De grote krokettentest

Al van kinds af aan ben ik GROOT fan van kroketten. Al-tijd nam ik bij de friet een kroket en nog steeds is dit het geval. Ik vind het heerlijk om gefrituurde kroketten doormidden te breken en vervolgens uit te lepelen met patatjes. Maar je maakt me net zo blij met losse kroketten of een broodje kroket. Het leek me voor OMF dan ook leuk om een ‘grote krokettentest’ uit te voeren. Samen met Tim ging ik voor de camera zitten en proefden we 8 verschillende soorten kroketten. Ik heb er bewust voor gekozen om van ieder merk rundvleeskroketten te nemen zodat we de smaken het beste met elkaar konden vergelijken. In onderstaande video zie je welke kroketten we écht lekker vonden en welke absoluut niet voor herhaling vatbaar. Onder de video zie je een lijstje met de kroketten die we hebben getest en hun prijzen. Alle kroketten kocht ik bij Albert Heijn.


Klik hier als je de video niet kunt zien

De kroketten die we getest hebben in bovenstaande video zijn:

 1. AH Basic rundvleeskroketten, €1,99 / 12 stuks
 2. van Dobben Rundvlees croquetten, €2,47 / 4 stuks
 3. Consenza Rundvlees-kroketten (lactose- en glutenvrij), €3,99 / 4 stuks
 4. Mora Rundvleeskroketten Xtra, €1,55 / 4 stuks
 5. Vegetarische Slager Kroketten bio, €3,29 / 3 stuks
 6. Kwekkeboom Rundvlees croquetten, €2,65 / 4 stuks
 7. Mekkafood Rundvlees kroketten, €2,49 / 6 stuks
 8. Frio Food Ambachtelijke rundvlees kroket, €2,50 / 4 stuks

Join the Conversation

 1. Neverdullmoments says:

  Haha ik moest echt lachen om dat stukje waarin de kroket vertraagd naar binnen werd geschoven :’)

 2. Nicole says:

  Wat een ontzettend leuke video! Heerlijk echt en oprecht, geen blad voor de mond en gewoon jullie eerlijke mening :) Erg leuk ook met Tim erbij, jullie vormen een heel leuk stel samen :)

 3. Malou | Blonde Blossom says:

  Ah wat een leuke test zeg! Ik moest al heel hard lachen om het intro en het werd alleen maar leuker. Van Dobben kroketten vind ik altijd zo lekker! Malou x

 4. Marlijn says:

  Hahaha oh, jullie zijn echt geniaal samen! En ik wil een kroket, nu. :)

 5. Nienke says:

  Ok, nu wil ik een kroket

 6. selien says:

  een groente kroket is wel super lekker en een vegatarisch alternatief, niet dat ik vega eet maar vind de groente kroketjes lekker :)

 7. Charlotte says:

  Wat een topvideo :)

 8. Arjanne says:

  Nooo, nu heb ik zin in een kroket, haha!

  Welke zouden jullie nu kopen als je voorraad op is en je gaat naar de supermarkt met kroketten op je boodschappenlijstje?

 9. Silvia says:

  Als je van de echt ouderwetse draadjesvleeskroket houdt, raad ik je aan de Mora Fijnproevers rundvleeskroketten ook te proberen. Die vind ik zelf het beste, maar zitten niet in deze test. :)

 10. Wat n leuke testvideo! En wat n lekker stel zijn jullie samen, leuk om Tim ook inktie te zien.
  Ik vrees nu alleen dat ik even naar de snackbar moet lopen…ik heb dus serieus trek in n kroket nu

 11. Chantal says:

  Ik vraag me serieus af hoe je alle kroketten uit elkaar houdt haha als ze zo samen in de pan liggen. Ben zelf
  dol op kalfkroket die bestel ik altijd en idd met frietjes lepelen!

 12. Roxanne says:

  Mmmm, kroketten! Ik vind het belangrijk dat een kroket smeuïg is, een krokante en dikke korst heeft en ik heb liever draadjes als van die dikke chunks vlees. Ik denk dat ik dan dus 1 van de laatste 2 het lekkerste zou vinden. Nu eet mijn vriend niet graag kroketten, dus ik maak ze soms voor mezelf in de oven dan (scheelt troep in het fritesvet ;) ).
  Ik zou dus een bitterballen (ook zo lekker!) uit de oven test een goed idee vinden!

 13. Laura says:

  OMG! Kroketten zijn ook echt mijn favoriete snackbar snack. Die van AH Basic vond ik ook echt helemaal prima smaken trouwens!

 14. Sandra says:

  Ik kijk nooit van die lange video’s maar deze heb ik met plezier uitgekeken, superleuke video :-)

 15. Charlotte says:

  Wat een superleuke video. Echt vaker doen! Spareribs lijkt me leuk en misschien frikandellen?

 16. Rachelle says:

  Wat een leuke video. Ik weet dat het een beetje vals spelen is omdat ze niet bij de supermarkt te koop zijn, maar als je eens bij de Hanos, Sligro, Makro, oid komt moet je echt eens de kroketten van ‘de Bourgondiër’ proberen. Zwart met paarse doos, echt to die for. Nooit meer een andere kroket!

 17. Haha echt een super leuk filpmje! En meer van dit soort filmpjes goed idee!

 18. Superleuk filmpje! Nog meer testfilmpjes is een goed idee :-)

 19. Wat een heerlijke video!! :-)
  Maar voor écht lekkere kroketten zullen jullie toch écht naar Maastricht af moeten reizen. En voordeel daar: bij Bistro Croquant hoef je ze niet zelf te bakken ;-)

 20. Het is erg lang geleden dat ik een ècht lekkere kroket heb gegeten. In de meeste kroketten zit te weinig vlees en de korst is te hard en te dik. Ja ik vind dat de korst juist niet dik moet zijn. Kroketten moet je niet te sterk kruiden, dan overheerst dit de vleesragoutsmaak. De lekkerste ouderwetse kroket vind ik die van Ratelband’s Haphoek in Arnhem, uit de automatiek en twee voor één euro! Ja je leest het goed. Echt draadjesvlees maar helaas soms wat teveel afgekoeld.
  Wat mij betreft weet Tim niet hoe je eten moet keuren/proeven. Je ruikt eerst voordat je iets in je mond stopt. En als je kroketten keurt hoort daar geen mosterd bij.
  Tenslotte, vooraf weten welk merk je gaat proeven is niet de juiste methode, dat beïnvloed je mening. Amateuristisch filmpje, maar goed, je hebt ook niet gezegd dat het professioneel was. Jullie hebben wel plezier gehad en dat is ook veel waard.

 21. G. Hilhorst says:

  Waar is de Beckers kroket ?.

 22. Bert de Jong says:

  Ik wil graag de Goulashkroket van Aldi’s SnackFan (uit de diepvries) aanraden (Nee geen aandelen, ben een gewone consument) Vind deze qua smaak, omvang, vulling, pittigheid en prijs het meer dan vernoemen waardig. Doe je je voordeel ermee!

 23. Peter says:

  Je kan er als particulier wat minder makkelijk aankomen, maar de 20% vleeskroketten van Ad van Geloven steken echt met kop en schouders boven alle anderen uit. Voor mij de ouderwetse kroket waar ik mee opgegroeid ben, lekker veel vlees erin, goed ragout erbij en een heerlijke korst, het water loopt me alweer in de mond. Als carnivoor blijft dit mijn quilty pleasure…. hahahaha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close