Ei-bladerdeegpakketjes

Tijd voor weer een recept voor het zondagochtend ontbijt of voor de late brunch. Zoals jullie weten spendeer ik graag iets meer aandacht aan mijn ontbijt en/of lunch wanneer ik hier de tijd voor heb. Dit recept was eigenlijk een probeersel en wonder boven wonder pakte het best goed uit! Je hebt voor deze ei-bladerdeegpakketjes maar een paar ingrediënten nodig en zoals altijd kun je het zo lekker maken als je zelf wil. En het beste van alles? Het is in no-time klaar dus je hoeft niet vroeger op te staan.ei-bladerdeegpakketjes

Wat heb je nodig? (2 stuks)

 • Twee plakjes bladerdeeg
 • 2 eieren + 1 extra om het deeg mee te bestrijken
 • strooikaas
 • ham
 • gedroogde peterselie
 • peper

1. Haal de plakjes bladerdeeg zo’n tien minuten voordat je ermee gaat werken uit de diepvries zodat ze kunnen ontdooien. Rol ze met behulp van een deegroller een klein beetje uit, zodat de plakjes iets groter en minder dik worden. Verwarm de oven vast voor op 180°C.

2. Bestrooi het bladerdeeg met een beetje strooikaas.

3. Vorm met plakjes ham een opstaand randje en vouw het bladerdeeg dat hier buiten valt naar binnen. Je moet ervoor zorgen dat het randje van bladerdeeg niet los laat, dus druk het even goed aan!

4. Breek boven elk bladerdeegpakketje een ei. Het mooiste is natuurlijk om de dooier heel te houden, maar zoals je ziet is mij dit ook niet gelukt. Bestrijk de randen van het bladerdeeg met een losgeklopt ei.

5. Leg de ei-bladerdeegpakketjes voorzichtig op een met bakpapier bekleed rooster en schuif het rooster voor zo’n 15 – 20 minuten in het midden van de oven. De pakketjes zijn goed wanneer het ei gestold is en de randen van het bladerdeeg bruin zijn gekleurd.

6. Bestrooi de ei-bladerdeegpakketjes met wat gedroogde peterselie en verse peper. Serveer wanneer ze nog warm zijn.

ei-bladerdeegpakketjes

ei-bladerdeegpakketjes

ei-bladerdeegpakketjes

ei-bladerdeegpakketjes

Join the Conversation

 1. Simone says:

  Dit ga ik een keertje maken als ontbijtje voor mijn vriend. Wat zal ie versteld staan, hihi

 2. Tessa says:

  Oh dit ziet er heerlijk uit! Mooie foto’s ook.

 3. simone says:

  Zo leuk, dit soort zondagse gerechtjes. Heerlijk!

 4. Jeanine says:

  Jammie!
  Zier er waanzinnig lekker uit! Dit ga ik zeker binnenkort een keer proberen :-D

  Xxx

 5. een soort stappenplan met foto’s was handig geweest bij stap 3. Ik snap helaas niet wat je bedoeld. het lijkt me wel heerlijk. Kan dit ook met spek en zonder kaas denk je?

  1. Net proberen te maken! Niet zo’n succes… ik had alleen bladerdeeg en maar 1 ei. In de oven liep het ei er helemaal uit doordat de randjes bladerdeeg te slap waren en dus werd ht een beetje een kliederboel. Ik heb het toch opgegeten en qua smaak was het erg lekker! Nu nog een perfect bakje zien te krijgen…

  2. Sabine says:

   Wat je in feite doet is een plakje ham (zo’n rechthoekige plak) in een cirkel neerleggen zodat je daar binnen het eitje kunt breken. Het bladerdeeg vouw je vervolgens van alle vier de kanten een stukje om de ham.

   Je kunt het inderdaad ook met spek doet en zonder kaas, wat jij wil! Maar enkel bladerdeeg en ei gaat lastig worden (zoals je zelf al hebt gemerkt), je mist dan namelijk de versteviging in de randen.

   1. Desiree says:

    Veel makkelijker te maken in een muffinvorm. Ook lekker: ipv bladerdeeg croissantdeeg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close