EHBB – Eerste hulp bij Barbecue

Zodra het zonnetje zich weer laat zien zoals de afgelopen dagen, beginnen bij mij de barbecuekriebels al weer op te komen. Gezellig vind ik het, het liefst met een gezellige groep vrienden, lekker eten en drinken. Lekker buiten.
Maar helaas ben je vaak niet de enige die het idee heeft gekregen om te gaan barbecueën. En dus zijn de schappen met vlees vaak al leeggeroofd als jij de supermarkt binnenkomt. OhMyFoodness helpt je om tóch nog een goede barbecue te kunnen organiseren!

Geen vlees meer!
Veel supermarkten spelen in op het mooie weer door barbecuepakketten samen te stellen. Natuurlijk zijn deze als eerste weg. Loop even naar het worstjesschap. Soms liggen daar nog wel wat lekker gekruide worstjes tussen.
Maar zie jij in één oogopslag dat je hier geen vlees meer gaat scoren? Sprint dan even naar de diepvries. Sommige supermarkten verkopen ook bevroren barbecuepakketten. Maar natuurlijk liggen er bijna altijd ook nog wel dozen hamburgers en  frikadellen, vaak heb je dan wel een doos van 20 stuks te pakken, maar dat bewaar je natuurlijk voor de volgende barbecue.
Ook verkopen veel supermarkten bevroren vlees als biefstukjes, kipfilet of spareribs, lekker!
Nog een tip: Kijk even in het schap bij de kipfilet. Vaak liggen hier nog wel kipfiletblokjes (al of niet gemarineerd), deze kun jij natuurlijk heel makkelijk aan een lange satéprikker rijgen!
Vegetarisch  barbecueën? Vaak is er genoeg te vinden bij de vleesvervangers. Bijna alle producten zijn zowel in de pan als op de barbecue te bereiden.

Geen stokbrood meer!
Vraag gerust aan de meneer of mevrouw (jongen/meisje) bij de broodafdeling of ze nog stokbrood hebben en of ze die willen afbakken voor je. Hebben ze het écht niet meer? Dan kijk jij natuurlijk even bij de afbakbroodjes. Daar zijn vaak nog wel baguettes te vinden of pistoletjes die je dan zelf even afbakt en in plakjes snijdt.
Natuurlijk kun je ook andere broodjes hiervoor gebruiken. Mini-kaiserbolletjes zijn ook erg leuk om bij je barbecue te serveren.

Geen saus meer!
Oh jee, wat is een barbecue zonder lekkere sausjes?! Gelukkig kun je op internet genoeg receptjes vinden voor lekkere (dip)sausjes. Ook kun je  je eigen mayonaise maken, natuurlijk kun jij dat!
Ook zeer geliefd bij de barbecue; satésaus! Wat als deze op is? Fluitje van een cent, die maak je ook zelf! Zet een klein steelpannetje op laat vuur. Meng hierin 2 flinke eetlepels (of een volle pollepel) pindakaas met een scheut melk en laat dit tot een goed gemengd papje komen. Laat de saus niet koken! Naar wens maak je de saus dunner of dikker door er minder of meer melk bij te doen. Zin in pittige saté (of eigenlijk, pindasaus)? Roer er een scheut sambal door of breng hem op smaak met cayennepeper, paprikapoeder of chilipoeder. Lekker!
Sabine plaatste laatst dit heerlijke recept voor barbecuesaus, hiermee maak je zeker indruk!

Geen salades meer!
Meestal is dit geen probleem en heeft de supermarkt deze wel op voorraad, maar wat als ze tóch op zijn? Sabine heeft een aantal recepten gemaakt voor heerlijke salades, zoals aardappelsalade, pasta-pestosalade en eiersalade.  Daar moet je toch wel een eind mee komen!

En verder
Vraag natuurlijk gerust je vrienden of ze sausjes, salades of wat dan ook mee te nemen. Zo kom je er ook wel. Vergeet niet lekkere groentes mee te nemen om te grillen, heerlijk voor erbij! Vergeet ook niet de kruidenboter of andere roomkaas met kruiden mee te nemen, jum!

Join the Conversation

 1. Lotje says:

  Handig! Het is echt ideaal weer voor een bbq!

 2. Esmay says:

  Goeie tips! Ik ga vanmiddag ook nog even kijken voor de barbecue, maar niet voor vlees. Maar voor lekkere groente zoals mais en courgette om een spies te maken :)

 3. Lydia says:

  Nog een last minute vega-tip: gepofte aardappelen! Even schoonboenen, gaatjes erin prikken, aluminium folie eromheen, veertig minuten tussen de kolen leggen (halverwege draaien). Serveren met kruidenboter of een random sausje. :)

  1. Annebeth says:

   Ha, thanks! Dat is een goeie!
   Als je ze van te voren 7-10 minuten in de magnetron doet, duurt het wat minder lang! :-)

 4. Antoinette says:

  Gezellig!! En wat een handige tips joh! Heerlijk hè als de zon schijnt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close