar de goedkoopste maaltijden vaak voorzien zijn van een dikke laag bechamel en neppe kaas en waar niets meer te zien valt van de vulling, is dat bij deze &Samhoud Lasagne een heel ander verhaal. Ieder ingrediënt is zichtbaar en we spotten zowaar ook nog eens verse kruiden op de top. De ingrediëntenlijst op de achterkant is bovendien ook zeer veelbelovend. Ik zie geen onbekende ingrediënten en deze maaltijd bevat mede dankzij het tomatengehakt zelfs 195 gram groenten. Dit betekent dat je al nagenoeg aan je twee ons groenten per dag zit door het eten van deze magnetronmaaltijd. Dat zien we toch niet vaak.

De smaken zijn wat mij betreft erg verrassend. De pasta is totaal niet droog, de ingrediënten zijn los van elkaar ook nog erg goed te proeven (het is niet één vlakke lasagnesmaak geworden) en door toevoeging van de diverse kruiden en specerijen doet deze lasagne niet onder voor een zelfgemaakte variant.

&Samhoud Moussaka

&Samhoud MoussakaMoussaka
Een vegetarische variant van Moussaka verraste me toch wel enigszins, ik kan me namelijk moeilijk een goede moussaka zonder gehakt voorstellen. Mijn twijfels waren echter geheel ongegrond want wauw, wat is deze maaltijd lekker. Ook hier laat de ingrediëntenlijst weer verrassend veel verse ingrediënten zien en hier vinden we zelfs 225 gram groenten terug. De helft van dit gerecht bestaat dus uit groenten, nice!

Hoewel je van magnetronmaaltijden verwacht dat het een sompige bende zou worden met vochtige waterbommen als groenten is dat bij deze maaltijd absoluut niet het geval. Het tomatengehakt is heerlijk zacht terwijl de plakjes aardappel hun bite nog hebben gehouden. Ook deze maaltijd is weer bijzonder hoog op smaak en doet niet onder voor een zelfgemaakte variant. Klein puntje van kritiek: er had wel iets meer kaas bij de maaltijd mogen komen maar goed, ze hebben de maaltijden natuurlijk ook ontwikkeld vanuit een gezond oogpunt.

&Samhoud chili sin carne

&Samhoud chili sin carneChili Sin Carne
Tot slot de Chili Sin Carne, een totaal ander gerecht dan de twee voorgaande en wat mij betreft ook de meest tricky variant. Ik vind namelijk dat rijst in de magnetron al gauw uitdroogt en dat is natuurlijk zonde. Gelukkig is dat bij deze maaltijd totaal niet het geval. Door toevoeging van de tomatensaus en het schepje zure room wordt de rijst heerlijk zacht en moist, precies zoals ik hem lekker vind.

Met 240 gram groenten in een schaaltje van 450 gram is dit ook direct de maaltijd met de meeste groenten. En dat merk je ook! Er is niet zuinig gedaan met de saus en hierdoor is de saus – rijst verhouding perfect. De Chili had van mij iets pittiger gemogen, maar ik kan me voorstellen dat veel mensen hem op deze manier prima vinden. Verrassing van de dag was absoluut dat de mais lekker knapperig bleef in de magnetron. Niets geen papperige maaltijd maar een heerlijk (bijna vers) maaltje dat gewoon heel snel klaar is.

Hoewel de maaltijden met € 5,99 per stuk wellicht niet de goedkoopste zijn, zijn ze het geld wel meer dan waard. Ik geef liever twee euro meer uit aan een gerecht waarvan ik weet dat er geen schadelijke of onbekende ingrediënten in zitten en waarvan de smaken dik in orde zijn, dan te gaan voor het allergoedkoopste en daarvoor ook te moeten inleveren op smaak. Wat mij betreft zijn de magnetronmaaltijden van &Samhoud dikke aanraders. Mocht je dus ooit in tijdnood komen met het avondeten, zijn deze maaltijden een prima alternatief.

De versmaaltijden van &Samhoud zijn verkrijgbaar voor € 5,99 / 450 gram.

Disclaimer:
Na het publiceren van dit artikel kreeg ik een mail van &Samhoud met het volgende statement:

door de toevoeging van dierlijk stremsel in de kaas van de maaltijden, en in het geval van de chili sin carne ook gelatine, mogen we het predikaat vegetarisch niet gebruiken helaas. Het is een goed alternatief voor mensen die een keer geen vis of vlees willen eten, maar echt strenge vegetariers willen/mogen dit niet eten. We zijn hard bezig met het aanpassen van de receptuur om wel helemaal vegetarisch te kunnen zijn, maar op deze korte termijn hebben we ons gericht op een gezonde, milieuvriendelijke maaltijd zonder vlees.”

Join the Conversation

 1. Willemijn says:

  Ik koop eigenlijk uit principe nooit kant-en-klaar maaltijden, maar ik ga deze wel onthouden! Wat leuk, vega en zo rijk aan groente!

  Stukken gezonder dan de (toch al zeldzame) patatboer!

 2. Marieke says:

  Goed om te weten! Ik grijp nogal eens naar een stoommaaltijd, maar dit klinkt ook top!

 3. Jennn says:

  Klint best goed voor een kant en klaar maaltijd!

 4. Ik koop eigenlijk nooit kant en klaar maaltijden maar dit klinkt goed!

 5. MySimplySpecial says:

  Die lasagne ziet er goed uit! Rn af en toe is een kant en klaarmaaltijd toch wel een uitkomst.

 6. Hester says:

  Oeh, ze zijn wel duur (en dan 5 hele centen naar een goed doel… Pfoe!), maar klinken heel lekker! Goed initiatief :)

 7. Elsbet | La Vie Pure says:

  Het ziet er verassend lekker uit!

 8. Susanne says:

  Ik moet zeggen dat toen ik de eerste alinea las ik dacht: nee nog liever brood dan een kant-en-klaar maaltijd Maar ik ben eigenlijk aangenaam verrast! De ingrediëntenlijst zet er best normaal uit en de voedingswaarde is ook niet torenhoog! Ik ben echt aangenaam verrast, alleen de prijs is wel een minpuntje.

 9. Klinkt goed, al koop ik niet vaak kant en klaar maaltijden, mocht het een keer uitkomen dan is dit wel een idee.

 10. Petra says:

  Dit klinkt goeddd! En is dit te koop bij elke albert heijn?

  1. Sabine Author says:

   Bij vrijwel iedere Albert Heijn moeten ze te koop zijn.

 11. vandaag de lasagna gegeten. Een echte aanrader! Ik ga ze allemaal een keer proberen.

 12. Ruben de Groot says:

  De ingredienten voor deze producten komen uit Illegaal Militair bezette gebieden. Er worden dus geregeld mensen neergeschoten om deze tomatenplantages etc. in stand te houden. Dit is in strijd met wetgeving, Albert Heijn gaat desondanks door met het verkopen van producten uit illegaal militair bezette gebieden. Ik raaad iedereen ten strengste af deze producten te kopen. Met het kopen van deze producten ondersteunt u militaire bezetting en onderdrukking van bevolking rond de aarde. En steunt u de aanschaf van wapens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close