Pickwick Finest Classics

Het zal jullie vast niet ontgaan zijn op de televisie: de reclames van Pickwick Finest Classics. Drie nieuwe, lichte en verfijnde klassieke smaken. Finest Classic is thee zoals het eeuwen geleden werd gemaakt. Rijk van smaak en iedere melange met zijn eigen, unieke karakter. Goed, drie nieuwe smaken dus en ik heb ze voor je getest. En voor de leuk doe ik er ook nog de Pickwick Oranje Pecco bij, een smaak die we vooral héél veel zien wanneer Nederland in actie komt tijdens een sporttoernooi.

pickwick1

pickwick2

pickwick3

Alle vier de soorten thee zitten in een verpakking zoals we die van Pickwick kennen. Een rechthoekig doosje met handig dekseltje. Leuk dat Pickwick aandacht heeft besteed aan het kiezen van de afbeeldingen op de doosjes. Daarnaast zie je op de doosjes ook direct de kernsmaken van de thee staan als “Bloemig & Delicaat” en “Fris & Zacht”. Handig als je niet weet wat je moet kiezen, wellicht dat deze smaken je verder helpen. Maar hoe zijn de smaken an sich?

pickwick6Dutch Grey
Dutch Grey, doet je bijna denken aan Earl Grey en de vergelijking met deze smaak wordt ook wel gemaakt. Het wordt de rijke Nederlandse variant van de Engelse Early Grey genoemd. Fris en zijdezacht van smaak, zo noemt Pickwick de thee zelf. De thee is gearomatiseerd met sinaasappelschilletjes wat een lichte citrussmaak aan de thee meegeeft. Dutch Grey is een lekkere smaak, maar niet enorm bijzonder als je het mij vraagt.

pickwick4Flowery Java
Flower Java is een bloemachtige thee geïnspireerd op de geuren en smaken van Java. Lastig om je voor te stellen wanneer je er nog niet eerder bent geweest. Gearomatiseerde thee gecombineerd met groene jasmijn thee en roos. Flowery Java is echt een vernieuwende smaak tussen de normaliter fruitige theesmaken. Even wennen bij de eerste slok, maar daarna is Flowery Java een welkome, bloemige!, afwisseling.

pickwick5Golden Batavia
Golden Batavia is met stip de meest kruidige thee binnen de Pickwick Finest Classics. Een rijke, ronde smaak gearomatiseerd met specerijen. Java thee wordt binnen de Golden Batavia smaak gecombineerd met Yunnan -combinatie van chili, sichuan peperkorrels en zwarte kardamon- en dit zorgt voor een pittige smaak. Naar mijn smaak geen thee om lekker weg te slobberen, maar wel erg prettig als je ziek of verkouden bent.

pickwick7Dutch Tea Blend – Oranje Pecco
Dutch Tea Blend zien we vaak terug tijdens het WK, EK of de Olympische Spelen: een échte oranje thee. Het verhaal gaat dat het onze Nederlandse handelsreizigers waren die de Pecco thee in China ontdekten en bij terugkomst deze presenteerden aan het Huis van Oranje. Zo ontstond de naam Oranje Pecco. Oranje Pecco is in samenwerking met Pickwick fans op Hyves en de melangeurs ontstaan. Het is een heerlijk zoete smaak, fruitig en licht. Mijn favoriet van de vier en heerlijk om een paar koppen van te drinken.

Mocht jij geïnteresseerd zijn in het proberen van Pickwick Finest Classics? Op de officiële site kun je gratis proefpakketten aanvragen van Dutch Grey, Flowery Java of Golden Batavia.

Join the Conversation

  1. Meteen even aangevraagd als echte theeliefhebber!

  2. Priscilla says:

    Ik heb ook gelijk mijn aanvraag verzonden, bedankt voor de tip. Ik vind de Oranje Pecco trouwens ook erg lekker.

  3. Hester says:

    Ik lust geen thee, al wil ik het wel leren drinken eigenlijk. Leuk dat jullie dat ook reviewen!

  4. Moniek says:

    Ik vind Dutch Blend erg lekker, ik ben ook benieuwd naar de andere smaken. Dutch grey spreekt mij het meeste aan, maar even een proefpakketje aanvragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close