Fastfood Friday: Kruidnotenfudgetaart

Jongens, kunnen jullie het geloven dat het alweer bijna 5 december is? En moet je even nagaan dat de kruidnoten sinds eind augustus al in de winkels liggen? Kwam mij dit jaar wel goed uit overigens want ik filmde de video die jullie vandaag gaan zien al in september – haha. Je moet wat als je met zwangerschapsverlof wil. In ieder geval leek het mij voor deze Fastfood Friday leuk om mijn klassieke chocoladefudgetaart in een Sinterklaasjasje te steken en dit deed ik door kruidnoten te gebruiken. Véél kruidnoten. Met als resultaat dus een Kruidnotenfudgetaart. Een betere naam kon ik ook echt niet bedenken voor deze taart want er zitten kruidnoten in de bodem en ik gebruikte chocoladekruidnoten als topping. Er tussen een smeuïge chocoladefudgelaag en that’s it. Super easy om te maken, kan echt niet mislukken en ik weet zeker dat ‘ie in no-time op is. Deze taart is overigens ook bijzonder fijn om te maken ná 5 december als je nog kruidnoten in huis hebt liggen die op moeten.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Kruidnotenfudgetaart

Kruidnotenfudgetaart

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Kruidnotenfudgetaart

4.62 van 13 stemmen

Kruidnotenfudgetaart

Porties1 taart (23 cm)

Ingrediënten

  • 275 gr kruidnoten - naturel
  • 125 gr ongezouten roomboter (of margarine)
  • 250 gr melkchocolade
  • 30 gr ongezouten roomboter
  • 1 blik gecondenseerde melk - 400 ml
  • snuf zout
  • 200 gr chocoladekruidnoten

Instructies

  • Bekleed de bodem van een springvorm van 23cm met een vel bakpapier.
  • Maal de gewone kruidnoten fijn in een foodprocessor of hakmolen.
  • Smelt ondertussen 125 gr boter in een steelpannetje en roer hier de kruidnotenkruimels door. Schep de bodemmix in de springvorm, verdeel deze goed en druk aan met de achterkant van een lepel.
  • Doe de chocolade samen met 30 gr roomboter in een schone pan en smelt al roerend op middelhoog vuur.
  • Schenk de gecondenseerde melk in de pan zodra de boter en chocolade zijn gesmolten en roer het geheel door tot alle ingrediënten met elkaar zijn vermengd.
  • Schenk de chocoladefudge in de springvorm en verdeel de chocoladekruidnoten over de taart.
  • Zet de kruidnotenfudgetaart minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven.

Join the Conversation

  1. Sabine says:

    Dit ziet er heerlijk uit! En na de Sinterklaas waarschijnlijk ook heel lekker met verkruimelde oreokoekjes ipv kruidnootjes.

  2. Ziet er weer heerlijk uit. Van alle sinterklaasrecepten voor jouw taart gekozen. Morgen maken met mijn dochter die ook dol is op jouw recepten.
    Staat alleen “Super easy om te maken, kan echt niet lukken en ik weet zeker dat ‘ie in no-time op is.”
    Kan echt niet mislukken bedoelde je.

    1. Sabine Author says:

      Oeps, inderdaad – ik ga het aanpassen. Dankjewel!

  3. Lisette says:

    Lekker! Waar gaat het zout in? Bodem of vulling?

    1. Sabine Author says:

      In de vulling!

  4. Tessa says:

    Ik heb hem gemaakt voor een sinterklaasavondje met vriendinnen. Had zelfs chocoladeletters voor de chocoladefudge gebruikt, omdat alle sint artikelen met 50% korting waren :) hij is zooooo lekker en zooo machtig! Het was zo’n makkelijk en leuk recept om te maken. Dankjewel!

  5. Tineke Loman says:

    Heerlijke taart! Gemaakt voor mijn klanten en recept met hen gedeeld. Mijn bodem was wel te kruimelig, dus volgende keer minder pepernoten wat mij betreft.

    1. Wat fijn dat de taart in de smaak viel!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close