De week van OMF #3

Wat een vreemde week was het afgelopen week. Normaliter werk ik drie diensten in het hotel en ben ik de rest van de week óf thuis om te werken óf onderweg naar afspraken. Dinsdag werd echter mijn meneer geopereerd en de rest van de week stond voor ons in het teken daarvan. Heel heftig was de ingreep niet – wel enorm vervelend – maar het zorgde er wel voor dat hij de rest van de week zelf niets kon doen. Mijn week bestond dus vooral uit verzorger spelen en thuiswerken want het werk voor OMF houdt natuurlijk niet op! Ook heb ik overdag erg veel in de keuken gestaan om diverse snacks te maken. Wat er voor de rest allemaal op de planning staat laat ik je zien in De week van OMF!

Maandag

OMF_1Maandagochtend draaide ik een ochtenddienst in het hotel, lekker vroeg opstaan dus weer. Gelukkig ben ik een ochtendmens en heb ik er nooit héél veel moeite mee, maar ik slaap toch liever tot een uur of zeven / half acht.

OMF_2’s Middags uit mijn werk ging ik direct boodschappen doen voor de komende dagen, maar toen ik thuiskwam dook ik achter de computer om mijn ongelezen blogs bij te lezen. Als ik thuis werk doe ik dit altijd bij het ontbijt.

’s Avonds bracht ik lekker door op de bank met het boek van Isa Hoes die ik jullie vorige week liet zijn. Ik las hem uiteindelijk in twee dagen uit. Erg indrukwekkend!

Dinsdag

OMF_3Op dinsdag ging ik voor een spoedbezoek aan de Vakantiebeurs even gauw op en neer naar Utrecht. Ik had er twee afspraken die voor mij beide erg waardevol waren. Al járen ga ik ieder jaar met mijn vader naar de Vakantiebeurs, dit jaar kon dit helaas niet. Een vlug bezoekje aan de vakdag dan maar.

OMF_4Directeur/Eigenaar, lol.. Zo fijn als je moet kiezen uit een aantal opties in plaats van dat je zelf iets in kunt vullen!

OMF_5De rest van de dag stond in het teken van mijn mister. Hij werd ’s middags namelijk geopereerd, maar kon gelukkig wel direct weer mee naar huis. Ik had mijn MacBook meegenomen zodat ik in het ziekenhuis aan het werk kon. Supersnelle wifi gelukkig en met een bak thee was het prima vol te houden!

OMF_6Eenmaal thuis werkte ik bij vriendlief op bed voor de gezelligheid, hij was gelukkig wel goed gemutst!

OMF_7’s Avonds maakte ik deze waanzinnig lekkere Naanpizza’s waarvan jullie nog wel een recept gaan zien. De volgende keer maak ik mijn eigen Naan!

Woensdag

OMF_8Van een PR bureau kreeg ik het cadeautje binnen dat ik voor het nieuwe jaar zelf mocht uitzoeken. Ik ben heel benieuwd naar dit boek! Ik vind het soms wel prettig om over eten te lezen zonder een kookboek open te slaan.

OMF_9De rest van de dag was ik voornamelijk aan het werk voor OMF. Vanwege de operatie van Tim was ik de hele week thuis, gelukkig kan ik mijn werk thuis doen!

OMF_10Ook kreeg ik dit boek binnen, een verzamelalbum met recepten en verhalen over het Nationale Integratiediner. Het wordt elk jaar georganiseerd om te benadrukken dat diversiteit in de maatschappij en binnen organisaties tot successen leidt. Mensen met verschillende achtergronden koken voor elkaar en genieten gezamenlijk van de maaltijd. Tijdens het diner heb je dan de kans om te praten over uiteraard het eten maar ook over de diverse culturen. Een bijzonder mooi initiatief! Dit jaar vindt het evenement plaats op donderdag 9 oktober. Meer informatie vind je op www.nationaalintegratiediner.nl. Hier kun je je ook inschrijven.

OMF_11’s Middags en ’s avonds werkte ik weer een paar uurtjes bij de mister op bed!

Donderdag

OMF_12Donderdagochtend ging ik gauw even naar de supermarkt voor een aantal kleine boodschappen, ik wilde namelijk de keuken in om te bakken!

OMF_13En dat deed ik. Ik maakte onder andere heerlijke lemoncurd voor bij scones of cake.

OMF_14En waanzinnige koekjes voor Fastfood Friday! Alleen het beslag zag er al heerlijk uit.

De rest van de dag werkte ik weer maar relaxte ik ook een beetje.

Vrijdag

’s Ochtends op tijd uit bed om boodschappen doen voor de komende dagen.

OMF_15Daarna achter de computer om aan het werk te gaan. Foto’s bewerken, artikelen schrijven en het receptenoverzicht bijwerken.

OMF_16Vriendlief kon voor het eerst weer een beetje uit bed en lag de rest van de middag op de bank. Over gezelschap had hij gelukkig niet te klagen!

OMF_18Omdat ik ’s ochtends donkerbruin brood moet eten (anders heb ik de rest van de dag een opgeblazen gevoel) lunchte ik ’s middags met havermout. Ik zou het nooit iedere dag kunnen eten en één portie is voor mij altijd veel te veel, maar het is wel gezond en zorgt voor een verzadigd gevoel.

OMF_17Verder roosterde ik voor het eerst kikkererwten als snack en voor Super Healthy Sunday en zette ik ze direct op de foto tezamen met een aantal andere baksels…

OMF_19En ik maakte verse cake voor bij de Lemoncurd die ik de dag ervoor maakte. Jum! Donderdag en vrijdag waren echt bakdagen, heerlijk.

OMF_20’s Avonds nestelde ik me op de bank met dit boek van Gordon Ramsay. Best interessant, er komen een aantal goede (zakelijke) tips voorbij.

OMF_21En Charlie vond het relaxen ook wel fijn ;-)

Zaterdag

OMF_22Zaterdagochtend gauw de sportkleding aan, er stond namelijk een proefles kickboks op de planning! Wat was het héérlijk. Na afloop van de les heb ik me direct ingeschreven. Er wordt flink aan conditie en techniek gewerkt wat ervoor zorgt dat je na afloop van het uur helemaal kapot bent. Heerlijk om de frustraties van de afgelopen week eruit te tikken.

OMF_23Daarna gauw nog even naar de markt en de boekhandel. Voor Kerst kreeg ik een aantal bonnen en daar kocht ik twee boeken van Saskia Noort van. De Eetclub en haar nieuwste: Debet. Ik heb veel goeds over haar boeken gehoord maar er nog nooit een gelezen. De hoogste tijd dus!

OMF_24Eind van de middag samen languit op de bank, quality time <3

OMF_25En ’s avonds keken we Puss in Boots. Die film is nog komischer wanneer je zelf katten hebt ha ha!

Zondag

OMF_26Ik begin de zondag steevast altijd met een ontbijtje en wat werk. Ik maak de Wat stond er op tafel voor ’s middags af en zet alvast het grootste deel van De week van OMF in elkaar.

OMF_27Grote wasjes, kleine wasjes, stop ze in de wasmachien!

OMF_28Lunchtime! Ik maakte een supersimpel mixje van ei en ik denk dat ik hier nog wel wat mee ga doen voor OMF. Wonder boven wonder leek dit namelijk best wel op Foe Yong Hai, maar dan in een supersnelle versie. Leuk voor OMF’s Studentenkeuken.

De rest van de middag bracht ik met de boyfriend en een boek op de bank door, nog even genieten van de laatste dag weekend.

Deze week is alles bijna weer normaal. Vriendlief gaat langzaamaan weer proberen te werken en ook ik pak het normale leven weer op. Drie diensten in het hotel, een meeting en nog wat andere afspraken buiten de deur. Ook wel weer fijn, ik houd van ritme en in weken zoals vorige week ontbreekt dat toch een beetje.

Join the Conversation

 1. Susanne says:

  Fijn dat het met je vriend weer redelijk goed gaat! Leuk om twee dagen volop bezig te zijn met bakken, ben erg benieuwd!

 2. Sabrina says:

  Leuk om te lezen!

 3. Maaike says:

  Die etensboeken zien er interessant uit! En die koekjes.. <3

 4. Con leche says:

  Klinkt als een heerlijke productieve week! Ooo en die katten van jullie, wat een lieverds! <3 Fijne week!

 5. Tiff - The CineFiles says:

  Aww wat lief dat je zo goed voor vriendlief hebt gezorgd en hem gezelschap hebt gehouden :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close