Food & Travel tag

Ik neem maar zélden tags over op OhMyFoodness, vragenlijsten over een specifiek onderwerp. Nu kwam ik laatst ergens een Food & Travel tag tegen en dat vond ik wel heel erg leuk. Tags zijn toch weer een leuke manier voor jullie om mij wat beter te leren kennen. De Food & Travel tag gaat, zoals de titel al doet vermoeden over eten en reizen. Los van elkaar maar ook de combinatie ervan. Met de recente lancering van mijn nieuwste kookboek Reishonger leek het mij wel leuk om met behulp van deze tag nog iets dieper op dat onderwerp in te gaan. Mocht je nog niet genoeg van me weten, haha! Ik ben voor de antwoorden op deze vragen dus serieus al mijn Foodie in… artikelen langsgegaan he? Want hoe kun je in vredesnaam keuzes maken.

bruschetta1

1. Wat is het lekkerste dat je ooit gegeten hebt op reis?

Jemig, hoe kun je nou met zo’n vraag beginnen? Ik heb zóveel lekkere dingen gegeten op reis dat het onmogelijk is om hier een keuze in te maken. Ik cheat dus en som gewoon een aantal dingen op die ik me nog steeds herinner. In willekeurige volgorde de allerlekkerste dingen die me zijn bijgebleven:

 1. Bami en Nasi Goreng op Bali
 2. Lemon & Raspberry cheesecake van The Cheesecake Factory in Las Vegas
 3. Ramen (noedelsoep) in Japan
 4. Salade van Calamaris bij restaurant Rogantino’s op Malta
 5. Bruschetta’s in Italië
 6. Seafood en inktvis paella in Spanje

 

Ok, ik moet stoppen met dit lijstje want ik merk dat ik zo’n beetje iedere bestemming langsga en daar mijn favoriete gerecht uitzoek. Het ding is: ik ben gewoon gék op lokaal eten. Ik word zo dol en intens gelukkig van goede, authentieke gerechten dat dit altijd en allemaal favorieten van me zullen zijn. Of dat nou red snapper op Curaçao is of een grote kom Ramen in Japan, het maakt me niet uit.

2. En het lekkerste drankje?

Ik ben gek op cocktails maar aangezien je die overal kunt krijgen vind ik dat niet helemaal eerlijk. De drankjes die me het meeste zijn bijgebleven zijn de Mango batidos op Curaçao en de vele glazen Lemon Squash die ik heb gedronken op Bali. Van de mango batidos staat een recept in mijn boek, het is een soort milkshake met onder andere gecondenseerde melk. Lemon squash was een combinatie tussen slush en limonade.

fugu

3. Wat is het gekste of meest bijzondere dat je ooit hebt gegeten op reis?

Een heel hoofdstuk in mijn kookboek Reishonger gaat over de bizarre dingen die ik gegeten heb tijdens mijn reizen dus ik wil daar niet ál te veel over kwijt. Maar ik heb in Thailand salade van kwal gegeten en in Japan kogelvis (hartstikke giftig als het niet goed is bereid). Dat zijn toch wel dingen waarvan ik nu denk hmm… ik weet niet of ik dat nog eens zou eten.

4. Als je alleen voor het eten zou gaan, naar welk land zou je dan reizen?

Poeh, ik denk dan toch Japan. Ik ben sowieso dol op Aziatisch eten en ik vond letterlijk alles in Japan verrukkelijk. Maar voor een goed bord Nasi met saté uit Indonesië mag je me ook wel wakker maken hoor.

la senoria4

5. Wat is het beste toetje dat je at op reis?

Hmm… Crème brûlée in Frankrijk en/of Flan in Spanje. Ik ben groot liefhebber van custard-achtige toetjes dus tja, dat dan.

6. Welk gerecht geeft jou een ultiem vakantiegevoel als je het zelf maakt?

Gnocchi! Gnocchi uit de supermarkt in Nederland vind ik geen bal aan maar in Italië is het zo lekker. Boterzacht, het smelt gewoon op je tong. Als ik zelf gnocchi maak is het (vaak, niet altijd want het blijft een kunst) vaak net zo zacht als de gnocchi in Italië. Brengt me dan echt weer even terug daarheen. Vooralsnog staat er alleen een recept in mijn boek, maar ik zal het ook nog eens delen op OMF!

7. In welk restaurant in Nederland krijg je een vakantiegevoel?

HappyHappyJoyJoy in Amsterdam omdat het Aziatische streetfood daar gewoon écht heel goed is. En verder vind ik Izakaya voor Japans eten ook ronduit waanzinnig. Ze weten daar als geen ander de echte Japanse smaken te evenaren.

Ik ben wel benieuwd: waar heb JIJ het lekkerste eten ooit gegeten en wat was dat dan?

Join the Conversation

 1. Margot says:

  Nu heb ik helemaal zin om een keer zelf gnocchi te gaan maken. Yum!

 2. Joyce - LemonyLifeNL says:

  Wat een leuke tag! Het lekkerste wat ik in het buitenland heb gegeten is toch wel de echte Spaanse Paella in Madrid. Valt niet te vergelijken met hier in Nederland!

 3. Ohhh, die supersimpele nasi op Bali, dat die dan inderdaad gewoon één van de lekkerste dingen is die je ooit hebt gegeten, ik heb dat ook! Mijn ouders zijn niet zulke foodies, dus van vakanties van vroeger staat me weinig eten bij. Behalve dan de spare ribs van Scandals op Aruba, wat nu helaas niet meer bestaat. Eén van de lekkerste dingen die ik ooit in NL at was een stuk longhaas van Piet v.d Berg, en ook de sterrenlunch bij &Samhoud|Places was to die for. Als je zo van Aziatisch houdt, ga dan ook eens kijken bij Thai Food Café, die hebben heel erg lekker Thais eten! (Oke, nu heb ik honger.)

 4. jolanda says:

  Hmmm ik bewaar goede herinneringen aan eggs benedict met superverse, op appelhout gerookte zalm en english breakfast muffins met uitzicht op het strand met aangespoelde reuzenboomstammen en oceaan. Ik ben geen ontbijtmens maar het eten en die plek was het gewoon voor mij. Mocht je ooit in de buurt zijn; Kalaloch Lodge, Olympic NP te USA.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close