Jaren geleden waren Viv en ik samen naar New York en deden we een fietstour door Brooklyn. Tijdens de Brooklyn Bike Tour fiets je niet alleen door de buurt, je bezoekt ook diverse eetkraampjes en -gelegenheden. Een bageltentje hoort daar uiteraard bij en ter plekke mochten we kiezen welke bagel we wilden met welk beleg. Het was daar dat ik voor het eerst kennis maakte met een Everything Bagel. De naam klonk nogal indrukwekkend maar tegelijkertijd ook nietszeggend want wat betekent ‘everything’? Na het bestellen bleek dat dit de benaming is voor een bagel met een zeer gevarieerde topping. Een ‘everything bagel’ is niet alleen afgetopt met vrij klassieke maanzaadjes of sesamzaadjes, maar met nog veel meer smaakmakers! Niet heel veel later kwam ik erachter dat je deze ‘everything’ kruidenmix ook in de supermarkt Trader Joe’s kunt kopen. Ik heb er naar gespeurd maar helaas was de kruidenmix uitverkocht op het moment dat ik er was en sindsdien heb ik me voorgenomen de mix thuis na te maken. Goed, dat heeft een paar jaar geduurd maar hier is dan eindelijk mijn Everything but the bagel kruidenmix. En geloof mij: die wil je maken. Want niet alleen is deze kruidenmix lekker op bagels, ook is het heerlijk om over vlees of vis te strooien, als topping te gebruiken op een salade of op gegrilde groenten. Een heel veelzijdige kruidenmix dus!
Knoflook- en uiengranulaat
Waar je voor wilt zorgen is dat alle kruiden in de Everything but the bagel kruidenmix een beetje hetzelfde formaat hebben. Aangezien knoflook en ui wezenlijke ingrediënten zijn, ontkom je er niet aan om daarvoor een online bestelling te plaatsen; je hebt namelijk granulaat nodig. En bestel dit alsjeblieft als je deze kruidenmix wilt maken, want knoflook- en uienpoeder zijn simpelweg geen goede vervanging. Ik heb mijn knoflook- en uiengranulaat besteld bij De Kruidenbaron en gekozen voor uiengranulaat 1-3mm en knoflookgranulaat 0.5-1mm, van deze laatste had een formaatje groter ook gekund. Hoe simpel dit recept voor Everything but the bagel kruidenmix dus ook is, je moet er wel even over nadenken haha.
Bewaren
Je zou ervoor kunnen kiezen om per recept een beetje kruidenmix te maken, maar het is natuurlijk veel makkelijker om in een keer een potje te maken en deze te bewaren. Zorg in ieder geval voor een luchtdichte pot waarin de kruidenmix goed blijft, zo kun je het máánden bewaren. Ik heb nu zelf gewoon een potje in mijn kruidenlade staan, zo kan ik in een handomdraai ieder gewenst gerecht aftoppen met Everything but the bagel kruidenmix.
Everything but the bagel kruidenmix
Benodigdheden
- luchtdicht potje om te bewaren
Ingrediënten
- 1 el maanzaad
- 2 el geroosterde witte sesamzaadjes
- 2 el zwarte sesamzaadjes
- 2 el knoflookgranulaat
- 2 el uiengranulaat
- 1 el grof zeezout
Instructies
- Mix alle ingrediënten in een kommetje door elkaar.
- Doe de Everything but the bagel mix in een luchtdicht bewaarpotje en bewaar in de kruidenlade of -kast.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.
Ik ben al zo lang benieuwd naar deze kruidenmix! Staat al echt een tijdje op mijn lijstje om te maken. Toch maar binnenkort eens doen!
Deze gebruik ik al een tijd, erg verslavend!
Heerlijke kruidenmix. Erg lekker op een avocado/ei-sandwich!
ik zie op de foto toch ook zwart sesamzaad of nigella zaadjes? die zie ik niet terug in je recept… klopt dat?
Je hebt helemaal gelijk! Door een schrijffout stond er twee keer wit sesamzaad in de ingrediëntenlijst. Het is nu aangepast.