Fastfood Friday: Kip Parmezaan Calzone

Hoewel ik echt dol ben op pizza, ik denk oprecht dat het mijn favoriete fastfood is, maak ik vrijwel nooit Calzone. Je weet wel, zo’n dubbelgevouwen pizza waar de toppings in zitten in plaats van erop. Ik heb ooit, zo’n 15 jaar geleden ofzo, eens een Calzone gegeten en ik was daar niet zo van gecharmeerd. Ik vond het gewoon een nep pizza. De gesmolten kaas viel wat mij betreft weg, ik at veel vaker de vulling apart in plaats van op een slice pizzadeeg… het was gewoon niet helemaal mijn ding. Maar voor deze Fastfood Friday heb ik me toch eens gewaagd aan het maken van Calzone. Wel besloot ik de vulling niet te overdadig te laten zijn, de Calzone niet extréém te vullen zodat je bij iedere hap een stuk pizzadeeg en een beetje van de vulling krijgt. Ik maakte Kip Parmezaan Calzone. De kip wentelde ik in een korstje van panko en Parmezaan voordat ik deze krokant bakte in de pan. Die kip ging op een pizzabodem met uiteraard nog wat extra kaas en het geheel vouwde ik dubbel en stopte ik in de oven. Super simpel en daarom met recht een Fastfood Friday. Misschien een tip voor dit weekend?

P.S.: ik kan het woord ‘Calzone’ nooit fatsoenlijk uitspreken omdat het me altijd aan dat ene liedje doet denken.

K’eb zo’n zin in een pizza calzone
Nee ik hoef geen gewone
Zo dubbel geklapt laat maar kome

Enge buren – Pizza Calzone

 

Kip Parmezaan Calzone

Kip Parmezaan Calzone

3.50 van 4 stemmen

Kip Parmezaan Calzone

Porties1 Calzone
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Waar te bewaren bij voorkeur direct opeten

Ingrediënten

 • 1 ronde pizzabodem - vers*
 • 4 el tomatensaus - bijv. Heinz Tomato Frito
 • 30 gr geraspte mozzarella
 • 1 kipfilet - à 200g
 • 2 el bloem
 • 1 tl Italiaanse kruiden
 • 1 ei - losgeklopt
 • 30 gr Panko
 • 30 gr Parmezaan - fijn geraspt
 • klein klontje boter - gesmolten

Instructies

 • Verwarm de oven voor op 200℃ hetelucht.
 • Besmeer de pizzabodem met tomatensaus en strooi hier de geraspte mozzarella overheen.
 • Sla de kipfilet iets plat met een vleeshamer of deegroller.
 • Schep de Italiaanse kruiden door de bloem en wentel hier de kip door.
 • Haal de kipfilet vervolgens door het losgeklopte ei.
 • Schep de Parmezaan door de panko en paneer de kip ermee.
 • Verhit een lepel olie in een koekenpan en bak hierin de kip aan weerszijden goudbruin en knapperig. De kip hoeft niet per se helemaal gaar te zijn.
 • Snijd de krokante Kip Parmezaan in reepjes en verdeel deze over de helft van de pizzabodem.
 • Vouw de lege helft van de pizzabodem over de andere helft en vouw de randen om.
 • Smeer de bovenkant van de Calzone in met gesmolten boter en maak kleine inkepingen met een scherp mes.
 • Bak de Calzone 20-25 minuten in het midden van de oven tot hij bruin kleurt en het deeg helemaal gaar is.

Notities

*Ik gebruik hiervoor de verse pizzabodem van Albert Heijn. Deze wordt opgerold verkocht en geleverd met bakpapier. Je vindt 'm in het schap met de kant-en-klare quiches, vers bladerdeeg etc.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Kip Parmezaan Calzone

Join the Conversation

 1. Chantalle says:

  Hi Sabine, wat fijn dat je een calzone recept deelt. Toevallig deze week zelf een calzone gemaakt. “Eigen verzonnen recept” gebaseerd op kebap calzone wat ik ooit op vakantie at. Lekker pittig met roomsaus en tomatensaus en ohhhh zo guilty. Deze met kip is al opgeslagen :)). Fijn weekend

  1. Sabine Author says:

   Oeh dat klinkt ook heerlijk!

  2. Ingrid says:

   Heb je voor mij hier misschien het recept van?

 2. Deze heb ik eerder gemaakt en staat vanavond weer op het menu. Dat zegt genoeg denk ik. Erg lekker!

 3. Cornelis says:

  Leuk om te maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close