Fastfood Friday: Pulled Pork

Pulled pork, eerlijk waar. Dit gerecht stond al máánden op mijn to-make lijst. Net als het feit dat ik al maanden aan het tobben was of ik een slowcooker zou aanschaffen of niet. Uiteindelijk heb ik de knoop doorgehakt en besloot ik het gerecht klaar te maken in mijn Creuset. Niet ideaal aangezien dit zou betekenen dat ik mijn oven acht uur niet zou kunnen gebruiken, maar je moet wat als je iets graag wilt. En ineens was daar PATSBOEM een pakket met een slowcooker, alsof mijn gebeden werden verhoord. Geen Creuset, geen oven die niet gebruikt kon worden maar gewoon een slowcooker van Crock-Pot op het aanrecht. Ideaal. Je zult begrijpen dat ik toen zeker niet lang meer wilde wachten en dus stond mijn slowcooker twee dagen na ontvangst acht uur op het aanrecht, het lekkerste stuk vlees ooit te garen. En natuurlijk kan ik het recept voor pulled pork jullie niet onthouden. Ik heb zelf een recept samengesteld uit de tientallen recepten die ik tegen kwam. Voel je vrij om er naar hartenlust in te variëren.

Wat heb je nodig? (6 broodjes)

 • 1 kilogram procureur (varkensnek of -schouder)
 • ½ blikje cola
 • 4 eetlepels barbecuesaus
 • 3 teentjes knoflook
 • 2 uien

Dry rub:

 • donkerbruine basterdsuiker
 • gedroogde tijm
 • chilipoeder
 • paprikapoeder
 • uipoeder
 • knoflookpoeder
 • komijnpoeder
 • grof rock salt of zeezout
 • verse peper

1. Maak allereerst de dry rub door de bovenstaande ingrediënten te mengen. Ik heb er geen hoeveelheden bij gezet aangezien dit puur aankomt op smaak. Dry rub is er in alle soorten en maten en kun je maken zoals jij het lekker vindt. Laat de komijn weg als je dit niet lekker vindt en vervang het door iets anders of voeg meer chilipoeder toe wanneer je het vlees extra pittig wilt. Echt, er zijn nauwelijks regels. Zorg er wél voor dat je de suiker niet achterwege laat, dit zorgt namelijk voor een mooie korst.

2. Wrijf het stuk vlees goed in met de dry rub zodat het aan alle kanten bedekt is met een dun laagje. Braad de procureur vervolgens kort om en om aan in een pan tot het mooi bruin is gekleurd.

3. Roer de barbecuesaus door de cola en hak ondertussen de uien grof en plet de knoflooktenen. Doe de uien en knoflook samen met een beetje olie in de slowcooker.

4. Leg het aangebraden vlees in de slowcooker en schenk hier de cola met de barbecuesaus overheen.

5. Draai de temperatuur van de slowcooker op low, doe de deksel op de pan en laat het vlees gedurende acht uur met rust. Na acht uur is het zo gaar dat je het volledig uit elkaar kunt trekken. Serveer de pulled pork op zachte witte bolletjes met een schepje barbecuesaus.

Geen slowcooker?
Zoals ik in de inleiding al zei heb je niet per se een slowcooker nodig om pulled pork te kunnen maken, het kan namelijk ook prima in een pan. Wel heb je dan een stevige pan nodig die je in de oven kunt zetten. De stappen zijn exact hetzelfde als hierboven, verwarm alleen de oven voor tot 90°C en schuif de pan met deksel minimaal acht uur in de oven.

 pulled pork

Join the Conversation

 1. Hazel says:

  YUM!! Ik heb dit laatst weer eens ergens gegeten en is inderdaad echt zoo lekker!
  Eigenlijk best wel makkelijk hè, kost alleen veel tijd.

  1. Sabine Author says:

   Geduld wordt wel beloond aan het eind van de dag! ;)

 2. MySimplySpecial says:

  Dat ziet er goed uit! Ik ben benieuwd naar een review van de slowcooker!

  1. Sabine Author says:

   De (uitgebreide) review komt er aan!

 3. Martine says:

  Waarom heb ik dit toch nog nooit gemaakt? Gaat er toch eens snel van komen.

  1. Sabine Author says:

   Haha, ik vroeg me ook af waarom ik het nog niet eerder had gemaakt. Weet niet wat je mist!

 4. Kimberley says:

  Hmm, dit lijkt me zo lekker!!

 5. Nienke says:

  Fijn dat er een review van de slowcooker komt! Ik ben er ook over aan het denken er een aan te schaffen. Welke maat heb jij?

  1. Sabine Author says:

   Ik heb zelf 2,4L. Dat is groot genoeg voor twee à drie personen.

 6. Joyce says:

  Lijkt me erg lekker, maar met kip lijkt het me nog lekkerder!

 7. Laura says:

  Oh wat ziet dit er lekker uit!

 8. Simone says:

  Oooh wat lijkt me dit lekker!

 9. Marije says:

  OMG, dit ziet er lekker uit! Ik ga het recept aan mijn moeder geven, want die heeft én een Creuset (helaas geen slowcooker, maar ja..)én die heeft wat meer mensen die vlees eten in huis! Ik vraag me af waarom ik nooit eerder van pulled pork heb gehoord ;-)

 10. Dank dank dank! Ik zocht nog een recept voor mijn stuk procureur. Die gaat dus mooi slow in de oven binnenkort!

 11. Yes! Morgen ga ik dit dan eindelijk maken! Ik heb zojuist een stuk procureur gescoord alleen nog met bot (been zoals de slager zei). Kan ik het gewoon met bot en al maken? (lijkt mij wel zo makkelijk aangezien het vlees er toch afvalt) Of moet ik eerst m’n slagerskills upgraden en het bot wegsnijden?

 12. Gisteren gegeten uit de slowcooker, ik heb schouderkarbonade gebruikt. Het was heerlijk! Vandaag nog lekker restje mee naar het werk voor op een bolletje.

 13. Edward says:

  Voor de dry rub geef je geen hoeveelheden aan, maar in de basis moet ik dan bijvoorbeeld denken aan 100gr basterdsuiker, of 50 gram? Ik wil niet te weinig hebben voor een stuk van 1 kilo nl.

  1. Anmriej says:

   Vandaag aan de slag gegaan met een kilo procureur. Voor de dry rub heb ik twee eetlepels donker bruine basterdsuiker gebruikt, een theelepel paprika, theelepel tijm en van de andere kruiden een halve theelepel. Vond hem erg lekker en was echt precies genoeg voor een kilo!

 14. Eigenlijk dezelfde vraag als Edward…. Kun je toch iets van hoeveelheden aangeven? Dan is het makkelijker om vanuit die basis te veranderen en aan te passen aan eigen smaak!

  1. Anmriej says:

   Vandaag aan de slag gegaan met een kilo procureur. Voor de dry rub heb ik twee eetlepels donker bruine basterdsuiker gebruikt, een theelepel paprika, theelepel tijm en van de andere kruiden een halve theelepel. Vond hem erg lekker en was echt precies genoeg voor een kilo!

 15. Gerdina says:

  Zou ik dit recept ook met een airfryer kunnen maken?

 16. Hallo,
  Kan ik dit ook maken met mijn multicoocker van tefal ? Maar dan op slowcooker stand dat is op 90 graden en moet ik het dan ook op 8 uur zetten ?

  1. Sabine Author says:

   Ik heb nul ervaring met multicookers dus dat durf ik niet te zeggen… Je zou de slowcooker stand kunnen aanzetten en na 5 uur kijken hoe ver het vlees is.

  2. Ja dat werkt hetzelfde

 17. Hi Sabine,
  Heb je een beetje een richtlijn qua hoeveelheden? Ik vind het vrij lastig om dat zelf uit te zoeken

  1. Sabine Author says:

   Ik gebruik altijd zo’n 2 eetlepels bruine suiker en van de rest 1-1/2 theelepel.

 18. Hey Sabine, als ik vragen mag welk merk van de bbq saus gebruik jij? Er zijn zoveel verschillende.

  1. Sabine Author says:

   Ik vind de barbecuesaus van Saus Guru erg lekker, te koop bij Albert Heijn.

   1. marie-josé says:

    ook de bbq saus van lidl is erg lekker

 19. marie-josé says:

  ook de bbq saus van de lidl is heerlijk

 20. Hans van der Poel says:

  Sabine

  Ik ben echt een soep liefhebber zeker van de kippensoep met tortelinies.
  Ik heb een tip voor je om hem iets n.m.i. Lekkerder te maken.
  Doe er extra wat Italiaanse kruiden in bij alles wat er al ingaat.

  M vr gr

  Hans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close