Ik vond het wel weer een keer tijd worden voor pizza op Fastfood Friday. Hoewel je ze met gemak kunt bestellen, is zelf maken natuurlijk veel leuker. Een paar weken geleden maakte ik (mede op verzoek) een Barbecue Chicken Pizza. In principe kun je hem toppen met alle ingrediënten die je lekker vindt, maar ik denk dat de onderstaande variant toch echt wel mijn favoriet is. Oh, en laat ik maar eerlijk zijn: voor deze keer heb ik gecheat. Ik heb namelijk gebruik gemaakt van verse, maar wel kant-en-klare pizzabodems van de Albert Heijn. Smaakten overigens prima, zeker wanneer je de rand ook voorziet van een laagje kaas. Hmm!
Wat heb je nodig? (2 pizza’s)
- 2 luchtige pizzabodems
- barbecuesaus naar wens
- 1 klein blikje mais
- 1 groene paprika
- 1 rode ui
- 1 kipfilet (300 gram)
- 1 bol mozzarella
- gedroogde oregano
- optioneel: Chicken & Steak kruiden
1. Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat alvast met een vel bakpapier. Snijd ondertussen de paprika in kleine stukjes, de ui in halve ringen en spoel de mais af onder de kraan.
2. Kruid de kip naar wens en leg deze onder de grill. Grill net zo lang tot de kip bijna gaar is en pluis hem vervolgens met twee vorken uit elkaar.
3. Besmeer de pizzabodems met een laagje barbecuesaus en verdeel hier de mozzarella overheen. Verdeel vervolgens ook de kip, mais, paprika en rode ui over de pizzabodems en bestrooi met gedroogde oregano naar wens.
4. Bak de pizza’s in ± 15 minuten in het midden van de oven tot de kaas gesmolten is.
Ziet er heerlijk uit. Leuk, de bbq saus in plaats van de gebruikelijke tomatensaus.
Oh dat ziet er té lekker uit! Dit is mijn favo pizza van de Big Americans en ook bij Domino’s pak ik vaak de BBQ versie! Ga deze snel een keer maken!
Noooom!
Op dit recept zat ik te wachten haha! Dit ziet er echt heerlijk uit. Ga het volgend weekend denk ik eens proberen.
Lekker zeg!
Ziet er lekker uit! Had je de ronde bodems of die vierkante opgerolde van de ah?
De ronde!
Ook erg lekker op tortilla’s !